Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Φήμες ότι το Facebook σχεδιάζει να αλλάξει το όνομα του και μάλιστα πολύ σύντομα

Το Facebook σχε­διά­ζει να “εφεύ­ρει” ξανά τον εαυ­τό του αλλά­ζο­ντας όνο­μα, ίσως και την επό­με­νη εβδο­μά­δα, στο πλαί­σιο του νέου μεγά­λου στό­χου του, της δημιουρ­γί­ας του “metaverse”, ενός νέου δια­δι­κτυα­κού κόσμου επι­κοι­νω­νί­ας των χρη­στών μέσω εικο­νι­κής και επαυ­ξη­μέ­νης πραγματικότητας.

Ο επι­κε­φα­λής του μεγα­λύ­τε­ρου μέσου κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης Μαρκ Ζάκερ­μπεργκ προ­γραμ­μα­τί­ζει να μιλή­σει για την αλλα­γή ονό­μα­τος στην ετή­σια εκδή­λω­ση “Connect” της εται­ρεί­ας στις 28 Οκτω­βρί­ου, όμως μπο­ρεί η σχε­τι­κή απο­κά­λυ­ψη να γίνει και νωρίτερα.

Η σχε­τι­κή φημο­λο­γία προ­έ­κυ­ψε μετά από δημο­σί­ευ­μα του “Verge” (που επι­κα­λεί­ται πηγή με άμε­ση γνώ­ση του θέμα­τος) και το οποίο ανα­πα­ρή­γα­γε το πρα­κτο­ρείο Ρόι­τερς. Προς το παρόν, το Facebook ανέ­φε­ρε ότι δεν σχο­λιά­ζει φήμες.

Σύμ­φω­να με το Verge, ο Ζάκερ­μπεργκ φιλο­δο­ξεί το Facebook να μεί­νει στην ιστο­ρία ως κάτι περισ­σό­τε­ρο από μέσο κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης (με όλες τις επι­κρί­σεις που έχει δεχτεί), ως βασι­κός δημιουρ­γός του “metaverse”. Ο ίδιος είχε δηλώ­σει στο Verge τον Ιού­λιο ότι “θα αλλά­ξου­με έτσι ώστε οι άνθρω­ποι να μην μας βλέ­πουν πρω­τί­στως ως μια εται­ρεία social media αλλά ως μια εται­ρεία metaverse”.

Είχε προη­γη­θεί η ριζι­κή ανα­διάρ­θω­ση της Google το 2015, η οποία μπή­κε κάτω από την “ομπρέ­λα” μιας μητρι­κής εται­ρεί­ας, της Alphabet, εν μέρει για να σημα­το­δο­τή­σει ότι είναι πια κάτι πολύ περισ­σό­τε­ρο από μια μηχα­νή ανα­ζή­τη­σης. Σύμ­φω­να με το Verge, το νέο εται­ρι­κό όνο­μα του Facebook παρα­μέ­νει ένα καλά φυλαγ­μέ­νο μυστι­κό που το ξέρουν ελά­χι­στοι άνθρω­ποι. Μένει να απο­δει­χθεί η αλή­θεια της φημολογίας.

Όσο για το metaverse, που ούτως ή άλλως ανα­μέ­νε­ται να ανα­πτυ­χθεί στο μέλ­λον, είναι ένας όρος που δημιουρ­γή­θη­κε από τον συγ­γρα­φέα επι­στη­μο­νι­κής φαντα­σί­ας Νιλ Στέ­φεν­σον για να περι­γρά­ψει έναν εικο­νι­κό κόσμο όπου οι άνθρω­ποι δρα­πε­τεύ­ουν από έναν δυστο­πι­κό κόσμο. Ας ελπί­σου­με ότι δεν θα βγει προφητικός…

Πηγή: ΑΠΕ

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο