Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Υποθηκεύουν ακόμη και τα ιστορικά μνημεία του τόπου — Παραχωρούν στους δανειστές περισσότερα από 10.000 μνημεία

Πάνω από 10 χιλιά­δες μνη­μεία μετα­βι­βά­ζο­νται στο Υπερ­τα­μείο, όπως καταγ­γέλ­λει ο Σύλ­λο­γος Ελλή­νων Αρχαιολόγων.

«Ακό­μη και το ίδιο το Μου­σείο στα Χανιά πηγαί­νει στην Εται­ρία Ακι­νή­των του Δημο­σί­ου» δήλω­σε  στον News 24/7 η πρό­ε­δρος του Συλ­λό­γου Τού­λα Μαρκέτου.

Επε­σή­μα­νε ότι οι εφο­ρί­ες δεν ήξε­ραν τίπο­τα, ενη­με­ρώ­θη­καν από τα δημο­σιεύ­μα­τα και ελέγ­ξα­νε το ΦΕΚ για να βεβαιω­θούν ότι όντως ισχύ­ει η μεταβίβαση.

Μίλη­σε για συνταγ­μα­τι­κή εκτρο­πή και ζήτη­σε την εξαί­ρε­ση και της κυριό­τη­τας και της δια­χεί­ρι­σης των μνη­μεί­ων, καθώς όπως είπε κάτι τέτοιο θα σήμαι­νε πως το ελλη­νι­κό δημό­σιο θα έχει την κυριό­τη­τα ενός μου­σεί­ου αλλά οι δανει­στές τη δια­χεί­ρι­ση. δηλα­δή θα μπο­ρούν να απο­φα­σί­ζουν για ζητή­μα­τα όπως π.χ. τα εισιτήρια.

Είναι προ­φα­νές ότι στο όνο­μα των δεσμεύ­σε­ων ένα­ντι των δανει­στών, η κυβέρ­νη­ση ξεπού­λη­σε σε τιμή ευκαι­ρί­ας το φυσι­κό πλού­το και κερ­δο­φό­ρες δημό­σιες επι­χει­ρή­σεις, πλέ­ον υπο­θη­κεύ­ει όχι απλώς την ακί­νη­τη περιου­σία τους δημο­σί­ου αλλά και τα ίδια τα ιστο­ρι­κά μνημεία.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο