Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σχεδόν 2.000 θάνατοι για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα στις ΗΠΑ

Στις ΗΠΑ κατα­γρά­φη­καν για δεύ­τε­ρη συνε­χό­με­νη ημέ­ρα σχε­δόν 2.000 θάνα­τοι εξαι­τί­ας της παν­δη­μί­ας του κορο­νοϊ­ού, δεί­χνουν δεδο­μέ­να που συγκέ­ντρω­σε το πανε­πι­στή­μιο Τζονς Χόπ­κινς ως χθες Τετάρ­τη στις 20:30 (τοπι­κή ώρα· 03:30 σήμε­ρα ώρα Ελλά­δας). Πρό­κει­ται, για ακό­μη μια φορά, για τον χει­ρό­τε­ρο ημε­ρή­σιο απο­λο­γι­σμό θυμά­των σε οποια­δή­πο­τε χώρα στον πλα­νή­τη αφό­του ξέσπα­σε η πανδημία.

Το νέο θλι­βε­ρό ρεκόρ (+1.973 θάνα­τοι), ελα­φρά υψη­λό­τε­ρο από αυτό της προη­γου­μέ­νης (1.939), αυξά­νει σε 14.695 τον συνο­λι­κό αριθ­μό των θυμά­των της ασθέ­νειας COVID-19 στις ΗΠΑ. Οι θάνα­τοι στην ισχυ­ρό­τε­ρη δύνα­μη του κόσμου ξεπέ­ρα­σαν αυτούς την Ισπα­νία (14.555), πάντως ακό­μα η χώρα θρη­νεί λιγό­τε­ρα θύμα­τα από την Ιτα­λία (17.669).

Στις ΗΠΑ εξάλ­λου κατα­γρά­φε­ται σχε­δόν το ένα τέταρ­το των επι­σή­μως επι­βε­βαιω­μέ­νων κρου­σμά­των μόλυν­σης στον κόσμο, 429.052 συνο­λι­κά, σύμ­φω­να με το πανε­πι­στή­μιο Τζονς Χόπ­κινς, η βάση δεδο­μέ­νων του οποί­ου ανα­νε­ώ­νε­ται συνεχώς.

Από τα μέσα της περα­σμέ­νης εβδο­μά­δα, στις ΗΠΑ κατα­γρά­φο­νται καθη­με­ρι­νά πάνω από 1.000 νέοι θάνα­τοι, παρά τα μέτρα περιο­ρι­σμού του πλη­θυ­σμού που τίθε­νται προ­ο­δευ­τι­κά σε ισχύ στη μια πολι­τεία πίσω από την άλλη.

Η πολι­τεία της Νέας Υόρ­κης απο­τε­λεί μακράν τη μεγα­λύ­τε­ρη εστία της παν­δη­μί­ας στην αμε­ρι­κα­νι­κή επι­κρά­τεια, με 6.268 νεκρούς. Κατέ­γρα­ψε νέα αύξη­ση-ρεκόρ το τελευ­ταίο 24ωρο (+779), αλλά η κατά­στα­ση σε αυτήν μοιά­ζει να εξο­μα­λύ­νε­ται, όπως δήλω­σε καθη­συ­χα­στι­κά ο κυβερ­νή­της της Άντριου Κουό­μο, υπο­γραμ­μί­ζο­ντας όμως ταυ­τό­χρο­να πως δεν έχει σε καμία περί­πτω­ση «ξεπε­ρα­στεί» η κρίση.

Ο Λευ­κός Οίκος προ­έ­βλε­ψε την περα­σμέ­νη εβδο­μά­δα ότι η ασθέ­νεια COVID-19 ενδέ­χε­ται να στοι­χί­σει τη ζωή σε 100.000 ως 240.000 ανθρώ­πους στις ΗΠΑ, όμως ο Ντό­ναλντ Τραμπ δηλώ­νει βέβαιος ότι η κυβέρ­νη­σή του θα μπο­ρέ­σει να χει­ρι­στεί την κρί­ση κατά τρό­πο που θα φέρει «πολύ καλύ­τε­ρα» αποτελέσματα.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο