Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στ. Πέτσας: Πάσχα στο σπίτι — Άγνωστο πότε θα ξεκινήσουν οι πανελλήνιες

«Καθώς πλη­σιά­ζου­με το Πάσχα, αντι­λαμ­βα­νό­μα­στε ότι φέτος είναι αλλιώς. Δεν είναι όπως κάθε χρό­νο. Για­τί φέτος δεν θα κάνου­με Πάσχα στο χωριό, δεν θα ψήσου­με τα αρνιά στις αυλές μας, δεν θα επι­σκε­φθού­με τις Εκκλη­σιές μας. Θα το γιορ­τά­σου­με μένο­ντας σπί­τι και με πίστη ότι θα τα κατα­φέ­ρου­με. Έχου­με μέρες και χρό­νια να γιορ­τά­ζου­με. Καμία μέρα, όμως, δεν θα είναι η ίδια τα επό­με­να χρό­νια αν από την επι­πο­λαιό­τη­τά μας χάσου­με έναν άνθρω­πο που αγα­πά­με. Μένου­με σπί­τι» τόνι­σε ο κυβερ­νη­τι­κός εκπρό­σω­πος Στέ­λιος Πέτσας κατά την ενη­μέ­ρω­ση των πολι­τι­κών συντακτών.

Για τα μέτρα ανά­σχε­σης του κορο­νοϊ­ού είπε ότι μετά τη δια­κο­πή των πτή­σε­ων με Ιτα­λία, Ισπα­νία, Τουρ­κία, και Ηνω­μέ­νο Βασί­λειο, από χθες Κυρια­κή, δια­κό­πη­καν όλες οι πτή­σεις από και προς την Ολλαν­δία. Δια­κό­πη­καν, επί­σης, οι πτή­σεις από τη Γερ­μα­νία που δεν έχουν προ­ο­ρι­σμό την Αθή­να. Ταυ­τό­χρο­να διευ­κρί­νι­σε ότι δεν πρό­κει­ται γίνει γενι­κός επα­να­πα­τρι­σμός Ελλή­νων που βρί­σκο­νται στο εξω­τε­ρι­κό, για­τί προ­τε­ραιό­τη­τα είναι η Δημό­σια Υγεία. «Επα­να­πα­τρι­σμοί θα γίνο­νται απο­κλει­στι­κά και μόνο για συμπο­λί­τες μας που είτε έχουν άμε­ση ανά­γκη υγειο­νο­μι­κής φρο­ντί­δας, είτε δεν έχουν πού να μεί­νουν, είτε είναι εγκλω­βι­σμέ­νοι από πτή­σεις transit» σημείωσε.

Ερω­τη­θείς πότε θα διε­ξα­χθούν οι πανελ­λή­νιες εξε­τά­σεις ο κυβερ­νη­τι­κός εκπρό­σω­πος αφού τόνι­σε πως είναι πρω­το­φα­νής η κατά­στα­ση, ανέ­φε­ρε πως σε αυτή τη χρο­νι­κή συγκυ­ρία δεν είναι κανείς σε θέση να επι­βε­βαιώ­σει πότε θα γίνουν οι εξετάσεις.

Επι­σή­μα­νε επί­σης ότι το υπουρ­γείο Παι­δεί­ας και Θρη­σκευ­μά­των σε τη συνερ­γα­σία με την Ε.Ρ.Τ. ξεκι­νά από σήμε­ρα την Εκπαι­δευ­τι­κή Τηλε­ό­ρα­ση, που απευ­θύ­νε­ται ‑καθη­με­ρι­νά στις 10 το πρωί- πρω­τί­στως σε μαθη­τές Δημο­τι­κού. «Στο μετα­ξύ όλα τα λύκεια και τα γυμνά­σια της χώρας έχουν τη δυνα­τό­τη­τα Σύγ­χρο­νης (ζωντα­νής) εξ’ απο­στά­σε­ως διδα­σκα­λί­ας, ενώ έχει ήδη ξεκι­νή­σει και η έντα­ξη των δημο­τι­κών σχο­λεί­ων που θα ολο­κλη­ρω­θεί αυτή την εβδο­μά­δα. Εξαι­ρε­τι­κά σημα­ντι­κό είναι και το γεγο­νός ότι ήδη αξιο­ποιούν το εκπαι­δευ­τι­κό υλι­κό του υπουρ­γεί­ου, πάνω από 700.000 μαθη­τές και 166.000 εκπαι­δευ­τι­κοί» είπε.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο