Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τρομοκρατική επίθεση κατά της κουβανικής πρεσβείας στις ΗΠΑ _Ανακοίνωση του ΥπΕξ

Τη νύχτα της 24ης Σεπ, σημειώ­θη­κε τρο­μο­κρα­τι­κή επί­θε­ση κατά του κτι­ρί­ου της κου­βα­νι­κής πρε­σβεί­ας στις Ηνω­μέ­νες Πολι­τεί­ες, όταν ένα άτο­μο πέτα­ξε δύο βόμ­βες μολό­τοφ πάνω από τον περι­με­τρι­κό φρά­κτη, στην μπρο­στι­νή όψη της διπλω­μα­τι­κής απο­στο­λής. Δεν υπήρ­ξαν τραυ­μα­τι­σμοί ή θύμα­τα _όλο το προ­σω­πι­κό βρι­σκό­ταν στο εσωτερικό.
Μετά από αίτη­μα της κου­βα­νι­κής διπλω­μα­τι­κής απο­στο­λής, αξιω­μα­τι­κοί των αμε­ρι­κά­νι­κών μυστι­κών Υπη­ρε­σί­ας εμφα­νί­στη­καν επί τόπου για να επα­λη­θεύ­σουν τη βίαιη ενέργεια.

Οι αντι­κου­βα­νι­κές ομά­δες κατα­φεύ­γουν στην τρο­μο­κρα­τία λόγω της ηθι­κής χρε­ο­κο­πί­ας του μίσους τους κατά της Κού­βας και της ατι­μω­ρη­σί­ας που απο­λαμ­βά­νουν. Σε τακτι­κή βάση, στις επί­ση­μες συνο­μι­λί­ες μετα­ξύ της Πρε­σβεί­ας και του ΥπΕξ, έχει προει­δο­ποι­η­θεί ότι η ανε­κτι­κή συμπε­ρι­φο­ρά των υπη­ρε­σιών επι­βο­λής του νόμου των ΗΠΑ απέ­να­ντι σε βίαιες ενέρ­γειες ενθαρ­ρύ­νει τη διά­πρα­ξη πρά­ξε­ων αυτού του είδους.

Είναι η δεύ­τε­ρη βίαιη επί­θε­ση ενα­ντί­ον της διπλω­μα­τι­κής έδρας στην Ουά­σιγ­κτον, από τον Απρί­λιο του 2020. Τη νύχτα εκεί­νη, ένα άτο­μο κου­βα­νι­κής κατα­γω­γής, που στε­κό­ταν στη μέση του δρό­μου στην πρω­τεύ­ου­σα των ΗΠΑ και χρη­σι­μο­ποιώ­ντας του­φέ­κι, εκτό­ξευ­σε τριά­ντα φυσίγ­για κατά του κτι­ρί­ου. Ευτυ­χώς δεν υπήρ­ξαν τραυ­μα­τι­σμοί, αλλά μόνο σημα­ντι­κές υλι­κές ζημιές.

Μετά από τρία χρό­νια, ο δρά­στης εξα­κο­λου­θεί να περι­μέ­νει υπό­δι­κος _αλλά ελεύ­θε­ρος και η κυβέρ­νη­ση των ΗΠΑ αρνή­θη­κε να χαρα­κτη­ρί­σει το περι­στα­τι­κό ως τρο­μο­κρα­τι­κή ενέργεια.

Η Σύμ­βα­ση της Βιέν­νης για τις Διπλω­μα­τι­κές Σχέ­σεις θεσπί­ζει την ειδι­κή υπο­χρέ­ω­ση των Ηνω­μέ­νων Πολι­τειών, ως κρά­τους υπο­δο­χής, να λάβουν όλα τα κατάλ­λη­λα μέτρα για την προ­στα­σία των εγκα­τα­στά­σε­ων της απο­στο­λής από εισβο­λή ή ζημιά και για να απο­τρέ­ψουν την δια­τά­ρα­ξη ή την παρα­βί­α­ση της ηρε­μί­ας και αξιο­πρέ­πειας της αποστολής.

  • Το ΥπΕξ κατα­δι­κά­ζει αυτήν την τρο­μο­κρα­τι­κή ενέρ­γεια και ελπί­ζει ότι η κυβέρ­νη­ση των Ηνω­μέ­νων Πολι­τειών θα ενερ­γή­σει σύμ­φω­να με τη Σύμ­βα­ση της Βιέν­νης για τις διπλω­μα­τι­κές σχέ­σεις, προς απο­φυ­γή της επα­νά­λη­ψης αυτών των γεγονότων.
  • Προει­δο­ποιεί για άλλη μια φορά απέ­να­ντι σε τέτοιου είδους απει­λές κατά των κου­βα­νι­κών διπλω­μα­τι­κών κεντρι­κών γρα­φεί­ων, αλλά και άλλων χωρών στην πόλη της Ουάσιγκτον.
  • Προει­δο­ποιεί επί­σης για τα διπλά μέτρα και μέτρα που χρη­σι­μο­ποιού­νται από την υπο­τι­θέ­με­νη δέσμευ­ση της κυβέρ­νη­σης των ΗΠΑ κατά της τρομοκρατίας.

Ο Μπάι­ντεν επι­κυ­ρώ­νει με την υπο­γρα­φή του το εμπάρ­γκο κατά της Κού­βας: η γενο­κτο­νία κατά της Κού­βας συνεχίζεται..

Η ανικανότητα της αυτοκρατορίας επιτίθεται ξανά στην Κούβα

Το γεγο­νός είναι μια ακό­μη από­δει­ξη της ανι­κα­νό­τη­τας του οργα­νω­μέ­νου μίσους ενά­ντια στο νησί της επα­νά­στα­σης, που νιώ­θει άβο­λα μπρο­στά στις πρό­σφα­τες επι­τυ­χί­ες της διπλω­μα­τί­ας μας στο πλαί­σιο της 78ης συνό­δου του ΟΗΕ. Εκεί έγι­νε αισθη­τή η αμέ­ρι­στη στή­ρι­ξη, με ψηγί­σμα­τα για μεγα­λύ­τε­ρη προ­σέγ­γι­ση, που υπε­ρα­σπί­στη­καν διά­φο­ροι τομείς της αμε­ρι­κα­νι­κής κοι­νω­νί­ας όπως η υγεία, ο πολι­τι­σμός _ακόμα και (για δικούς τους λόγους) οι επιχειρήσεις.

Η τέτοια ανα­γνώ­ρι­ση για τη σοσια­λι­στι­κή Κού­βα, που ζητω­κραυ­γά­ζει στους δρό­μους της Νέας Υόρ­κης, όπου ο Πρό­ε­δρος Díaz-Canel άπλω­σε το χέρι φιλί­ας και αλλη­λεγ­γύ­ης του λαού του στον αμε­ρι­κα­νι­κό λαό, επι­δεί­νω­σε τη χολή όσων στρέ­φο­νται στην τρο­μο­κρα­τία ως έκφρα­ση της μισαλ­λο­δο­ξί­ας τους, κάτι για το οποίο η Κού­βα έχει προει­δο­ποι­ή­σει τις αρχές των Ηνω­μέ­νων Πολι­τειών, σύμ­φω­να με τον κου­βα­νό υπΕξ.

Οι μισθο­φό­ροι, στην υπη­ρε­σία της πιο ισχυ­ρής δύνα­μης στον κόσμο, έχουν νιώ­σει υπερ­βο­λι­κή πίε­ση αυτές τις μέρες: οι κυβερ­νή­σεις πολ­λών χωρών απαι­τούν από τις Ηνω­μέ­νες Πολι­τεί­ες, στον ΟΗΕ, να τερ­μα­τί­σουν τον απο­κλει­σμό και να την απο­κλεί­σουν από τον κατά­λο­γο των χωρών που υπο­τί­θε­ται ότι είναι χορη­γοί της τρομοκρατίας.

Η νέα επί­θε­ση είναι άλλη μια από­δει­ξη ότι η Κού­βα δεν είναι αυτή που υπο­στη­ρί­ζει την τρο­μο­κρα­τία, ενώ η κυβέρ­νη­ση ΗΠΑ αφή­νει τέτοιες ενέρ­γειες να περ­νούν ατιμώρητα.

🆘  Σύμφωνα με την Prensa Latina, 
από τον θρίαμβο της Επανάστασης έχουν σημειωθεί 
περισσότερες από 580 τρομοκρατικές ενέργειες 
στις κουβανικές διπλωματικές αντιπροσωπείες 
σε όλο τον κόσμο.

Πηγή Granma

ΕΕΔΥΕ Καταγ­γέλ­λει και κατα­δι­κά­ζει το νέο κατά­πτυ­στο ψήφι­σμα του Ευρω­κοι­νο­βου­λί­ου κατά της Κούβας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο