Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το Κίεβο ευχαριστεί την ελληνική κυβέρνηση για την αποστολή πυραύλων “Stinger”

Αντια­ε­ρο­πο­ρι­κούς πυραύ­λους «Stinger» παρέ­δω­σε η ελλη­νι­κή κυβέρ­νη­ση στο Κίε­βο, όπως ανα­κοί­νω­σε το υπουρ­γείο Άμυ­νας της Ουκρα­νί­ας, επι­βε­βαιώ­νο­ντας πλή­ρως τις σχε­τι­κές απο­κα­λύ­ψεις που έχει κάνει εδώ και μήνες ο «Ριζο­σπά­στης».

Με αυτό τον τρό­πο η Ελλά­δα μετα­τρέ­πε­ται επί της ουσί­ας σε εμπό­λε­μο μέρος, άρα και σε στό­χο αντι­ποί­νων, ενώ υπο­νο­μεύ­ε­ται η άμυ­να της χώρας, αφού χαρί­ζε­ται κρί­σι­μος οπλισμός.

Η δημο­σιο­ποί­η­ση της είδη­σης έγι­νε με ανάρ­τη­ση του ουκρα­νι­κού υπουρ­γεί­ου Άμυ­νας, το οποίο ευχα­ρι­στεί την Ελλά­δα και αρκε­τές ακό­μα χώρες που επί­σης έστει­λαν τους συγκε­κρι­μέ­νους πυραύλους.

Συγκε­κρι­μέ­να την Τρί­τη 19 Δεκέμ­βρη το ουκρα­νι­κό υπουρ­γείο Άμυ­νας σε ένα Tweet έγραφε:

«Σήμε­ρα, σας παρου­σιά­ζου­με το φορη­τό σύστη­μα αερά­μυ­νας FIM-92 Stinger. Πολ­λοί από τους συμ­μά­χους μας έχουν δωρί­σει Stingers στον #UAarmy, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νης της Ολλαν­δί­ας (@Defensie), Γερ­μα­νία (@BMVg_Bundeswehr), Ηνω­μέ­νες Πολι­τεί­ες (@DeptofDefense), Λιθουα­νία (@Lithuanian_MoD), Λετο­νία (@AizsardzibasMin), Ιτα­λία (@MinisteroDifesa), Δανία (@Forsvarsmin), και η Ελλά­δα (@Hellenic_MOD). Είμα­στε ευγνώ­μο­νες για την αμέ­ρι­στη υπο­στή­ρι­ξή τους από τις πρώ­τες μέρες της ολο­κλή­ρω­σης της εισβο­λής. Στα ικα­νά χέρια των πολε­μι­στών μας, οι Stingers καταρ­ρί­πτουν απο­τε­λε­σμα­τι­κά ρωσι­κά ελι­κό­πτε­ρα, αερο­πλά­να και πυραύλους».

Η ελλη­νι­κή κυβέρ­νη­ση συνε­χί­ζει να παρα­δί­δει οπλι­σμό στην κυβέρ­νη­ση Ζελέν­σκι εμπλέ­κο­ντας σε σοβα­ρούς κιν­δύ­νους τη χώρα και τον λαό μας για να εξυ­πη­ρε­τη­θούν τα επι­κίν­δυ­να σχέ­δια των ΗΠΑ και των ΝΑΤΟι­κών κρα­τών στην αντι­πα­ρά­θε­σή τους με τη Ρωσία και την Κίνα.

Παράλ­λη­λα, σύμ­φω­να με ανα­φο­ρές, ο ελλη­νι­κός οπλι­σμός που στέλ­νε­ται στο Κίε­βο απο­δυ­να­μώ­νει την άμυ­να της Ελλά­δας. Είναι χαρα­κτη­ρι­στι­κό ότι μεγά­λος αριθ­μός Stinger, είναι ανε­πτυγ­μέ­νος σε μονά­δες στα νησιά του Αιγαίου…

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο