Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τρομάζουν οι αριθμοί θανάτων, διασωληνώσεων και εισαγωγών στα νοσοκομεία

Σε 3.833 ανέρ­χο­νται τα νέα κρού­σμα­τα κορω­νοϊ­ού στη χώρα το τελευ­ταίο 24ωρο, σύμ­φω­να με την ενη­μέ­ρω­ση του ΕΟΔΥ.

Κατά το ίδιο διά­στη­μα, κατε­γρά­φη­σαν 104 θάνα­τοι, με τον αριθ­μό των νεκρών από την εμφά­νι­ση της παν­δη­μί­ας να φτά­νει τους 9.239.

Παράλ­λη­λα, σε 819 ανέρ­χο­νται οι δια­σω­λη­νω­μέ­νοι ασθε­νείς στις Μονά­δες Εντα­τι­κής Θεραπείας.

Σύμ­φω­να με τον Εθνι­κό Οργα­νι­σμό Δημό­σιας Υγεί­ας, στα κρού­σμα­τα συμπε­ρι­λαμ­βά­νο­νται οι μαθη­τές και οι εκπαι­δευ­τι­κοί, οι οποί­οι είχαν βρε­θεί θετι­κοί στα self-tests και διε­νήρ­γη­σαν επι­βε­βαιω­τι­κό PCR τεστ.

Τα σημε­ρι­νά κρού­σμα­τα είναι περισ­σό­τε­ρα σε σύγκρι­ση με της προη­γού­με­νης Πέμ­πτης (3.228 στις 8/4 με 58.000 test), για­τί πλέ­ον τα self test κινη­το­ποιούν περισ­σό­τε­ρους ελέγ­χους διά­γνω­σης ασυμ­πτω­μα­τι­κών θετι­κών κρουσμάτων.

Σύμ­φω­να με τον Εθνι­κό Οργα­νι­σμό Δημό­σιας Υγεί­ας, στα κρού­σμα­τα συμπε­ρι­λαμ­βά­νο­νται οι μαθη­τές και οι εκπαι­δευ­τι­κοί, οι οποί­οι είχαν βρε­θεί θετι­κοί στα self-tests και διε­νήρ­γη­σαν επι­βε­βαιω­τι­κό PCR τεστ. Τα επι­βε­βαιω­τι­κά από self-tests ανα­κοι­νώ­νο­νται κάθε Τετάρτη.

Τα συνο­λι­κά δείγ­μα­τα που δηλώ­θη­καν επι­πλέ­ον σήμε­ρα είναι: 20.814 RT – PCR και 44.184 Rapid (64.998 συνο­λι­κά σήμε­ρα), δηλα­δή συν 6.000 τεστ σε σχέ­ση με την περα­σμε­νη Πέμ­πτη. Το ποσο­στό των θετι­κών στο σύνο­λο των δειγ­μά­των είναι 5,9% (4,84% χθες).

Οι εισα­γω­γές νέων ασθε­νών Covid-19 στα νοσο­κο­μεία της επι­κρά­τειας είναι 526 (ημε­ρή­σια μετα­βο­λή ‑6.41%). Ο μέσος όρος εισα­γω­γών του επταη­μέ­ρου είναι 515 ασθε­νείς. Η διά­με­ση ηλι­κία των κρου­σμά­των είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διά­με­ση ηλι­κία των θανό­ντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Με βάση τα κρού­σμα­τα ανά 100.000 πλη­θυ­σμού στην επι­κρά­τεια, υπάρ­χει μεί­ω­ση 13,62% στο σύνο­λο των κρου­σμά­των σε σύγκρι­ση με το προη­γού­με­νο 7ήμερο.

Ο «χάρτης» των κρουσμάτων

krousmata 15 4

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο