Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σχόλιο του ΚΚΕ για τη έξωση και σύλληψη της δημοσιογράφου Ι. Κολοβού

Σε σχό­λιό του για το όργιο κατα­στο­λής και την έξω­ση χαμη­λο­συ­ντα­ξιού­χου στου Ζωγρά­φου, το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σημειώνει:

«Την ώρα που ο Κ. Μητσο­τά­κης στο υπουρ­γι­κό συμ­βού­λιο παρί­στα­νε για μία ακό­μη φορά τον εγγυ­η­τή της βελ­τί­ω­σης της καθη­με­ρι­νό­τη­τας του λαού, των “δικαιω­μά­των” και της “ισό­τη­τας”, ισχυ­ρές δυνά­μεις των ΜΑΤ έσπα­γαν με πριό­νι την πόρ­τα του σπι­τιού της χαμη­λο­συ­ντα­ξιού­χου Ι. Κολο­βού, συνε­λάμ­βα­ναν σαν στυ­γνούς εγκλη­μα­τί­ες την ίδια και τον γιο της, που είναι άτο­μο με ανα­πη­ρία, και χτυ­πού­σαν τον κόσμο που είχε συγκε­ντρω­θεί για να μην ξεσπι­τω­θεί μια φτω­χή οικογένεια.

Το ΚΚΕ καταγ­γέλ­λει το κρε­σέ­ντο κατα­στο­λής με εντο­λή της κυβέρ­νη­σης, που πατά­ει στο αντι­λαϊ­κό νομο­θε­τι­κό πλαί­σιο για τους πλει­στη­ρια­σμούς, το οποίο έχει δια­μορ­φω­θεί όλα τα προη­γού­με­να χρό­νια. Από την πρώ­τη στιγ­μή στο πλευ­ρό της Ι. Κολο­βού και του γιου της βρί­σκο­νται βου­λευ­τές, στε­λέ­χη και μέλη του ΚΚΕ, ενώ ο κοι­νο­βου­λευ­τι­κός εκπρό­σω­πος του Κόμ­μα­τος, Θ. Παφί­λης, έχει πραγ­μα­το­ποι­ή­σει παρέμ­βα­ση για το θέμα στον υπουρ­γό Προ­στα­σί­ας του Πολί­τη, Μ. Χρυσοχοΐδη.

Απαι­τού­με να αφε­θούν εδώ και τώρα ελεύ­θε­ροι οι συλ­λη­φθέ­ντες! Να εκφρα­στεί ακό­μα πιο μαζι­κά η λαϊ­κή αλλη­λεγ­γύη. Τα σπί­τια του λαού τα σώζει ο λαός!».

 

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο