Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συγχαρητήρια μηνύματα από Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα για την εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ

Στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ κατα­φτά­νουν πλή­θος μηνυ­μά­των από Κομ­μου­νι­στι­κά και Εργα­τι­κά Κόμ­μα­τα από όλο τον κόσμο που χαι­ρε­τί­ζουν την άνο­δο του ΚΚΕ και στις εκλο­γές της 25ης Ιούνη.

Το ΚΚ Τουρ­κί­ας στο μήνυ­μά του τονί­ζει πως «το γεγο­νός ότι το ΚΚΕ πέτυ­χε αυξη­μέ­νο ποσο­στό ψήφων σε αυτόν τον γύρο των εκλο­γών δεί­χνει τη δύνα­μη και τη στα­θε­ρό­τη­τα των αγω­νι­στι­κών δεσμών του στους χώρους εργα­σί­ας, στις γει­το­νιές και στα πανε­πι­στή­μια». Και κατα­λή­γει: «Αυτοί που μπρο­στά στο δίλημ­μα “Τα κέρ­δη των καπι­τα­λι­στών ή οι ζωές” επι­λέ­γουν το δεύ­τε­ρο, πέτυ­χαν, το ΚΚΕ, η μόνη πραγ­μα­τι­κή επι­λο­γή που υπε­ρα­σπί­ζε­ται τα συμ­φέ­ρο­ντα των εργα­ζο­μέ­νων, είναι τώρα πιο δυνατό».

Το ΚΚ Εργα­ζο­μέ­νων Ισπα­νί­ας επι­ση­μαί­νει ότι «τα απο­τε­λέ­σμα­τα σε αυτές τις δύο εκλο­γές εκφρά­ζουν την πολύ­χρο­νη σκλη­ρή δου­λειά των μελών του ΚΚΕ στους αγώ­νες για τα δικαιώ­μα­τα της εργα­τι­κής τάξης και των λαϊ­κών στρω­μά­των (…) Ο δρό­μος για όλα τα Κομου­νι­στι­κά Κόμ­μα­τα είναι μακρύς και δύσκο­λος, αλλά γίνε­ται συντο­μό­τε­ρος και ευνοϊ­κό­τε­ρος όταν τα Κόμ­μα­τά μας δυνα­μώ­νουν. Σήμε­ρα, μπο­ρού­με να πού­με πως το ΚΚΕ είναι ισχυ­ρό­τε­ρο — ένα Κόμ­μα του οποί­ου το παρά­δειγ­μα είναι προς μίμηση».

Το ΚΚ Μεξι­κού, χαι­ρε­τί­ζο­ντας το απο­τέ­λε­σμα του ΚΚΕ στις νέες εκλο­γές, υπο­γραμ­μί­ζει: «Για μια ολό­κλη­ρη περί­ο­δο υπο­στη­ρι­ζό­ταν από διά­φο­ρους ότι η δου­λειά για τη συσπεί­ρω­ση της εργα­τι­κής τάξης, των φτω­χών αγρο­τών, των γυναι­κών και των νέων είναι σεχτα­ρι­σμός, ότι η ρήξη με την παλιά και νέα σοσιαλ­δη­μο­κρα­τία είναι σεχτα­ρι­σμός. Τα γεγο­νό­τα απο­δει­κνύ­ουν ότι η προ­σπά­θεια για την αυτο­τέ­λεια της εργα­τι­κής τάξης, η ασυμ­βί­βα­στη πάλη ενά­ντια στο κεφά­λαιο και την εξου­σία των μονο­πω­λί­ων, η κατα­πο­λέ­μη­ση του οπορ­του­νι­σμού, ανοί­γουν τον δρό­μο ώστε οι εργα­ζό­με­νοι και η νεο­λαία να βλέ­πουν μια πραγ­μα­τι­κή εναλλακτική».

Το ΚΚ Βενε­ζου­έ­λας στο συγ­χα­ρη­τή­ριο μήνυ­μά του ανα­φέ­ρει: «Η εκλο­γι­κή άνο­δος του ΚΚΕ είναι έκφρα­ση της δύνα­μής του στην οργά­νω­ση και τον προ­σα­να­το­λι­σμό των αγώ­νων του εργα­τι­κού κινή­μα­τος και των άλλων λαϊ­κών στρω­μά­των, ενά­ντια στις αντι­λαϊ­κές κυβερ­νή­σεις των δια­φό­ρων αστι­κών κομ­μά­των. Η εργα­τι­κή τάξη της Ελλά­δας ανα­γνω­ρί­ζει με μεγα­λύ­τε­ρη σαφή­νεια τους ταξι­κούς της αντι­πά­λους και κατα­νο­εί πως μόνο ένα ισχυ­ρό ΚΚΕ απο­τε­λεί εγγύ­η­ση για την προ­ώ­θη­ση των αγώ­νων για τα συμ­φέ­ρο­ντα και τα δικαιώ­μα­τά της».

Το ΚΚ Πολω­νί­ας εκφρά­ζει τα συγ­χα­ρη­τή­ριά του στο ΚΚΕ, σημειώ­νο­ντας ότι οι εκλο­γές «κατέ­δει­ξαν την ανά­γκη και τη δυνα­τό­τη­τα να οργα­νω­θούν η εργα­τι­κή τάξη και τα λαϊ­κά στρώ­μα­τα ενά­ντια στη δικτα­το­ρία του κεφα­λαί­ου. Το ΚΚΕ, κερ­δί­ζο­ντας το 7,7% των ψήφων και ακό­μα υψη­λό­τε­ρο στα αστι­κά κέντρα, ανα­δει­κνύ­ε­ται ως μια ισχυ­ρή αντι­κα­πι­τα­λι­στι­κή δύνα­μη, δεί­χνο­ντας θέλη­ση και ικα­νό­τη­τα να στη­ρί­ξει τους λαϊ­κούς αγώνες».

Το Κόμ­μα Εργα­τών Ιρλαν­δί­ας τονί­ζει ότι «το πολύ θετι­κό απο­τέ­λε­σμα, που δεί­χνει τόσο τη στή­ρι­ξη του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα όσο και την ταξι­κή σύν­θε­ση των ψηφο­φό­ρων του, είναι απο­τέ­λε­σμα της σκλη­ρής δου­λειάς και των αστα­μά­τη­των ταξι­κών αγώ­νων του ΚΚΕ, της ενερ­γού εμπλο­κής του στους λαϊ­κούς αγώ­νες και της πολι­τι­κής γραμ­μής στη βάση αρχών».

Το ΚΚ Σου­η­δί­ας συγ­χαί­ρει το ΚΚΕ, επι­ση­μαί­νο­ντας ότι «η άνο­δος που κατά­φε­ρε το ΚΚΕ σε αυτές τις εκλο­γές μαρ­τυ­ρά τη δύνα­μη, την οργά­νω­ση, την Ιστο­ρία και τους δεσμούς του Κόμ­μα­τος με τον λαό. Η φωνή των εργα­ζο­μέ­νων της Ελλά­δας, των λαϊ­κών στρω­μά­των, είναι πλέ­ον ακό­μα πιο δυνατή».

Το Λιβα­νέ­ζι­κο ΚΚ, με επι­στο­λή του ΓΓ, Χάνα Γκα­ρίμπ, υπο­γραμ­μί­ζει ότι το σημα­ντι­κό απο­τέ­λε­σμα του ΚΚΕ «επι­βε­βαιώ­νει την αυξα­νό­με­νη εμπι­στο­σύ­νη του ελλη­νι­κού λαού και της εργα­τι­κής τάξης στο Κόμ­μα σας. Οι ιστο­ρι­κοί και οι σύγ­χρο­νοι αγώ­νες και οι θυσί­ες των μελών και στε­λε­χών του ΚΚΕ, μαζί με το πολι­τι­κό του Πρό­γραμ­μα, ενι­σχύ­ουν παρα­πέ­ρα τη θέση του ως πρω­το­πο­ρία στον αγώ­να για τον σοσιαλισμό».

902.gr

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο