Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΘΗΝΑΣ: Σύσκεψη για το οξυμένο πρόβλημα της φοιτητικής στέγης

Σε σύσκε­ψη για το οξυ­μέ­νο πρό­βλη­μα της φοι­τη­τι­κής στέ­γης προ­χω­ρούν οι φοι­τη­τι­κοί σύλ­λο­γοι της Αθή­νας για να οργα­νώ­σουν τη διεκ­δί­κη­ση και την αλλη­λεγ­γύη για κάθε φοι­τη­τή και νέο εισα­κτέο που το έχει ανά­γκη, να απο­φα­σί­σουν συλ­λο­γι­κά τις διεκ­δι­κή­σεις τους και να δια­μορ­φώ­σουν σχέ­διο δρά­σης και πρωτοβουλιών.

Η σύσκε­ψη θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί την Παρα­σκευή 1 Σεπτέμ­βρη, στις 12.30 μ.μ., στην αίθου­σα πολ­λα­πλών χρή­σε­ων του Γεω­πο­νι­κού Πανε­πι­στη­μί­ου Αθήνας.

Με τις εστί­ες να είναι ανύ­παρ­κτες και τα ενοί­κια να έχουν πάρει «φωτιά», οι φοι­τη­τι­κοί σύλ­λο­γοι βγαί­νουν μπρο­στά για να διεκ­δι­κή­σουν μέτρα στή­ρι­ξης και ανα­κού­φι­σης για όλους τους επαρ­χιώ­τες φοι­τη­τές, αρνού­με­νοι να δεχθούν ότι έστω και ένας συμ­φοι­τη­τής τους θα μεί­νει εκτός των αμφι­θε­ά­τρων για οικο­νο­μι­κούς λόγους.

Η σύσκε­ψη διορ­γα­νώ­νε­ται με πρω­το­βου­λία 16 συλ­λό­γων από όλη την Αθή­να, οι οποί­οι καλούν τους υπό­λοι­πους συλ­λό­γους της πόλης να στη­ρί­ξουν και να συμ­με­τά­σχουν στην πρωτοβουλία.

Μέχρι στιγ­μής από­φα­ση έχουν πάρει οι Φοι­τη­τι­κοί Σύλλογοι:

  • Από ΕΚΠΑ: Φιλο­σο­φι­κής, Μαθη­μα­τι­κού, Οδο­ντια­τρι­κής, Νοση­λευ­τι­κής, Γεω­λο­γι­κού, Δασκά­λων, Νηπια­γω­γών, Κοινωνιολογίας.
  • Από ΕΜΠ: Τοπο­γρά­φων Μηχανικών.
  • Από ΠΑΔΑ: Σχο­λής Μηχα­νι­κών, Σχο­λής Επι­στη­μών Υγεί­ας και Πρό­νοιας, Σχο­λής Επι­στη­μών Τρο­φί­μων, Σχο­λής Εφαρ­μο­σμέ­νων Τεχνών και Πολιτισμού.

Τη συμ­με­το­χή τους έχουν δηλώ­σει και οι Σύλ­λο­γοι Οικο­τρό­φων: ΦΕΠΑ, ΦΕΑ, ΝΦΕΕΜΠ.

Πηγή Ριζο­σπά­στης

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΑΣ
Να συνεχιστεί το πρόγραμμα υποστήριξης παρεμβάσεων κοινωνικής μέριμνας φοιτητών
Ερώτηση στη Βουλή για το θέμα κατέθεσε το ΚΚΕ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο