Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τραγική η κατάσταση στις ΗΠΑ — Ξεπέρασαν τους 2.500 οι νεκροί το τελευταίο 24ωρο

Οι Ηνω­μέ­νες Πολι­τεί­ες της Αμε­ρι­κής κατέ­γρα­ψαν κατά τη διάρ­κεια των τελευ­ταί­ων 24 ωρών πάνω από 2.500 επι­πλέ­ον θανά­τους εξαι­τί­ας της παν­δη­μί­ας του κορο­νοϊ­ού, με βάση τα δεδο­μέ­να που συγκε­ντρώ­νει και μετα­φορ­τώ­νει στον ειδι­κό ιστό­το­πο που έχει δημιουρ­γή­σει το πανε­πι­στή­μιο Τζονς Χόπ­κινς, ως χθες Τετάρ­τη στις 20:30 (τοπι­κή ώρα· σήμε­ρα στις 03:30 ώρα Ελλάδας).

Έπει­τα από δύο ημέ­ρες επι­βρά­δυν­σης, την Κυρια­κή και τη Δευ­τέ­ρα, η νέα αλμα­τώ­δης αύξη­ση των θανά­των (+2.502) ανέ­βα­σε τον αριθ­μό των θυμά­των σε 60.853, σύμ­φω­να με τα δεδο­μέ­να της σχο­λής ιατρι­κής της Βαλ­τι­μό­ρης, που ανα­νε­ώ­νο­νται συνεχώς.

Μακράν η χώρα που υφί­στα­ται το βαρύ­τε­ρο πλήγ­μα από την παν­δη­μία, οι ΗΠΑ ξεπέ­ρα­σαν προ­χθές Τρί­τη το όριο του ενός εκα­τομ­μυ­ρί­ου κρου­σμά­των μόλυν­σης και πλέ­ον στη χώρα αυτή εντο­πί­ζε­ται το ένα τρί­το των ανθρώ­πων που έχουν προ­σβλη­θεί στον πλανήτη.

Ο κορο­νο­ϊ­ός «θα φύγει», δια­βε­βαί­ω­σε ο αμε­ρι­κα­νός πρό­ε­δρος Ντό­ναλντ Τραμπ κατά τη διάρ­κεια της συνέ­ντευ­ξης που παρα­χώ­ρη­σε χθες Τετάρ­τη στον Λευ­κό Οίκο. «Θα φύγει, θα εξα­λει­φθεί», επέ­μει­νε ο Ρεπου­μπλι­κά­νος ένοι­κος του Λευ­κού Οίκου, χωρίς να διευ­κρι­νί­σει πώς.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο