Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το Μεξικό στο πλευρό της Κούβας: Στέλνει δύο πλοία του πολεμικού ναυτικού με τρόφιμα και ιατρικές προμήθειες 

Το Μεξι­κό θα στεί­λει δύο πλοία του πολε­μι­κού ναυ­τι­κού με τρό­φι­μα και ιατρι­κές προ­μή­θειες στην Κού­βα, ανα­κοί­νω­σε χθες, Πέμ­πτη, το μεξι­κα­νι­κό υπουρ­γείο Εξω­τε­ρι­κών, αφού ο πρό­ε­δρος της χώρας Άντρες Μανου­έλ Λόπες Ομπρα­δόρ κατη­γό­ρη­σε το αμε­ρι­κα­νι­κό εμπάρ­γκο για την πρό­κλη­ση πρό­σφα­τα των μεγα­λύ­τε­ρων ανα­τα­ρα­χών στην Κού­βα εδώ και δεκα­ε­τί­ες.

Τα πλοία θα ανα­χω­ρή­σουν από το λιμά­νι Βερα­κρούς στον Κόλ­πο του Μεξι­κού την Κυρια­κή και θα μετα­φέ­ρουν σύριγ­γες, οξυ­γό­νο και μάσκες, όπως και γάλα σε σκό­νη, κον­σέρ­βες τόνου, φασο­λιών, αλεύ­ρι, μαγει­ρι­κό λάδι και βενζίνη.

Η απο­στο­λή αυτή απο­τε­λεί παρά­δειγ­μα της πολι­τι­κής “διε­θνούς αλλη­λεγ­γύ­ης” που ακο­λου­θεί το Μεξι­κό, το οποίο θα συνε­χί­σει να προ­σφέ­ρει ανθρω­πι­στι­κή βοή­θεια για να βοη­θή­σει χώρες στην Λατι­νι­κή Αμε­ρι­κή και την Καραϊ­βι­κή να αντι­με­τω­πί­σουν την παν­δη­μία της COVID-19, ανα­φέ­ρει σε ανα­κοί­νω­σή του το μεξι­κα­νι­κό υπουρ­γείο Εξωτερικών.

Η μετα­φο­ρά των φορ­τί­ων στο πλοίο άρχι­σε νωρίς χθες, δήλω­σε η εκπρό­σω­πος του γρα­φεί­ου του δημάρ­χου της Βερα­κρούς Μαρί­σα Λόπες.

Οι προ­ε­τοι­μα­σί­ες αυτές συνέ­πε­σαν με την ανα­κοί­νω­ση την ίδια ημέ­ρα από την αμε­ρι­κα­νι­κή κυβέρ­νη­ση ότι επι­βάλ­λει κυρώ­σεις στον υπουρ­γό Ασφά­λειας της Κού­βας και σε μονά­δα των ειδι­κών δυνά­με­ων της χώρας για τον φερό­με­νο ρόλο τους στην κατα­στο­λή των αντι­κυ­βερ­νη­τι­κών δια­δη­λώ­σε­ων που άρχι­σαν αυτόν τον μήνα.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο