Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ: 24ωρη απεργία τη Δευτέρα 24 Ιούλη για το νέο εργοδοτικό έγκλημα

Η διοί­κη­ση του Εργα­τι­κού Κέντρου Πάτρας προ­κη­ρύσ­σει 24ωρη παμπα­τραϊ­κή απερ­γία για αύριο Δευ­τέ­ρα 24 Ιου­λί­ου, «ως απά­ντη­ση στο νέο εργο­δο­τι­κό έγκλη­μα κρά­τους και εργο­δο­σί­ας που έγι­νε σήμε­ρα στα έργα της περι­με­τρι­κής Πατρών στα Μπο­ζα­ΐ­τι­κα». Στο πλαί­σιο της 24ωρης απερ­γί­ας θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί συγκέ­ντρω­ση στις 9.30 π.μ. στο Εργα­τι­κό Κέντρο της Πάτρας.

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΓΕΦΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ: Μέσα στον καύ­σω­να, μέρα Κυρια­κή δού­λευαν από το πρωί οι εργά­τες ‑VIDEO+ΦΩΤΟ

«Με 40 βαθ­μούς, ημέ­ρα Κυρια­κή, δου­λεύ­ουν οι εργά­τες με ευθύ­νη κρα­τι­κή», σημειώ­νει, προ­σθέ­το­ντας πως «το έγκλη­μα αυτό, με νεκρούς και πολ­λούς τραυ­μα­τί­ες εργά­τες και Ρομά έγι­νε τις μεση­με­ρια­νές ώρες, χωρίς να τηρεί­ται κανέ­να μέτρο ασφα­λεί­ας για τις εργα­σί­ες, και ενώ υπήρ­χε απα­γό­ρευ­ση για εργα­σί­ες εκεί­νες τις ώρες. 

Το Εργα­τι­κό Κέντρο απαι­τεί «να εξα­κρι­βω­θεί ποιος έδω­σε άδεια την ώρα που εκτε­λού­νταν εργα­σί­ες, να υπάρ­χει από κάτω κόσμος και να ξεχω­ρί­ζει τα σίδε­ρα από τα μπά­ζα, την ώρα που όλοι οι υπεύ­θυ­νοι γνώ­ρι­ζαν την επι­κιν­δυ­νό­τη­τα για κατάρ­ρευ­ση της γέφυ­ρας». 

«Το έγκλη­μα αυτό δεν θα συγκα­λυ­φθεί. Οι υπεύ­θυ­νοι  θα λογο­δο­τή­σουν στον Πατραϊ­κό λαό. Είναι βαριές οι ευθύ­νες για το σημε­ρι­νό έγκλη­μα τόσο της εται­ρί­ας που έχει ανα­λά­βει το έργο, όσο και του κράτους.Ή τα κέρ­δη τους ή οι ζωές μας», ξεκα­θα­ρί­ζει, καλώ­ντας τον πατραϊ­κό λαό να δώσει αγω­νι­στι­κό «παρών» στην απερ­για­κή συγκέντρωση.

Πάτρα – Κατάρ­ρευ­ση γέφυ­ρας: Τα ερω­τή­μα­τα που ζητά­νε απα­ντή­σεις δεί­χνουν τους υπεύ­θυ­νους του εγκλήματος!

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο