Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τομέας Δικαιωμάτων αποχώρησε — Ο Κασσελάκης συγκαλεί την ΠΓ και η Αχτσιόγλου στην πόρτα…

Την απο­χώ­ρη­σή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ανα­κοι­νώ­νουν με κοι­νή δήλω­ση ένας σημα­ντι­κός αριθ­μός μελών του Τομέα Δικαιω­μά­των καθώς και η πλειο­ψη­φία της γραμ­μα­τεί­ας του, ενώ εκκρε­μεί η από­φα­ση της ομά­δας των 6+6.

Μετα­ξύ των απο­χω­ρού­ντων ο υπεύ­θυ­νος του τομέα Πάνος Λάμπρου και η συντο­νί­στρια Βασι­λι­κή Κατριβάνου.

Μάλι­στα, προ­α­ναγ­γέλ­λουν «κύμα νέων απο­χω­ρή­σε­ων από όλη την χώρα, ανθρώ­πων που βρί­σκο­νται στην πρώ­τη γραμ­μή του αγώ­να για τα δικαιώ­μα­τα προ­σφύ­γων και μετα­να­στών, Ρομά, ΛΟΑΤΚΙ+κοινότητας, Ανα­πή­ρων, κρα­του­μέ­νων, καθώς και σε πλή­θος πρω­το­βου­λί­ες του αντι­ρα­τσι­στι­κού και του αντι­φα­σι­στι­κού κινήματος».

Σήμε­ρα ανα­κοι­νώ­θη­κε επί­σης η απο­χώ­ρη­ση δεκά­δων μελών της ΟΜ Αγί­ας Βαρ­βά­ρας Αττι­κής, καταγ­γέλ­λο­ντας ότι το κόμ­μα μετα­τρέ­πε­ται «σε ένα σχη­μα­τι­σμό ξένο προς την ιδε­ο­λο­γία και την παρά­δο­ση της Αριστεράς».

Όσον αφο­ρά τις εξε­λί­ξεις με την ομά­δα 6+6 της Αχτσιό­γλου, η απο­χώ­ρη­ση είναι θέμα λίγων 24ώρων (πιθα­νά και ωρών). Σύμ­φω­να με δημο­σιεύ­μα­τα, οργα­νώ­νε­ται η έξο­δος και ξεκα­θα­ρί­ζει το τοπίο για το πόσοι και ποιοι θα φύγουν.

Το αργό­τε­ρο μέχρι τη Δευ­τέ­ρα θα έχει ορι­στι­κο­ποι­η­θεί το «δια­ζύ­γιο» και η ομά­δα των συγκε­κρι­μέ­νων στε­λε­χών θα τρα­βή­ξει δικό της δρό­μο. Την απο­χώ­ρη­ση θα συνο­δεύ­ει κεί­με­νο που θα δοθεί στη δημο­σιό­τη­τα και μένει να δού­με αν οι ανε­ξαρ­τη­το­ποι­ή­σεις βου­λευ­τών θα συνο­δεύ­ουν το κεί­με­νο ή θα γίνουν σε δεύ­τε­ρο χρό­νο. Με τις έως τώρα πλη­ρο­φο­ρί­ες πιο κοντά στην έξο­δο βρί­σκο­νται και οι 7 βου­λευ­τές. Δημο­σιο­γρα­φι­κές πλη­ρο­φο­ρί­ες όμως κάνουν λόγου για δύ ή τρεις ακό­μη βουλευτές.

Πιθα­νά εξε­λί­ξεις να προ­κύ­ψουν ακό­μη και αύριο οπό­τε συνε­δριά­ζει (4μμ) η Πολι­τι­κή Γραμ­μα­τεία του ΣΥΡΙΖΑ. Το ενδια­φέ­ρον έγκει­ται στο αν τα στε­λέ­χη των «6+6» θα βρε­θούν στην συνε­δρί­α­ση της Πολι­τι­κής Γραμ­μα­τεί­ας και τι θα ακολουθήσει.

Αξί­ζει να ανα­φερ­θεί ότι ηΈφη Αχτσιό­γλου δεν είχε δώσει το «παρών» στην τελευ­ταία συνε­δρί­α­ση του Εκτε­λε­στι­κού Γρα­φεί­ου, στέλ­νο­ντας σαφές μήνυ­μα δια­φο­ρο­ποί­η­σης από την ηγεσία.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο