Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΤΕ ΑΧΑΪΑΣ του ΚΚΕ: Η κατάρρευση της γέφυρας είναι ένα νέο έγκλημα στο βωμό του κέρδους

Η Τομε­α­κή Επι­τρο­πή Αχα­ΐ­ας του ΚΚΕ «καταγ­γέλ­λει  το σημε­ρι­νό έγκλη­μα με την κατάρ­ρευ­ση της γέφυ­ρας στα Μπο­ζα­ΐ­τι­κα της Πάτρας», σημειώνοντας:

«Για ακό­μη μια φορά γινό­μα­στε μάρ­τυ­ρες της εγκλη­μα­τι­κής πολι­τι­κής της κυβέρ­νη­σης της ΝΔ, και όλων των προη­γού­με­νων που λει­τούρ­γη­σαν και λει­τουρ­γούν μόνο προς όφε­λος των μεγά­λων κατα­σκευα­στι­κών εται­ρειών και ομίλων.

Έχουν βαριές ευθύ­νες κρά­τος, κυβέρ­νη­ση, αρμό­δια υπουρ­γεία, για ένα ακό­μα έγκλη­μα σε χώρο δου­λειάς που συνέ­βη υπό συν­θή­κες που συστη­μα­τι­κά είχαν ανα­δεί­ξει και καταγ­γεί­λει το εργα­τι­κό λαϊ­κό κίνη­μα, τα συν­δι­κά­τα και το ΚΚΕ. Η πραγ­μα­τι­κό­τη­τα είναι ότι εκτε­λού­νταν εργα­σί­ες Κυρια­κή μεση­μέ­ρι με καύ­σω­να και χωρίς κανέ­να μέτρο προ­στα­σί­ας, ενώ ταυ­τό­χρο­να κάτω από τη γέφυ­ρα περι­συ­νέλ­λε­γαν σίδε­ρα συμπο­λί­τες μας Ρομά.

Και στην περί­πτω­ση του τρα­γι­κού δυστυ­χή­μα­τος – εγκλή­μα­τος με την κατάρ­ρευ­ση της γέφυ­ρας στα Μπο­ζα­ΐ­τι­κα, απο­δει­κνύ­ε­ται περί­τρα­να ότι η ανά­πτυ­ξη που ευαγ­γε­λί­ζο­νται η κυβέρ­νη­ση, όλα τα αστι­κά κόμ­μα­τα, η πλειο­ψη­φία των παρα­τά­ξε­ων στην Περι­φέ­ρεια Δυτι­κής Ελλά­δας, δε λογα­ριά­ζει τις ζωές μας παρά μόνο τα κέρ­δη των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Ο Πατραϊκός λαός για ακόμα μια φορά έχει μπροστά του την επιλογή να παλέψει και να διεκδικήσει για τη ζωή του.

  • Η ΤΕ Αχα­ΐ­ας του ΚΚΕ βρί­σκε­ται από την πρώ­τη στιγ­μή στο χώρο του εγκλή­μα­τος, οργα­νώ­νει μαζί με τα συν­δι­κά­τα και άλλους φορείς της πόλης την αλλη­λεγ­γύη και παρέ­χει όποια βοή­θεια μπο­ρεί για τον απε­γκλω­βι­σμό των συναν­θρώ­πων μας.
  • Η ΤΕ Αχα­ΐ­ας του ΚΚΕ εκφρά­ζει τα θερ­μά της συλ­λυ­πη­τή­ρια στις οικο­γέ­νειες και στους οικεί­ους των νεκρών και εύχε­ται ταχεία ανάρ­ρω­ση στους τραυ­μα­τί­ες του σημε­ρι­νού δυστυ­χή­μα­τος – εγκλήματος.
  • Καλού­με τους εργα­ζό­με­νους, τον πατραϊ­κό λαό και τη νεο­λαία της πόλης μας στην αυρια­νή παμπα­τραϊ­κή απερ­γία που έχει προ­κη­ρύ­ξει το Εργα­τι­κό Κέντρο Πάτρας και στην απερ­για­κή συγκέ­ντρω­ση στις 9.30 π.μ. στο Εργα­τι­κό Κέντρο Πάτρας».
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο