Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συγκεκριμένες καταγγελίες του ΚΚΕ διαψεύδουν τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς για την Υγεία

Μετά τη γυναί­κα, που πέθα­νε στο σπί­τι της από κορο­νο­ϊό για­τί δεν μπο­ρού­σε να πάει στο Νοσο­κο­μείο, τρία περι­στα­τι­κά που δια­ψεύ­δουν τους κυβερ­νη­τι­κούς ισχυ­ρι­σμούς και πανη­γυ­ρι­σμούς περί «ανα­καί­νι­σης και εκσυγ­χρο­νι­σμού εξο­πλι­σμού Νοσο­κο­μεί­ων και Κέντρων Υγεί­ας» και «ψηφια­κού μετα­σχη­μα­τι­σμού της Υγεί­ας, καταγ­γέλ­λουν με ανα­κοί­νω­σή τους οι Κομ­μα­τι­κές Οργα­νώ­σεις Κυψέ­λης της ΤΟ Α΄ Αθή­νας – Γαλα­τσί­ου του ΚΚΕ.

Σε ανα­κοί­νω­σή τους αναφέρουν:
«Παγκό­σμια μέρα για την υγεία και οι πανη­γυ­ρι­σμοί περί ”ανα­καί­νι­σης και εκσυγ­χρο­νι­σμού εξο­πλι­σμού Νοσο­κο­μεί­ων και Κέντρων Υγεί­ας”, ”ψηφια­κού μετα­σχη­μα­τι­σμού της Υγεί­ας”, από την πλευ­ρά της κυβέρ­νη­σης περίσ­σε­ψαν.
Η πραγ­μα­τι­κό­τη­τα όμως και αυτό βιώ­νει η λαϊ­κή οικο­γέ­νεια εν μέσω παν­δη­μί­ας είναι τελεί­ως δια­φο­ρε­τι­κή και επι­βε­βαιώ­νε­ται από καθη­με­ρι­νά περι­στα­τι­κά όπως τα παρα­κά­τω που συνέ­βη­σαν τις τελευ­ταί­ες τρεις μέρες.

  • Ασθε­νής με κορο­νο­ϊό προ­σήλ­θε στο Κέντρο Υγεί­ας Αλε­ξάν­δρας (Λ. Αλε­ξάν­δρας 119) προ­κει­μέ­νου να υπο­βλη­θεί σε μορια­κό τεστ (με εντο­λή για­τρού) για­τί υπάρ­χει καρ­κι­νο­πα­θής στο οικο­γε­νεια­κό της περι­βάλ­λον. Η απά­ντη­ση ήταν ότι χρειά­ζε­ται βεβαί­ω­ση εργο­δό­τη για να γίνει το τεστ με τη νέα υπουρ­γι­κή διά­τα­ξη. Η ασθε­νής ανέ­φε­ρε ότι κόλ­λη­σε στο εργα­σια­κό περι­βάλ­λον και πως είναι ανα­σφά­λι­στη. Η απά­ντη­ση που πήρε ήταν, ότι ”σε αυτή την περί­πτω­ση δεν προ­βλέ­πε­ται και την παρέ­πεμ­ψαν σε ιδιω­τι­κό δια­γνω­στι­κό”!
  • Ασθε­νής με κρού­σμα κορο­νοϊ­ού στο οικο­γε­νεια­κό περι­βάλ­λον, προ­σήλ­θε στο ίδιο Κέντρο Υγεί­ας προ­κει­μέ­νου να υπο­βλη­θεί σε μορια­κό τεστ. Η απά­ντη­ση ήταν, ”αν έχε­τε κρού­σμα στην οικο­γέ­νεια να κάτσε­τε σε καρα­ντί­να τα τεστ δεν είναι παι­χνί­δι, υπάρ­χει υπουρ­γι­κή διά­τα­ξη (η οποία είναι τοι­χο­κολ­λη­μέ­νη) ότι μόνο με χαρ­τί εργο­δό­τη γίνε­ται το τεστ”.
  • Ασθε­νής με κορο­νο­ϊό, ετών 75, χρειά­στη­κε να μετα­βεί σε νοσο­κο­μείο, προ­κει­μέ­νου να γλι­τώ­σει τα χει­ρό­τε­ρα. Ο συγκε­κρι­μέ­νος άνθρω­πος κατοι­κεί με τα υπε­ρή­λι­κα αδέρ­φια του, που τυγ­χά­νουν να πάσχουν από χρό­νια νοσή­μα­τα και δεν αυτο­ε­ξυ­πη­ρε­τού­νται.  Το ασθε­νο­φό­ρο του ΕΚΑΒ έφτα­σε μετά από 5 ώρες ανα­μο­νή ”λόγω φόρ­του εργα­σί­ας και έλλει­ψης οχη­μά­των”. Τα προ­βλή­μα­τα όμως δεν τελειώ­νουν εδώ. Στην προ­σπά­θεια να βρε­θεί τρό­πος να μετα­κι­νη­θούν οι δύο άλλοι υπε­ρή­λι­κες άνθρω­ποι σε κάποια αντί­στοι­χη μονά­δα φρο­ντί­δας, η μία Υπη­ρε­σία πέτα­γε το μπα­λά­κι στην άλλη. Ο ΕΟΔΥ παρέ­πε­μπε στον Δήμο, η αστυ­νο­μία το ίδιο. Επι­κοι­νω­νώ­ντας με την υπη­ρε­σία του Δήμου Αθη­ναί­ων ”Βοή­θεια στο σπί­τι”, η απά­ντη­ση ήταν ότι η συγκε­κρι­μέ­νη υπη­ρε­σία προ­σφέ­ρει μόνο βοή­θεια για ψώνια και φαγη­τό. Στη συνέ­χεια παρέ­πεμ­ψαν σε ΜΚΟ αλλά και εκεί η απά­ντη­ση ήταν ότι δεν δέχο­νται τρό­φι­μους αλλά παρέ­χουν μόνο ημε­ρή­σια φρο­ντί­δα και παρέ­πεμ­ψαν σε οικο­τρο­φείο, όπου και εκεί δεν μπο­ρού­σαν να εξυ­πη­ρε­τή­σουν λόγω φόρ­του περι­στα­τι­κών και έλλει­ψης προ­σω­πι­κού. Ύστε­ρα από επι­κοι­νω­νία με κοι­νω­νι­κούς λει­τουρ­γούς του Δήμου και μετά από μαρα­θώ­νιο τηλε­φω­νη­μά­των, παρέ­πεμ­ψαν πάλι σε άλλη ΜΚΟ, όπου και εκεί η απά­ντη­ση ήταν πως δεν μπο­ρούν να αντα­πο­κρι­θούν σε ημε­ρή­σια φρο­ντί­δα αλλά το πολύ 2–3 φορές την εβδο­μά­δα και όχι για χορή­γη­ση φαρ­μά­κων παρά μόνο φαγη­τό. Αξί­ζει να σημειω­θεί πως αρκε­τοί από τους αρμό­διους πρό­τει­ναν το ”κόλ­πο” της επί­κλη­σης ασθέ­νειας, μπας και κρα­τή­σουν τους ανθρώ­πους σε κάποιο νοσοκομείο.

Αυτό είναι το ταξι­κό πρό­σω­πο του εκμε­ταλ­λευ­τι­κού συστή­μα­τος που ακό­μα και η υγείαπου­λιέ­ται και αγο­ρά­ζε­ται”, που μονα­δι­κό κρι­τή­ριο απο­τε­λεί πόσο φτη­νά θα στοι­χί­ζει η υγεία του λαού στο κεφά­λαιο και το κρά­τος του.
Πράγ­μα­τα που θα έπρε­πε να είναι αυτο­νό­η­τα και απο­κλει­στι­κή ευθύ­νη της κοι­νω­νί­ας, ωστό­σο τον 21ο αιώ­να, επι­κρα­τεί ένα άθλιο για τις ανά­γκες του λαού εμπο­ρευ­μα­το­ποι­η­μέ­νο δημό­σιο σύστη­μα Υγεί­ας, χωρίς καμία κοι­νω­νι­κή πρό­νοια και παρο­χή για την λαϊ­κή οικο­γέ­νεια και ένας ιδιω­τι­κός τομέ­ας, που κάνει χρυ­σές δου­λειές.

✔️  Τώρα είναι η στιγμή για ισχυροποίηση της πάλης για την υγεία και την ζωή μας».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο