Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Την Πέμπτη 24 Ιούνη ξεκινά το 21ο Συνέδριο του ΚΚΕ

🔻 Η εναρκτήρια εκδήλωση, με ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα, θα γίνει στις 7.30 μ.μ. στο Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου. Είσοδος μόνο με προσκλήσεις

🔻 Θα ακολουθήσει οπτικοποιημένη συναυλία με τραγούδια από διάφορα μέρη του κόσμου, συνοδευόμενα από βίντεο και κατασκευές

🔻 «Δυνα­τό ΚΚΕ. Νους — Καρ­διά — Οργα­νω­τής της εργα­τι­κής — λαϊ­κής πάλης για το σοσια­λι­σμό». Με αυτό το σύν­θη­μα ξεκι­νά την Πέμ­πτη 24 Ιού­νη το 21ο Συνέ­δριο του Κόμ­μα­τός μας.
Οι εργα­σί­ες του Συνε­δρί­ου θα συνε­χι­στούν την Παρα­σκευή 25 Ιού­νη, στις 9 π.μ., στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισ­σό, και θα ολο­κλη­ρω­θούν την Κυρια­κή 27 Ιούνη.
ℹ️  Τα θέμα­τα του Συνε­δρί­ου, με βάση το Κατα­στα­τι­κό του Κόμ­μα­τος, είναι τα εξής:
▪️ α) Ο απο­λο­γι­σμός δρά­σης της ΚΕ και όλου του Κόμ­μα­τος από το 20ό προς το 21ο Συνέ­δριο, οι βασι­κές εκτι­μή­σεις για τις διε­θνείς και εγχώ­ριες οικο­νο­μι­κές και πολι­τι­κές εξε­λί­ξεις της περιό­δου, η κατά­στα­ση του εργα­τι­κού — λαϊ­κού κινή­μα­τος και τα καθή­κο­ντα του Κόμ­μα­τος έως το 22ο Συνέδριο.
▪️ β) Η εκλο­γή νέας Κεντρι­κής Επι­τρο­πής και Κεντρι­κής Επι­τρο­πής Οικο­νο­μι­κού Ελέγχου.

Το μεγά­λο αυτό γεγο­νός για το Κόμ­μα και την εργα­τι­κή τάξη απο­τε­λεί την κορύ­φω­ση μιας πλού­σιας εσω­ορ­γα­νω­τι­κής δια­δι­κα­σί­ας, που ξεκί­νη­σε με τη δημο­σί­ευ­ση των Θέσε­ων της ΚΕ και τη δια­κί­νη­σή τους σε δεκά­δες χιλιά­δες φίλους και οπα­δούς του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Μέσα σε συν­θή­κες μάχης και οργά­νω­σης αγώ­νων, παίρ­νο­ντας όλα τα ανα­γκαία υγειο­νο­μι­κά μέτρα, οι Οργα­νώ­σεις του Κόμ­μα­τος ολο­κλή­ρω­σαν το περα­σμέ­νο Σαβ­βα­το­κύ­ρια­κο την προ­συ­νε­δρια­κή δια­δι­κα­σία και πλέ­ον όλα είναι έτοι­μα για το Συνέδριο.

Θυμί­ζου­με ότι οι εργα­σί­ες του θα φιλο­ξε­νη­θούν στο ανα­και­νι­σμέ­νο και ανα­βαθ­μι­σμέ­νο κτί­ριο στην έδρα της ΚΕ στον Περισ­σό, καθώς με εθε­λο­ντι­κή δου­λειά και οικο­νο­μι­κή στή­ρι­ξη από μέλη, οπα­δούς και φίλους έγι­νε κατορ­θω­τό να ολο­κλη­ρω­θούν όλες οι απα­ραί­τη­τες εργα­σί­ες συντή­ρη­σης του κτιρίου.

«Η πιο μαύρη νύχτα θα φέρει το φως…»

Η εναρ­κτή­ρια εκδή­λω­ση είναι μια οπτι­κο­ποι­η­μέ­νη συναυ­λία με τρα­γού­δια από διά­φο­ρα μέρη του κόσμου, συνο­δευό­με­να από βίντεο και κατα­σκευ­ές. Ο τίτλος της, «Ποτά­μι ο κόσμος και δεν γυρ­νά­ει», είναι δανει­σμέ­νος από «Το τρα­γού­δι του Μολ­δά­βα» των Μπέρ­τολτ Μπρεχτ — Κουρτ Βάιλ και εκφρά­ζει την αλή­θεια ότι ο κόσμος, παρά τις καμπές και τα εμπό­δια, με κινή­σεις εσω­τε­ρι­κές που κάπο­τε φτά­νουν να γίνουν ορμη­τι­κές, προ­χω­ρά μπροστά.

Το σενά­ριο της συναυ­λί­ας δια­τρέ­χει τον στί­χο «Η πιο μεγά­λη νύχτα θα φέρει το φως». Παρα­κο­λου­θώ­ντας τη βασα­νι­σμέ­νη από την καπι­τα­λι­στι­κή εκμε­τάλ­λευ­ση, την ιμπε­ρια­λι­στι­κή βία, τον πόλε­μο και την κατα­στο­λή, ζωή των σύγ­χρο­νων προ­λε­τά­ριων, αλλά και την αντί­στα­ση με τους αγώ­νες τους, οδη­γεί κλι­μα­κω­τά στις σοσια­λι­στι­κές επα­να­στά­σεις, σ’ αυτές που έγι­ναν και εκεί­νες που θα ‘ρθουν. Ολη αυτή η δύσκο­λη πορεία από το σήμε­ρα στο αύριο παρα­τη­ρεί­ται από μακριά, από το φωτει­νό μέλ­λον της σοσια­λι­στι­κής — κομ­μου­νι­στι­κής κοινωνίας.

«Και εμείς από τη δική μας πλευ­ρά, μέσα από την τέχνη μας, συμ­βάλ­λου­με στην κορυ­φαία εσω­ορ­γα­νω­τι­κή δια­δι­κα­σία του Κόμ­μα­τός μας», μας είπε η Θαλασ­σιά Αντω­νο­πού­λου εκ μέρους της ομά­δας που προ­ε­τοι­μά­ζει την εκδή­λω­ση, όταν την ρωτή­σα­με για το περιε­χό­με­νο της εκδήλωσης.

«Μια συναυ­λία με αγα­πη­μέ­να, γνω­στά και λιγό­τε­ρο γνω­στά τρα­γού­δια. Τρα­γού­δια από διά­φο­ρα μέρη του κόσμου, που έχουν συν­δε­θεί ή εκφρά­ζουν κάποιες χαρα­κτη­ρι­στι­κές περιό­δους στην Ιστο­ρία του κινή­μα­τος. Αγγλι­κά, ρωσι­κά, γαλ­λι­κά, τουρ­κι­κά, ιτα­λι­κά, ισπα­νι­κά και βεβαί­ως ελλη­νι­κά εργα­τι­κά και επα­να­στα­τι­κά τρα­γού­δια… Ολα αυτά τα τρα­γού­δια, μαζί με τις εικό­νες που θα τα συνο­δέ­ψουν, θα προ­σπα­θή­σουν να μας αφη­γη­θούν μια ιστο­ρία. Ο νέος κόσμος, ο σοσια­λι­σμός, σε αντί­θε­ση με τον “παλιό”, τον σάπιο εκμε­ταλ­λευ­τι­κό κόσμο».

Στην εκδή­λω­ση έχουν προ­σκλη­θεί εκπρό­σω­ποι μαζι­κών φορέ­ων, εργα­τι­κών συν­δι­κά­των, του γυναι­κεί­ου κινή­μα­τος, άνθρω­ποι των Γραμ­μά­των, των Τεχνών, του Πολι­τι­σμού, του Αθλη­τι­σμού, της Επι­στή­μης. Επί­σης έχει προ­σκλη­θεί το προ­ε­δρείο της Βου­λής, οι δήμαρ­χοι Αθή­νας, Πει­ραιά, Θεσ­σα­λο­νί­κης και Γαλα­τσί­ου. Θα τηρη­θούν όλα τα ανα­γκαία μέτρα πρό­λη­ψης και προ­στα­σί­ας από τον κορο­νο­ϊό, όπως γίνε­ται άλλω­στε και σε όλες τις άλλες εκδη­λώ­σεις του Κόμματος.

Οι συντελεστές

Την ενορ­χή­στρω­ση έχει επι­με­λη­θεί ο Φίλιπ­πος Παχνιστής.
Θα ερμη­νεύ­σουν (με αλφα­βη­τι­κή σει­ρά) η Ρίτα Αντω­νο­πού­λου, ο Παρα­σκευάς Θεο­δω­ρά­κης, η Πολυ­ξέ­νη Καρά­κο­γλου, η Ροδάν­θη Κασκα­φέ­του, η Μαρι­λί­ζα Λούν­τζη, ο Στέ­λιος Μαγα­λιός, η Νατά­σα Μου­σά­δη, η Νατά­σα Μπο­φί­λιου, ο Κων­στα­ντί­νος Τρια­ντα­φυλ­λί­δης και ο Θανά­σης Χουλιαράς.
Θα παί­ξουν οι μου­σι­κοί: Βασί­λης Βασι­λά­τος (κρου­στά), Χρή­στος Γκόν­τζος (βιό­λα), Γιώρ­γος Θεο­φά­νους (ηλε­κτρι­κή κιθά­ρα), Γιώρ­γος Κατσί­κας (ντραμς), Κων­στα­ντί­νος Κων­στα­ντι­νί­δης (ηλε­κτρι­κή κιθά­ρα), Περι­κλής Μαλα­κα­τές (ηλε­κτρι­κό μπά­σο), Θύμιος Παπα­δό­που­λος (πνευ­στά), Μάριος — Ιβάν Παπού­λιας (βιο­λί), Φίλιπ­πος Παχνι­στής (πιά­νο), Βασί­λης Ραψα­νιώ­της (βιο­λί), Ελλη Φιλίπ­που (βιο­λον­τσέ­λο).
Ακού­γε­ται η φωνή της μικρής Μυρ­τούς Ακτύ­πη.
Το βίντεο δημιούρ­γη­σαν ο Αρης Γαλη­νός, ο Γιάν­νης Κλε­φτο­γιάν­νης, ο Σέρ­γιος Κολι­σί­κας, ο Κώστας Στα­μα­τό­που­λος και το animation o Νίκος Ραδαί­ος. Το σενά­ριο και την καλ­λι­τε­χνι­κή διεύ­θυν­ση επι­με­λή­θη­κε η Θαλασ­σιά Αντω­νο­πού­λου. Την ευθύ­νη για τον συντο­νι­σμό και την επι­μέ­λεια βίντεο είχε ο Κώστας Σταματόπουλος.

Με πολύ μερά­κι και εθε­λο­ντι­κή δου­λειά ολο­κλη­ρώ­θη­κε η συντή­ρη­ση του κτιρίου

Ο ανελ­κυ­στή­ρας ΑΜΕΑ που οδη­γεί στα γρα­φεία της έδρας της ΚΕ

21ο Συνέδριο του ΚΚΕ

  • Παρεμ­βά­σεις για την ανε­μπό­δι­στη πρό­σβα­ση των ΑμεΑ
    ▪️ Με την ανα­καί­νι­ση του κτι­ρί­ου τοπο­θε­τή­θη­καν δύο ανελ­κυ­στή­ρες που διευ­κο­λύ­νουν την κίνη­ση των ΑμεΑ, με ή χωρίς αμα­ξί­διο, σε όλους τους χώρους
  • Ανοι­χτές συσκέ­ψεις — συζη­τή­σεις για τις Θέσεις της ΚΕ για το 21ο Συνέδριο
    ▪️Με θέμα «Ανταλ­λάσ­σου­με γνώ­μες — συζη­τά­με για Δυνα­τό ΚΚΕ, Νου — Καρ­διά — Οργα­νω­τή της εργα­τι­κής — λαϊ­κής πάλης για το Σοσια­λι­σμό» Κομ­μα­τι­κές Οργα­νώ­σεις του ΚΚΕ πραγ­μα­το­ποιούν τις επό­με­νες μέρες ανοι­χτές συσκέ­ψεις — συζη­τή­σεις για τις Θέσεις της ΚΕ για το 21ο Συνέδριο.
  • Βρα­βεύ­τη­καν οι πρω­το­πό­ρες Οργα­νώ­σεις στην άμιλλα
    Πρώ­τη η ΤΟ Α’ Αθή­νας, που παρέ­λα­βε τιμη­τι­κά τη σημαία του Κόμ­μα­τος, ανα­μνη­στι­κό και τεχνι­κό εξο­πλι­σμό. Δεύ­τε­ρη η ΤΟ Χρη­μα­το­πι­στω­τι­κού και η τρί­τη η ΤΟ Εμπο­ρί­ου — Υπηρεσιών.
  • Δεκά­δες μηνύ­μα­τα από όλο τον κόσμο για το 21ο Συνέ­δριο του ΚΚΕ — δημο­σιεύ­ο­νται ολό­κλη­ρα στο «902.gr»
    Μέχρι την Πέμ­πτη 17/6, χαι­ρε­τι­στή­ρια μηνύ­μα­τα στο 21ο Συνέ­δριο του ΚΚΕ είχαν στεί­λει τα εξής 89 Κομ­μου­νι­στι­κά και Εργα­τι­κά Κόμματα

🔺  Περισσότερα στο Ριζοσπάστη του Σ|Κ

Στολισμένη και πανέτοιμη η έδρα της ΚΕ για να υποδεχτεί τους συνέδρους

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο