Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τρακτέρ και στο κέντρο της Γενεύης με αιτήματα απέναντι στις αλυσίδες και τους βιομήχανους

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ 
ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Πάνω από 30 τρα­κτέρ και 200 άτο­μα βρέ­θη­καν σήμε­ρα στο κέντρο της Γενεύ­ης, διεκ­δι­κώ­ντας μέτρα στή­ρι­ξης για την αγρο­τι­κή και κτη­νο­τρο­φι­κή παρα­γω­γή και ενά­ντια στην πολι­τι­κή που τους κατα­στρέ­φει για τα κέρ­δη των μεγά­λων αλυ­σί­δων και σού­περ μάρκετ.

Τα συν­θή­μα­τα στα πανό που αναρ­τή­θη­καν πάνω στα τρα­κτέρ έγρα­φαν: «Χωρίς αγρό­τες, τίπο­τα στο στό­μα», «Το τέλος μας θα είναι η πεί­να σας» κι ακό­μη πως «Οι μεγά­λες αλυ­σί­δες δια­νο­μής πρέ­πει να πλη­ρώ­νουν δίκαιες τιμές».

Τη συγκέ­ντρω­ση πραγ­μα­το­ποί­η­σε η οργά­νω­ση αγρο­τών «Uniterre», με την συν­δι­κα­λι­στι­κή γραμ­μα­τέα της Ελίν Μίλερ να σημειώ­νει σε δηλώ­σεις της στο Γαλ­λι­κό Πρα­κτο­ρείο πως «είναι η πρώ­τη αγρο­τι­κή συγκέ­ντρω­ση στην Ελβε­τία έπει­τα από δια­δη­λώ­σεις και απο­κλει­σμούς παντού στην Ευρώ­πη. Στην Ελβε­τία πολ­λοί λένε πως η κατά­στα­ση είναι δια­φο­ρε­τι­κή και πως δεν υφι­στά­με­θα τις πολι­τι­κές της ΕΕ, όμως στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα είμα­στε στην ίδια μοίρα».

Ενώ ο συν­δι­κα­λι­στής Ρού­ντι Μπερ­λί, από τη συγκέ­ντρω­ση, σημεί­ω­σε πως «η γεωρ­γία στην Ευρώ­πη πάει πολύ άσχη­μα, πια­σμέ­νη στη μέγ­γε­νη ανά­με­σα στις απαι­τή­σεις μιας βιώ­σι­μης γεωρ­γί­ας και μιας πίε­σης για αντα­γω­νι­στι­κό­τη­τα, πάντο­τε στη φθη­νό­τε­ρη τιμή για να απο­κο­μί­ζουν κέρ­δη οι μεγά­λες αλυ­σί­δες και η αγρο­δια­τρο­φι­κή βιομηχανία».

Ιτα­λία: Δια­μαρ­τυ­ρία αγροτών_ η πορεία των τρα­κτέρ “εισβάλ­λει” σε δρό­μους και αυτοκινητόδρομους

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Συνε­χί­ζο­νται για δεύ­τε­ρη μέρα οι κινη­το­ποι­ή­σεις των αγρο­τών (ΦΩΤΟ)

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο