Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνέντευξη Δ. Κουτσούμπα στο «ΣΚΑΪ»: «ΚΚΕ δυνατό την Κυριακή, να το ρίξουν δαγκωτό όσοι το σκέφτονται» (VIDEO)

«ΚΚΕ δυνα­τό την Κυρια­κή, να το ρίξουν δαγκω­τό όσοι το σκέ­φτο­νται», το κάλε­σμα που απηύ­θυ­νε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, μιλώ­ντας στο κεντρι­κό δελ­τίο ειδή­σε­ων του «ΣΚΑΙ».

Σημεί­ω­σε πως είναι ντρο­πή και αίσχος το γεγο­νός ότι ο Αλέ­ξης Τσί­πρας απευ­θύν­θη­κε στους φασί­στες ψάχνο­ντας για ψηφα­λά­κια με τον ισχυ­ρι­σμό ότι είναι παρα­συρ­μέ­νοι, όταν έχουν περά­σει 10 χρό­νια από τη δολο­φο­νία του Παύ­λου Φύσ­σα, τις δολο­φο­νι­κές επι­θέ­σεις σε κομ­μου­νι­στές συν­δι­κα­λι­στές του ΠΑΜΕ, σε μετα­νά­στες εργά­τες και μετά την κατα­δί­κη ως εγκλη­μα­τι­κή οργά­νω­ση της Χρυ­σής Αυγής, προ­σθέ­το­ντας ότι όσοι πλέ­ον έχουν απο­μεί­νει στη Χρυ­σή Αυγή και στον κασι­διά­ρη είναι «πατε­ντα­ρι­σμέ­νοι φασίστες».

Καμία στή­ρι­ξη, καμία ανο­χή στην επό­με­νη αντι­λαϊ­κή κυβέρ­νη­ση, επα­νέ­λα­βε ο Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, τονί­ζο­ντας ότι μόνο το ΚΚΕ μπο­ρεί να είναι αντι­πο­λί­τευ­ση στην επό­με­νη κυβέρ­νη­ση που θα φέρει τα 350 αντι­λαϊ­κά προ­α­παι­τού­με­να του Ταμεί­ου Ανά­καμ­ψης. Πρό­σθε­σε ότι έτσι θα έχου­με ανα­κού­φι­ση για τον λαό, όπως έγι­νε με τις παρεμ­βά­σεις του ΚΚΕ για τις απο­λύ­σεις εργα­ζο­μέ­νων και για τους πλει­στη­ρια­σμούς, σημειώ­νο­ντας πως με την παρέμ­βα­ση του ΚΚΕ σώθη­καν ορι­σμέ­νες κατη­γο­ρί­ες εργαζομένων.

Χαρα­κτή­ρι­σε «μού­φα» τη δήθεν προ­ο­δευ­τι­κή κυβέρ­νη­ση που προ­τεί­νει ο Αλ. Τσί­πρας και τόνι­σε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Κατρού­γκα­λος γονά­τι­σαν τους αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νους, λέγο­ντας ότι είναι απο­κα­λυ­πτι­κό το σημε­ρι­νό γεγο­νός με τον πρώ­ην υπουρ­γό Εργασίας.

Σε ερώ­τη­ση για το σενά­ριο κυβέρ­νη­σης ειδι­κού σκο­πού τόνι­σε, ότι δεν υπάρ­χει κυβέρ­νη­ση εδι­κού σκο­πού, υπάρ­χει πάντα γενι­κού σκο­πού, και πως είναι αρνη­τι­κή η απά­ντη­ση του ΚΚΕ. Ανέ­φε­ρε ότι το ΚΚΕ πάντα ψηφί­ζει υπέρ των εξε­τα­στι­κών επι­τρο­πών, αν και καθο­ρί­ζο­νται από την εκά­στο­τε κοι­νο­βου­λευ­τι­κή πλειο­ψη­φία και πρό­σθε­σε ότι τα θέμα­τα των υπο­κλο­πών και του εγκλή­μα­τος στα Τέμπη αφο­ρούν κυβερ­νή­σεις της τελευ­ταί­ας 15ετίας στις οποί­ες μέσα είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ.

902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο