Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το Facebook δεν σχεδιάζει να ειδοποιήσει τους 500 εκατ. χρήστες των οποίων τα δεδομένα διέρρευσαν

Το Facebook Inc δεν ειδο­ποί­η­σε τους άνω των 530 εκα­τομ­μυ­ρί­ων χρή­στες του, των οποί­ων τα στοι­χεία των λογα­ρια­σμών διέρ­ρευ­σαν λόγω της αδυ­να­μί­ας μιας λει­τουρ­γί­ας της πλατ­φόρ­μας πριν από το 2019 και προ­σφά­τως δημο­σιο­ποι­ή­θη­καν σε μια βάση δεδο­μέ­νων και δεν σχε­διά­ζει, αυτή τη στιγ­μή, να το κάνει, είπε σήμε­ρα ένας εκπρό­σω­πος τύπου της εταιρείας.

Το Business Insider έγρα­ψε την περα­σμέ­νη εβδο­μά­δα ότι οι αριθ­μοί τηλε­φώ­νων και άλλες λεπτο­μέ­ρειες από λογα­ρια­σμούς χρη­στών ήταν δια­θέ­σι­μοι σε μια δημό­σια βάση δεδο­μέ­νων. Το Facebook ανέ­φε­ρε, σε μια ανάρ­τη­ση σε μπλογκ χθες, ότι «κακό­βου­λοι παρά­γο­ντες» απέ­κτη­σαν πρό­σβα­ση στα δεδο­μέ­να πριν από τον Σεπτέμ­βριο του 2019 εξαι­τί­ας μιας αδυ­να­μί­ας στο εργα­λείο της πλατ­φόρ­μας για τις συγ­χρο­νι­σμέ­νες επαφές.

Ο εκπρό­σω­πος τύπου του Facebook δήλω­σε πως το μέσο κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης δεν είναι σίγου­ρο ότι έχει πλή­ρη εικό­να σχε­τι­κά με το ποιοι χρή­στες θα έπρε­πε να ενη­με­ρω­θούν. Είπε, επί­σης, ότι έλα­βε υπό­ψη του το γεγο­νός πως οι χρή­στες δεν μπο­ρούν να διορ­θώ­σουν το θέμα και ότι τα δεδο­μέ­να είναι δημο­σί­ως δια­θέ­σι­μα, προ­κει­μέ­νου να απο­φα­σί­σει να μην ειδο­ποι­ή­σει τους χρή­στες. Το Facebook δια­βε­βαί­ω­σε ότι επέ­λυ­σε το πρό­βλη­μα μόλις το ανα­γνώ­ρι­σε εκεί­νη την περίοδο.

Οι πλη­ρο­φο­ρί­ες που διέρ­ρευ­σαν δεν περι­λαμ­βά­νουν οικο­νο­μι­κά στοι­χεία, στοι­χεία σχε­τι­κά με την κατά­στα­ση υγεί­ας του χρή­στη ούτε κωδι­κούς πρό­σβα­σης, σύμ­φω­να με το Facebook. Εντού­τοις, τα δεδο­μέ­να που διέρ­ρευ­σαν θα μπο­ρού­σαν να παρά­σχουν πολύ­τι­μες πλη­ρο­φο­ρί­ες για χάκινγκ ή άλλες δόλιες χρήσεις.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο