Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Υπόθεση Λιγνάδη: «Αναφερθήκαμε ως μάρτυρες υπεράσπισης χωρίς να ερωτηθούμε»

«Άγνοια για την ουσία της υπό­θε­σης» δηλώ­νουν δύο εκ των μαρ­τύ­ρων που πρό­τει­νε ο Δημή­τρης Λιγνά­δης να κατα­θέ­σουν προς υπε­ρά­σπι­σή του, τονί­ζο­ντας πως οι ίδιοι χαρα­κτη­ρί­στη­καν από τον συνή­γο­ρο του σκη­νο­θέ­τη, Αλέ­ξη Κού­για, ως «μάρ­τυ­ρες υπε­ρα­σπί­σε­ώς», χωρίς, όπως υπο­στη­ρί­ζουν, να έχουν ερω­τη­θεί ή να έχει ζητη­θεί η σύμ­φω­νη γνώ­μη τους.

Οπως ανα­φέ­ρουν, μετα­ξύ άλλων, σε κοι­νή δήλω­σή τους οι κ. Ιωάν­νης Πανα­γό­που­λος και Αγη­σί­λα­ος Μεκε­λά­τος «δεν γνω­ρί­ζου­με τίπο­τε σχε­τι­κά με την ουσία της υπό­θε­σης και αγνο­ού­με τους λόγους, για τους οποί­ους τα στοι­χεία μας ανα­κοι­νώ­θη­καν δημο­σί­ως στον Τύπο από την υπε­ρά­σπι­ση του κ. Λιγνά­δη».

Συμπλη­ρώ­νουν δε πως «ο δεύ­τε­ρος από εμάς, πράγ­μα­τι ευρί­σκε­το στην Ιθά­κη τον μήνα Αύγου­στο του 2015, φιλο­ξε­νού­με­νος της κ. Ελ. Κούρ­κου­λα, όχι όμως κατά την ημε­ρο­μη­νία 8 ή/και 9 Αυγού­στου, αλλά από τις 10 Αυγού­στου και μετά και παρέ­μει­νε μόνο έως τις 13 ή/και 14 Αυγού­στου». «Δεν μπο­ρεί, μετά ταύ­τα, να γνω­ρί­ζει οτι­δή­πο­τε, για το πριν την 10η Αυγού­στου 2015 χρο­νι­κό διά­στη­μα», προσθέτουν.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι η απο­λο­γία του κ. Λιγνά­δη ολο­κλη­ρώ­θη­κε λίγο πριν τις 8 το βρά­δυ της Πέμ­πτης, διαρ­κώ­ντας περί­που τέσ­σε­ρις ώρες.

Ανα­λυ­τι­κά η δήλωση:

«Μετά από δηλώ­σεις του συνη­γό­ρου υπε­ρα­σπί­σε­ως του κ. Λιγνά­δη στα ΜΜΕ, στις οποί­ες ανα­φερ­θή­κα­με ως “μάρ­τυ­ρες υπε­ρα­σπί­σε­ώς” του, χωρίς ουδέ­πο­τε να έχου­με ερω­τη­θεί ή να έχει ζητη­θεί η σύμ­φω­νη γνώ­μη μας, δηλώ­νου­με τα παρακάτω:

– Άμε­σα, θα επι­κοι­νω­νή­σου­με με την κυρία ανα­κρι­τή, ούτως ώστε, εάν κρι­θεί απα­ραί­τη­το από τις Δικα­στι­κές Αρχές, να καταθέσουμε.

– Δεν γνω­ρί­ζου­με τίπο­τε σχε­τι­κά με την ουσία της υπό­θε­σης και αγνο­ού­με τους λόγους, για τους οποί­ους τα στοι­χεία μας ανα­κοι­νώ­θη­καν δημο­σί­ως στον Τύπο από την υπε­ρά­σπι­ση του κ. Λιγνά­δη. Επα­να­λαμ­βά­νου­με, ότι κανέ­νας δεν ζήτη­σε (και δεν έλα­βε) τη σύμ­φω­νη γνώ­μη μας, προ­κει­μέ­νου τα ονό­μα­τά μας να ανα­κοι­νω­θούν στα ΜΜΕ ως “μάρ­τυ­ρες υπε­ρα­σπί­σε­ως” του κ. Λιγνά­δη, γεγο­νός το οποίο μας μας έχει προ­κα­λέ­σει σοβα­ρή προ­σω­πι­κή, επαγ­γελ­μα­τι­κή και ψυχο­λο­γι­κή βλάβη.

– Ο δεύ­τε­ρος από εμάς, πράγ­μα­τι ευρί­σκε­το στην Ιθά­κη τον μήνα Αύγου­στο του 2015, φιλο­ξε­νού­με­νος της κ. Ελ. Κούρ­κου­λα, όχι όμως κατά την ημε­ρο­μη­νία 8 ή/και 9 Αυγού­στου, αλλά από τις 10 Αυγού­στου και μετά και παρέ­μει­νε μόνο έως τις 13 ή/και 14 Αυγού­στου. Δεν μπο­ρεί, μετά ταύ­τα, να γνω­ρί­ζει οτι­δή­πο­τε, για το πριν την 10η Αυγού­στου 2015 χρο­νι­κό διάστημα.

– Ήμα­στε, αμφό­τε­ροι, ατα­λά­ντευ­τοι στην κατα­δί­κη κάθε είδους σωμα­τι­κής, λεκτι­κής και ψυχο­λο­γι­κής βίας, από οποιον­δή­πο­τε προς οποιον­δή­πο­τε, και παρα­κα­λού­με το όνο­μά μας να μην χρη­σι­μο­ποιεί­ται σε καμία υπό­θε­ση τρί­των προ­σώ­πων. Ήδη, η επί 2ήμερο δια­κί­νη­ση των ονο­μά­των μας στον Τύπο, εξαι­τί­ας της εν αγνοία μας δημο­σιο­ποί­η­σης των στοι­χεί­ων μας στα ΜΜΕ από τον συνή­γο­ρο του κ. Λιγνά­δη, έχει δημιουρ­γή­σει προ­βλή­μα­τα και ταλαι­πω­ρία σε εμάς και τους οικεί­ους μας.

Με εκτί­μη­ση,

Ιωάν­νης Πανα­γό­που­λος – Αγη­σί­λα­ος Μικελάτος»

Φώτης Αγγου­λές, ο προ­λε­τά­ριος ποιητής

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο