Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνεχής ενημέρωση από τις απεργιακές συγκεντρώσεις για τα Τέμπη (LIVE)

Σε εξέ­λι­ξη βρί­σκο­νται τα απερ­για­κά συλ­λα­λη­τή­ρια σε Αθή­να, Θεσ­σα­λο­νί­κη και άλλες μεγά­λες πόλεις με κύριο αίτη­μα να απο­δο­θούν ευθύ­νες στους υπαί­τιους της τρα­γω­δί­ας των Τεμπών και να μην υπάρ­ξει συγκάλυψη.

🔴 LIVE η ενημέρωση:

13:46 | Θεσ­σα­λο­νί­κη: Στο σιδη­ρο­δρο­μι­κό σταθ­μό του ΟΣΕ αυτή την ώρα οι χιλιά­δες απερ­γοί διαδηλωτές.

13:40 | Αθή­να: Δεκά­δες χιλιά­δες στην τερά­στια απερ­για­κή κινη­το­ποί­η­ση — Νέα κινη­το­ποί­η­ση τη Δευτέρα.

13:32 | Λάρι­σα: Απέ­ρα­ντο ποτά­μι απλώ­θη­κε στο κέντρο της Λάρισας.

Γ. Σκό­κας (Πρό­ε­δρος Εργα­τι­κού Κέντρου Λάρι­σας): «Σε αυτούς λοι­πόν που μας λένε χυδαία και κυνι­κά “Βγή­κα­τε μια στο δρό­μο, βγή­κα­τε δυο, τι άλλο θέλε­τε; Άντε να εκτο­νω­θεί­τε και πάλι σπί­τι…”, τους απα­ντά­με: Απέ­να­ντι σε αυτό το  έγκλη­μα διαρ­κεί­ας απα­ντά­με με ανυ­πο­χώ­ρη­το αγώνα!».

13:09 | Συν­θή­μα­τα αυτή την ώρα στη Hellenic Train: «Οι ζωές δεν είναι κόστος».

«Οι ζωές δεν είναι κόστος», έγρα­ψαν με κόκ­κι­να γράμ­μα­τα οι δια­δη­λω­τές στη τζα­μα­ρία της Hellenic Train, καταγ­γέλ­λο­ντας ότι η πολι­τι­κή που κοστο­λο­γεί την προ­στα­σία της ανθρώ­πι­νης ζωής οδη­γεί σε τρα­γω­δί­ες στις ράγες των Τεμπών, στην πυρ­κα­γιά στο Μάτι, στο ναυά­γιο του «Σάμι­να»…

13:04 | Γ. Πέρ­ρος: «Το έγκλη­μα αυτό δεν θα ξεχα­στεί — Συνε­χί­ζου­με τους μαζι­κούς εργα­τι­κούς λαϊ­κούς αγώνες».

«Δεν μπο­ρεί όταν γίνε­ται σει­σμός να βρι­σκό­μα­στε κάτω από τα συντρίμ­μια, όταν βρέ­χει να πλημ­μυ­ρί­ζου­με, όταν ξεσπούν πυρ­κα­γιές να και­γό­μα­στε», υπο­γράμ­μι­σε ενώ ανα­φέρ­θη­κε ιδιαί­τε­ρα στα εργα­τι­κά ατυ­χή­μα­τα στους χώρους δουλειάς.

12:54 | Θεσ­σα­λο­νί­κη: Ηχη­ρό μήνυ­μα κατα­δί­κης της εγκλη­μα­τι­κής πολι­τι­κής του κέρδους.

Με δυνα­τά συν­θή­μα­τα να δονούν το κέντρο της Θεσ­σα­λο­νί­κης, χιλιά­δες απερ­γοί με τα πανό τους συγκρο­τη­μέ­νοι στα μπλοκ των εργα­τι­κών σωμα­τεί­ων, οι αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νοι, φοι­τη­τές και μαθη­τές, καταγ­γέλ­λουν την πολι­τι­κή που τσα­κί­ζει τη ζωή του λαού στα κέρ­δη των μονοπωλίων.

Στην κεφα­λή της πορεί­ας το πανό εργα­τι­κών σωμα­τεί­ων και φοι­τη­τι­κών συλ­λό­γων ανα­γρά­φει: «Τώρα η οργή να γίνει ανα­τρο­πή, το έγκλη­μα αυτό δεν θα ξεχαστεί».

Στο πανό των εργα­τι­κών σωμα­τεί­ων ανα­γρά­φε­ται: «Το έγκλη­μα αυτό δεν θα συγκα­λυ­φθεί — Σύγ­χρο­νες — ασφα­λείς — φθη­νές μαζι­κές μετα­φο­ρές για τον λαό — Κόντρα στην εγκλη­μα­τι­κή πολι­τι­κή του κέρδους».

12:51 | Ιωάν­νι­να: Χιλιά­δες απερ­γοί δια­δη­λώ­νουν για το έγκλη­μα στα Τέμπη.

12:27 | Τερά­στια η απερ­για­κή δια­δή­λω­ση στα γρα­φεία της Hellenic Train. Η κεφα­λή της δια­δή­λω­σης είναι αυτή την ώρα έξω από τα γραφεία.

«Οι ράγες της ανά­πτυ­ξης βάφτη­καν με αίμα, ποτέ δεν θα ξεχά­σου­με το έγκλη­μα στα τρέ­να» και «Το έγκλη­μα αυτό δεν θα ξεχα­στεί, όλων των νεκρών θα γίνου­με φωνή», βρο­ντο­φω­νά­ζουν χιλιά­δες απερ­γοί έξω από την Hellenic Train.

12:25 | Πάτρα: Πολύ μεγά­λη πορεία — «Ούτε δυστύ­χη­μα, ούτε ατύ­χη­μα — Προ­δια­γε­γραμ­μέ­νο έγκλημα».

«Τώρα η οργή να γίνει ανα­τρο­πή, το έγκλη­μα αυτό δεν θα ξεχα­στεί», φώνα­ξαν μαζι­κά οι δια­δη­λω­τές καθώς η πορεία πέρα­σε μπρο­στά από το κτί­ριο του ΟΣΕ.

12:17 | Θεσ­σα­λο­νί­κη: Μεγά­λη δυνα­μι­κή πορεία αυτή την ώρα στους δρόμους.

«Στεί­λε όταν φθά­σεις, δεν έφθα­σε ποτέ, εκδί­κη­ση θα πάρου­με για σένα­νε μικρέ», ήταν ένα από τα συν­θή­μα­τα των διαδηλωτών.

11:55 | Λάρι­σα: Χιλιά­δες λαού και νεο­λαί­ας δια­δη­λώ­νουν ότι οι ζωές μας δεν είναι κόστος.

11:54 | Γ. Πέρ­ρος: «Η υπό­θε­ση της προ­στα­σί­ας της ζωής και των δικαιω­μά­των του λαού είναι στα χέρια μας. Είναι στη δύνα­μη της οργά­νω­σης στα Συν­δι­κά­τα, στους Φοι­τη­τι­κούς και Μαθη­τι­κούς Συλ­λό­γους, σε όλους τους μαζι­κούς φορείς. Αυτή η δύνα­μη δεν άφη­σε να επι­βλη­θεί η σιω­πή. Δεν άφη­σε να συγκα­λυ­φθούν οι ευθύνες».

11:52 | Θεσ­σα­λο­νί­κη: Σε εξέ­λι­ξη η μεγά­λη απερ­για­κή συγκέ­ντρω­ση στο Αγ. Βενιζέλου.

Το παρών στην απερ­για­κή συγκέ­ντρω­ση δήλω­σαν οι βου­λευ­τές και εκ νέου υπο­ψή­φιοι βου­λευ­τές του ΚΚΕ, Γιάν­νης Δελής και Λεω­νί­δας Στολτίδης.

Την ανά­γκη συνέ­χι­σης του αγώ­να επι­σή­μα­νε ο Γιάν­νης Κουρ­μού­λης, μέλος του ΓΣ ΑΔΕΔΥ και της γραμ­μα­τεί­ας Θεσ­σα­λο­νί­κης του ΠΑΜΕ.

Ο Γιάν­νης Φρα­γκί­δης, πρό­ε­δρος του Σωμα­τεί­ου εργα­ζο­μέ­νων στη «Μαλα­μα­τί­να» κατήγ­γει­λε τον αυταρ­χι­σμό της κυβέρ­νη­σης, όπως εκδη­λώ­θη­κε και σήμε­ρα, κατά της απερ­για­κής περι­φρού­ρη­σης, στο πλαί­σιο της τρο­μο­κρά­τη­σης του αγώ­να των εργα­ζο­μέ­νων για τα δικαιώ­μα­τά τους, προ­σπά­θεια που πέφτει στο κενό.

Την ανά­γκη να ληφθούν μέτρα προ­στα­σί­ας στους χώρους δου­λειάς, επι­ση­μαί­νει και ο Μιχά­λης Παπα­δό­που­λος, εργα­σια­κός σύμ­βου­λος της Πανελ­λή­νιας Ομο­σπον­δί­ας εργα­το­ϋ­παλ­λή­λων Μεταφοράς.

11:40 | Ήδη όλη η Πανε­πι­στη­μί­ου έχει γεμί­σει με δια­δη­λω­τές. Η προ­συ­γκέ­ντρω­ση στο ύψος του Αttica λίγο πριν το Σύνταγ­μα δεν χρειά­στη­κε καν να κου­νη­θεί για να ενω­θεί με την υπό­λοι­πη συγκέντρωση.

Αυτή την ώρα μιλά­ει ο Γιώρ­γος Πέρ­ρος, μέλος της Γραμ­μα­τεί­ας του ΠΑΜΕ.

Νωρί­τε­ρα μίλη­σε ο Θ. Θεο­δω­ρό­που­λος εκ μέρους των Φοι­τη­τι­κών Συλ­λό­γων Αθήνας.

11:25 | Δ. Κου­τσού­μπας από την Καβά­λα: «Ο εκσυγ­χρο­νι­σμός που ανα­ζη­τά ο ελλη­νι­κός λαός και η νεο­λαία είναι η ικα­νο­ποί­η­ση όλων των σύγ­χρο­νων λαϊ­κών ανα­γκών και όχι ο εκσυγ­χρο­νι­σμός της συντε­χνί­ας των ιδιω­τι­κών εται­ρειών, των επεν­δυ­τών, των μεγα­λο­ερ­γο­λά­βων, του κέρ­δους και της αρπα­χτής, της ρεμού­λας που υπη­ρέ­τη­σαν και η σημε­ρι­νή κυβέρ­νη­ση και όλες οι προη­γού­με­νες, οδη­γώ­ντας τον ελλη­νι­κό λαό στις ματω­μέ­νες ράγες του κέρδους».

11:22 | Πάτρα: Γεμά­τη από κόσμο η Πλα­τεία Γεωργίου.

11:15 | Ξεκί­νη­σε η πορεία της προ­συ­γκέ­ντρω­σης από την Κάνιγ­γος προς τα Προπύλαια.

«Εσείς μετρά­τε κέρ­δη και ζημιές, εμείς μετρά­με ανθρώ­πι­νες ζωές». «Οι ράγες της ανά­πτυ­ξης βάφτη­καν με αίμα, ποτέ δε θα ξεχά­σου­με το έγκλη­μα στα τρέ­να», ήταν μερι­κά από τα συν­θή­μα­τα των απερ­γών που πορεύ­τη­καν από την Κάνιγ­γος στα Προπύλαια.

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο