Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βιβή Δάγκα: Η κυβέρνηση ανοίγει διάπλατα την πόρτα για εμπόριο παιδιών

Με ευθύ­νη της κυβέρ­νη­σης άνοι­ξε μια συζή­τη­ση που δια­μόρ­φω­σε τεχνη­τές δια­χω­ρι­στι­κές γραμ­μές ανά­με­σα στη συντή­ρη­ση και την πρό­ο­δο, σημεί­ω­σε η βου­λευ­τής του ΚΚΕ Βιβή Δάγκα, μιλώ­ντας στο Πρώ­το Πρό­γραμ­μα της ΕΡΑ, το πρωί της Τετάρ­της, με αφορ­μή το επι­κεί­με­νο νομο­σχέ­διο για τα ομό­φυ­λα ζευγάρια.

Στο πλαί­σιο αυτό τόνι­σε ότι συνα­ντιέ­ται η σκο­τα­δι­στι­κή άπο­ψη υπε­ρά­σπι­σης της πυρη­νι­κής οικο­γέ­νειας και η αντί­λη­ψη για γυναί­κα μηχα­νή ανα­πα­ρα­γω­γής παι­διών με τις δήθεν προ­ο­δευ­τι­κές, αλλά εξί­σου σκο­τα­δι­στι­κές από­ψεις οι οποί­ες παρου­σιά­ζουν επί­σης τη γυναί­κα ως παρέν­θε­τη μητέ­ρα, δηλα­δή ως μηχα­νή ανα­πα­ρα­γω­γής παιδιών.

Ξεκα­θά­ρι­σε ότι το ΚΚΕ δεν αρνεί­ται την ανά­γκη να ρυθ­μι­στούν οι σχέ­σεις δύο ανθρώ­πων που έχουν απο­φα­σί­σει να συμ­βιώ­σουν, όπως δεν αρνεί­ται και την ανά­γκη να ρυθ­μι­στούν οι σχέ­σεις του παι­διού με τον σύντρο­φο του φυσι­κού ή του θετού γονέα.

Η δια­φω­νία του ΚΚΕ ως προς το νομο­σχέ­διο της ΝΔ αφο­ρά στο ότι ανοί­γει διά­πλα­τα την πόρ­τα για εμπό­ριο παι­διών, με υιο­θε­σί­ες επί πλη­ρω­μή, με εξω­σω­μα­τι­κή γονι­μο­ποί­η­ση και πολύ περισ­σό­τε­ρο με το ζήτη­μα της παρέν­θε­της μητρό­τη­τας. Κι αυτό για­τί στις δομές παι­δι­κής προ­στα­σί­ας υπάρ­χουν λίγο πάνω από 100 παι­διά και πάνω από 2.000 αιτή­σεις για υιο­θε­σία, συνε­πώς αντι­κει­με­νι­κά προ­κύ­πτει ζήτη­μα ακραί­ας μορ­φής εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­σης του σώμα­τος και των γυναικών.

Την ίδια ώρα σημεί­ω­σε ότι η ευρω­παϊ­κή πεί­ρα δεί­χνει ότι πάμε στη θέσπι­ση μιας θολής γονεϊ­κό­τη­τας, με ανα­φο­ρές σε γονέα 1, 2, 3 κλπ.

Ακό­μα επι­σή­μα­νε ότι το ΚΚΕ πιστεύ­ει στην ελεύ­θε­ρη συμ­βί­ω­ση δύο ανθρώ­πων ανε­ξαρ­τή­τως σεξουα­λι­κού προ­σα­να­το­λι­σμού χωρίς κανέ­ναν κατα­να­γκα­σμό και θέτει στο επί­κε­ντρο τα συμ­φέ­ρο­ντα του παιδιού.

Σχε­τι­κά με το νομο­σχέ­διο για την επι­στο­λι­κή ψήφο υπο­γράμ­μι­σε πως δεν θα υπάρ­χουν δικλεί­δες ότι ψηφί­ζει κάποιος χωρίς εκβιασμούς.

 

Το “έπος” του Γου­έ­μπλεϊ, αφη­γεί­ται ο Αρι­στεί­δης Καμάρας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο