Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca και για τις ηλικίες άνω των 65

Ένα βήμα πριν την από­φα­ση για χορή­γη­ση του εμβο­λί­ου της AstraZeneca και τις ηλι­κί­ες άνω των 65 βρί­σκο­νται οι ελλη­νι­κές Αρχές.

Σύμ­φω­να με όσα δήλω­σε, σήμε­ρα, η κυβερ­νη­τι­κή εκπρό­σω­πος, Αρι­στο­τε­λία Πελώ­νη «με βάση τα τελευ­ταία επι­στη­μο­νι­κά δεδο­μέ­να ανα­μέ­νε­ται η Εθνι­κή Επι­τρο­πή Εμβο­λια­σμών να ειση­γη­θεί την διε­νέρ­γεια εμβο­λια­σμών με το εμβό­λιο της AstraZeneca για τις ηλι­κί­ες 65 και άνω και στην Ελλάδα»

Σε χθε­σι­νές του δηλώ­σεις ο υπουρ­γός Υγεί­ας, Βασί­λης Κικί­λιας επι­βε­βαί­ω­σε πως οι ελλη­νι­κές Αρχές είναι έτοι­μες να δώσουν τη σχε­τι­κή έγκρι­ση. «Το εμβό­λιο της AstraZeneca θα μπο­ρεί να χορη­γεί­ται και στους άνω των 65 ετών και στη χώρα μας», τόνι­σε ο κ. Κικίλας.

Αν και το συγκε­κρι­μέ­νο εμβό­λιο είχε απο­φα­σι­στεί να χορη­γεί­ται μόνο σε άτο­μα κάτω των 65 ετών, καθώς δεν υπήρ­χαν αρκε­τά δεδο­μέ­να για τις πιο πάνω ηλι­κί­ες, νέες μελέ­τες από τη Γερ­μα­νία δεί­χνουν μεγά­λη απο­τε­λε­σμα­τι­κό­τη­τα και στις μεγα­λύ­τε­ρες ηλι­κια­κές ομά­δες.

Σημειώ­νε­ται ότι το εμβό­λιο AstraZeneca έχει λάβει έγκρι­ση για χορή­γη­ση σε πολί­τες άνω των 65 στη Μεγά­λη Βρε­τα­νία, στην Γαλ­λία (65 με 74 ετών με υπο­κεί­με­να νοσή­μα­τα), στην Αυστρία και σήμε­ρα στη Γερ­μα­νία, μετά από έγκρι­ση της Επι­τρο­πής Εμβο­λια­σμών της χώρας.

Φώτης Αγγου­λές, ο προ­λε­τά­ριος ποιητής

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο