Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στο «κόκκινο» σήμερα το θερμόμετρο — Η πιο καυτή μέρα του καύσωνα με 46άρια+

Sτους 46 βαθ­μούς Κελ­σί­ου στα ηπει­ρω­τι­κά προ­βλέ­πει το Εθνι­κό Αστε­ρο­σκο­πείο Αθηνών/meteo.gr για σήμε­ρα. Την ίδια ώρα, θα πνέ­ουν ασθε­νείς έως σχε­δόν μέτριοι άνε­μοι στα πελά­γη με βαθ­μιαία στρο­φή των ανέ­μων σε βορειο­δυ­τι­κούς μέτριους και βαθ­μιαία ισχυ­ρούς και το meteo.gr προει­δο­ποιεί για πολύ υψη­λό κίν­δυ­νο για εκδή­λω­ση και εξά­πλω­ση δασι­κών πυρ­κα­γιών στο μεγα­λύ­τε­ρο τμή­μα της χώρας.

Συγκε­κρι­μέ­να, η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί από 21 έως 42 βαθ­μούς στη Βόρεια Ελλά­δα (στη δυτι­κή Μακε­δο­νία από 19 έως 36 βαθ­μούς), 28 έως 46 βαθ­μούς στην κεντρι­κή και νότια Ελλά­δα, 23 έως 39 βαθ­μούς στη δυτι­κή Ελλά­δα, 23 έως 39 βαθ­μούς στις Κυκλά­δες και έως τους 42 βαθ­μούς στην Κρή­τη, 23 έως 44 βαθ­μούς στα νησιά του ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου και από 22 έως 38 βαθ­μούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν στο Αιγαίο γενι­κά από νότιες διευ­θύν­σεις ασθε­νείς έως σχε­δόν μέτριοι 3–4 Μπο­φόρ, όπου βαθ­μιαία από το μεση­μέ­ρι και από τα βόρεια θα στρα­φούν σε βορειο­δυ­τι­κούς μέτριους 5 Μπο­φόρ και τοπι­κά σε ισχυ­ρούς 6 Μπο­φόρ. Στο Ιόνιο οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από μετα­βλη­τές διευ­θύν­σεις ασθε­νείς και μετά το μεση­μέ­ρι από βορειο­δυ­τι­κές διευ­θύν­σεις ασθε­νείς έως σχε­δόν μέτριοι 3–4 Μποφόρ.

Ηλιο­φά­νεια με αραιές νεφώ­σεις και πολύ υψη­λές θερ­μο­κρα­σί­ες ανα­μέ­νε­ται σήμε­ρα στην Αττι­κή. Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί από 29 έως 44 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από νοτιο­δυ­τι­κές διευ­θύν­σεις ασθε­νείς, με βαθ­μιαία στρο­φή τους σε δυτι­κούς μέτριους 4–5 Μποφόρ.

Ηλιο­φά­νεια με λίγες νεφώ­σεις και υψη­λές θερ­μο­κρα­σί­ες ανα­μέ­νο­νται και στη Θεσ­σα­λο­νί­κη. Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί από 29 έως 38 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Οι άνε­μοι στο Θερ­μαϊ­κό θα πνέ­ουν από μετα­βλη­τές διευ­θύν­σεις ασθε­νείς, ενώ βαθ­μιαία θα στρα­φούν σε βορειο­δυ­τι­κούς μέτριους 4–5 Μπο­φόρ και τοπι­κά σε ισχυ­ρούς 6 Μποφόρ.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για την υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Και­ρός: Γενι­κά αίθριος. Από το μεση­μέ­ρι θα ανα­πτυ­χθούν νεφώ­σεις και στη δυτι­κή και την κεντρι­κή Μακε­δο­νία θα εκδη­λω­θούν πρό­σκαι­ρες καται­γί­δες που θα συνο­δεύ­ο­νται από ενι­σχυ­μέ­νους ανέμους.

Ανε­μοι: Νοτί­ων διευ­θύν­σε­ων 3 με 5 μπο­φόρ, βαθ­μιαία στη δυτι­κή και κεντρι­κή Μακε­δο­νία θα στρα­φούν σε δυτι­κούς βορειο­δυ­τι­κούς και θα φτά­σουν τα 5 με 6 και πρό­σκαι­ρα τοπι­κά 7 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 22 έως 39 και στην κεντρι­κή και ανα­το­λι­κή Μακε­δο­νία και τη Θρά­κη έως 42 βαθ­μούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Και­ρός: Γενι­κά αίθριος. Βαθ­μιαία θα ανα­πτυ­χθούν τοπι­κές νεφώ­σεις και στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπει­ρο θα εκδη­λω­θούν πρό­σκαι­ρες καται­γί­δες που θα συνο­δεύ­ο­νται από ενι­σχυ­μέ­νους ανέμους.

Ανε­μοι: Νότιοι νοτιο­δυ­τι­κοί 3 με 5 μπο­φόρ, γρή­γο­ρα θα στρα­φούν σε δυτι­κούς βορειο­δυ­τι­κούς 5 με 6 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 24 έως 38 με 39 και στη δυτι­κή Πελο­πόν­νη­σο έως 42 βαθ­μούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Και­ρός: Γενι­κά αίθριος. Τις απο­γευ­μα­τι­νές ώρες θα ανα­πτυ­χθούν τοπι­κές νεφώ­σεις και στη Θεσ­σα­λία και τις Σπο­ρά­δες θα εκδη­λω­θούν πρό­σκαι­ρες καται­γί­δες που θα συνο­δεύ­ο­νται από ενι­σχυ­μέ­νους ανέμους.

Ανε­μοι: Μετα­βλη­τοί 3 με 4 μπο­φόρ, βαθ­μιαία θα στρα­φούν σε δυτι­κών διευ­θύν­σε­ων και θα ενι­σχυ­θούν σε 5 με 6 και πρό­σκαι­ρα τοπι­κά 7 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 24 έως 43 με 45 και κατά τόπους στο εσω­τε­ρι­κό της ανα­το­λι­κής Στε­ρε­άς και της ανα­το­λι­κής Πελο­πον­νή­σου έως 46 βαθ­μούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Και­ρός: Γενι­κά αίθριος.

Ανε­μοι: Από δυτι­κές διευ­θύν­σεις 4 με 5 και βαθ­μιαία έως 6 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 26 έως 39 με 41 βαθ­μούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ — ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Και­ρός: Γενι­κά αίθριος. Το βρά­δυ στα νησιά του ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου θα ανα­πτυ­χθούν νεφώσεις.

Ανε­μοι: Στα νησιά του ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου νοτί­ων διευ­θύν­σε­ων 3 με 5 μπο­φόρ και από το βρά­δυ δυτι­κών διευ­θύν­σε­ων έως 6 μπο­φόρ. Στα Δωδε­κά­νη­σα από δυτι­κές διευ­θύν­σεις 4 με 5 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 26 έως 40 με 42 βαθ­μούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ

Και­ρός: Γενι­κά αίθριος, με πρό­σκαι­ρες νεφώ­σεις τις απο­γευ­μα­τι­νές ώρες.

Ανε­μοι: Νοτί­ων διευ­θύν­σε­ων 3 με 5 μπο­φόρ, βαθ­μιαία δυτι­κών διευ­θύν­σε­ων έως 5 με 6 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 25 έως 43 με 44 βαθ­μούς Κελσίου.

 

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο