Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τουρκία: «Με εκβίαζαν και απειλούσαν για να καταθέσω ενάντια στα μέλη του Grup Yorum!»

Νέα στοι­χεία έρχο­νται στο φως της δημο­σιό­τη­τας, λίγες μόλις μέρες μετά το θάνα­το του κιθα­ρί­στα του τούρ­κι­κου συγκρο­τή­μα­τος Grup Yorum Ιμπρα­ήμ Γκιοκτσέκ. 

Άτο­μο που είχε κατα­θέ­σει ενά­ντια στα μέλη του Grup Yorum, συν­δέ­ο­ντας τα με τρο­μο­κρα­τι­κές οργα­νώ­σεις, παρα­δέ­χε­ται σήμε­ρα πως οι κατα­θέ­σεις αυτές έγι­ναν κάτω από τους εκβια­σμούς και τις απει­λές της τουρ­κι­κής αστυνομίας! 

Πιο συγκε­κρι­μέ­να, ο I.Ι έδω­σε το 2017 κατά­θε­ση 20 σελί­δων, «ανα­γνω­ρί­ζο­ντας» 43 άτο­μα που του υπέ­δει­ξαν οι διω­κτι­κές αρχές. Η κατά­θε­ση του χρη­σι­μο­ποι­ή­θη­κε αργό­τε­ρα ως απο­δει­κτι­κό στοι­χείο στις μηνυ­τή­ριες ανα­φο­ρές ενά­ντια στα μέλη του Grup Yorum, οδη­γώ­ντας σε διώ­ξεις και φυλακίσεις.

Σήμε­ρα έρχε­ται στη δημο­σιό­τη­τα επι­στο­λή που έστει­λε ο αυτό­πτης μάρ­τυ­ρας Ι.Ι (ευρι­σκό­με­νος πλέ­ον στο εξω­τε­ρι­κό) στους δικη­γό­ρους του, όπου παρα­δέ­χε­ται πως κατέ­θε­σε στην αστυ­νο­μία κάτω από απει­λές και βασα­νι­σμό και η κατά­θε­ση του έγι­νε καθ’ υπό­δει­ξη των αστυ­νο­μι­κών αρχών! Έτσι, όπως σημειώ­νει, ζητεί να απο­συρ­θεί η κατά­θε­ση του από τον φάκε­λο του κατηγορητηρίου. 

Στην ίδια επι­στο­λή, ο I.I ανα­φέ­ρει ότι οι αρχές δια­στρέ­βλω­σαν πλή­ρως τα όσα είχε πει για τον Ιμπρα­ήμ Γκιο­κτσέκ, κατα­σκευά­ζο­ντας ουσια­στι­κά ένα κατη­γο­ρη­τή­ριο ενα­ντί­ον του προ­κει­μέ­νου να τον ενο­χο­ποι­ή­σουν και να τον στεί­λουν σε δίκη. 

Οι δικη­γό­ροι του Ι.Ι κατέ­θε­σαν σχε­τι­κή αίτη­ση στο περι­φε­ρεια­κό δικα­στή­ριο της Κων­στα­ντι­νού­πο­λης ζητώ­ντας να απο­συρ­θεί η κατά­θε­ση του πελά­τη τους καθώς, όπως προ­κύ­πτει, έγι­νε υπό συν­θή­κες βίας και απει­λών ενώ δια­στρε­βλώ­θη­κε πλή­ρως το νόη­μα τους.

Αφαίρεσαν τα λουλούδια από τον τάφο του Ιμπ. Γκιοκτσέκ

Όπως ανέ­φε­ρε χθες στο Twitter η Επι­τρο­πή Αλλη­λεγ­γύ­ης στο Grup Yorum, άγνω­στοι προ­χώ­ρη­σαν σε μια πρά­ξη ασέ­βειας, αφαι­ρώ­ντας τα λου­λού­δια από τον τάφο του Ιμπρα­ήμ Γκιο­κτσέκ. Ο πατέ­ρας του Ιμπρα­ήμ βρέ­θη­κε το επό­με­νο πρωί στον τάφο του γιού του ενα­πο­θέ­το­ντας και πάλι λουλούδια. 

Σημειώ­νε­ται πως την ημέ­ρα της κηδεί­ας του, φασι­στοει­δή απει­λού­σαν πως θα βαν­δα­λί­σουν τον τάφο, θα ξεθά­ψουν και θα κάψουν την σορό του Γκιοκτσέκ.

grup yorum 1

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο