Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνεχίζεται η μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Έβρο και Ροδόπη

Συνε­χί­ζε­ται η μάχη με τις ανα­ζω­πυ­ρώ­σεις στα μέτω­πα σε Έβρο και Ροδό­πη. Οι δυνά­μεις της Πυρο­σβε­στι­κής ενι­σχύ­θη­καν με 180 επι­πλέ­ον πυρο­σβέ­στες για τα πύρι­να μέτω­πα σε Έβρο και Ροδό­πη. Συνο­λι­κά επι­χει­ρούν 474 πυρο­σβέ­στες με 16 ομά­δες πεζο­πό­ρων τμη­μά­των και 100 οχή­μα­τα, ενώ από αέρος συν­δρά­μουν 4 αερο­σκά­φη και 2 ελι­κό­πτε­ρα. Στον Έβρο οι πυρο­σβε­στι­κές δυνά­μεις επι­κε­ντρώ­νουν τις προ­σπά­θειές τους στο μέτω­πο που βρί­σκε­ται βορειο­δυ­τι­κά της περιο­χής Κοτρω­νιά Έβρου, ενώ στη Ροδό­πη οι δυνά­μεις κατα­βάλ­λουν προ­σπά­θειες να ανα­κό­ψουν το μέτω­πο μετα­ξύ των περιο­χών Κασ­σι­τε­ρά και Κίρκης.

Οι πυρο­σβε­στι­κές δυνά­μεις κατά τη διάρ­κεια της νύχτας έστη­σαν μία μεγά­λη επι­χεί­ρη­ση στο μέτω­πο που βρί­σκε­ται βορειο­δυ­τι­κά της περιο­χής Κοτρω­νιά, δημιουρ­γώ­ντας μία γραμ­μή άμυ­νας, ώστε να ανα­κο­πεί η πορεία του μετώ­που προ­κει­μέ­νου να μην περά­σει στο μικρό πυρή­να της Δαδιάς.

«Προ­στα­τεύ­ου­με τον πυρή­να της Δαδιάς. Έχου­με κάνει ένα οχυ­ρό πάνω από την περιο­χή της Κοτρω­νιάς», ανέ­φε­ρε στην ΕΡΤ ο εκπρό­σω­πος Τύπου του Πυρο­σβε­στι­κού Σώμα­τος, Γιάν­νης Αρτοποιός.

Σχε­τι­κά με τα υπό­λοι­πα μέτω­πα ο κ. Αρτο­ποιός εκτί­μη­σε ότι θα κλεί­σουν σιγά σιγά τα μέτω­πα και της Βοιω­τί­ας και της Αττι­κής. «Υπάρ­χουν μικρο­ε­στί­ες στην περί­με­τρο της πυρ­κα­γιάς και πάμε σε μία πολύ πιο βελ­τιω­μέ­νη εικό­να σε όλα αυτά τα μέτω­πα», υπογράμμισε.

Όπως είπε, υπήρ­ξαν νέες εστί­ες πυρ­κα­γιάς το Σάβ­βα­το στην Ανα­το­λι­κή Αττι­κή και ιδιαί­τε­ρα στη βόρεια Άνδρο, που δημιουρ­γή­θη­καν δύο εστί­ες μεγά­λων πυρ­κα­γιών στις περιο­χές Ζωο­δό­χου Πηγής και στο Βιτά­λι, μέτω­πο το οποίο έχει πλέ­ον ελεγχθεί.

Σημειώ­νε­ται ότι για σήμε­ρα Δευ­τέ­ρα παρα­μέ­νει υψη­λός ο κίν­δυ­νος πυρ­κα­γιάς σε πολ­λές περιο­χές της χώρας. Σε γενι­κή επι­φυ­λα­κή παρα­μέ­νει το προ­σω­πι­κό των πυρο­σβε­στι­κών υπη­ρε­σιών της επι­κρά­τειας, προ­κει­μέ­νου να αντι­με­τω­πι­στούν οι αυξη­μέ­νες υπη­ρε­σια­κές απαι­τή­σεις, που έχουν προ­κύ­ψει λόγω του μεγά­λου αριθ­μού πυρ­κα­γιών, ενώ συνε­χί­ζο­νται οι περι­πο­λί­ες ενα­έ­ριας επι­τή­ρη­σης, καθώς και οι περι­πο­λί­ες από πυρο­σβε­στι­κές, αστυ­νο­μι­κές και στρα­τιω­τι­κές δυνάμεις.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο