Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χρυσή Αυγή: «Μαχαιροβγάλτες» οι Κρητικοί, «ήρωες» οι Ναζί εισβολείς!

Σαν σήμε­ρα, στις 20 Μαΐ­ου 1941, ξεκι­νού­σε η Μάχη της Κρή­της, με την κατά κύμα­τα ρίψη γερ­μα­νών αλε­ξι­πτω­τι­στών, για την κατά­λη­ψη της Μεγα­λο­νή­σου. Η κωδι­κή ονο­μα­σία της στρα­τιω­τι­κής επι­χεί­ρη­σης των Ναζί έφε­ρε το όνο­μα «Ερμής». 

Οι κρη­τι­κοί που πολέ­μη­σαν με γεν­ναιό­τη­τα ενά­ντια στις ορδές των Ναζί έγρα­ψαν σελί­δες ηρω­ϊ­σμού στην ιστο­ρία της Αντί­στα­σης του ελλη­νι­κού λαού ενά­ντια στους κατα­κτη­τές. Το ΚΚΕ υπήρ­ξε ο εμπνευ­στής, ο οργα­νω­τής και κύριος αιμο­δό­της τόσο της μεγά­λης ΕΑΜι­κής Αντί­στα­σης του λαού μας, αλλά και του Παγκρή­τιου Αντι­στα­σια­κού Μετώ­που, που μετο­νο­μά­στη­κε σε ΕΑΜ μετά την ίδρυ­σή του και της Παγκρή­τιας Οργά­νω­σης Ελεύ­θε­ρων Νέων, που μετο­νο­μά­στη­κε σε ΕΠΟΝ μετά την ίδρυ­σή της. 

Η επέ­τειος των 78 χρό­νων από την έναρ­ξη της Μάχης της Κρή­της φέρ­νει στο νου την θρα­συ­δει­λία των σημε­ρι­νών από­γο­νων του Χίτλερ και των SS,  των ναζι­στών της εγκλη­μα­τι­κής Χρυ­σής Αυγής. Οι οποί­οι θρα­σύ­δει­λοι χρυ­σαυ­γί­τες, παρι­στά­νο­ντας τους δήθεν «πατριώ­τες», επι­χει­ρούν να κρύ­ψουν από το λαό το απο­κρου­στι­κό, ναζι­στι­κό τους πρό­σω­πο. Μόνο που τα ίδια τους τα γρα­πτά, οι ίδιες τους οι μαρ­τυ­ρί­ες, πιστο­ποιούν αυτό που πραγ­μα­τι­κά είναι: θρα­σύ­δει­λα ναζι­στι­κά απο­βρά­σμα­τα, φορείς των πλέ­ον σάπιων, άρρω­στων ιδε­ών που γέν­νη­σε η ιστορία. 

Σε ότι αφο­ρά τη Μάχη της Κρή­της, κεί­με­νο της ναζι­στι­κής χρυ­σαυ­γί­τι­κης συμ­μο­ρί­ας, που έχει δει το φως της δημο­σιό­τη­τας και δεν επι­δέ­χε­ται αμφι­σβή­τη­σης, παρου­σιά­ζει τους εισβο­λείς Ναζί ως «ήρω­ες», ενώ ταυ­τό­χρο­να κατα­φέ­ρε­ται ενα­ντί­ον των κρη­τι­κών αντι­στα­σια­κών χαρα­κτη­ρί­ζο­ντας τους «εκ του ασφα­λούς πάντο­τε πολέ­μαρ­χους μαχαι­ρο­βγάλ­τες» και «αφε­λείς». 

Δια­βά­στε ένα χαρα­κτη­ρι­στι­κό από­σπα­σμα από τα όσα γρά­φουν τα φασι­στοει­δή της Χ.Α, η «σπο­ρά των ηττη­μέ­νων του ’45» όπως έχει πει και ο θλι­βε­ρός φυρε­ρί­σκος τους Μιχαλολιάκος:

«Εκμε­ταλ­λευό­με­ναι την de φάκτο αγγλό­φι­λη και συνά­μα αντι­γερ­μα­νι­κή τοπο­θέ­τη­ση και παρά­δο­ση του νησιού αυτού κυρί­ως λόγω Βενι­ζέ­λου, είχαν προ­ε­τοι­μά­σει τέλεια τα έδα­φος για ολό­πλευ­ρη και συνε­χή αντί­δρα­ση κατά των Γερ­μα­νών. Οι αφε­λείς Κρή­τες, εύκο­λα έπε­σαν θύμα­τα στον Δού­ρειο ίππο του αντι­γερ­μα­νι­σμού. ‘Ηδη, από τις πρώ­τες ώρες των επι­χει­ρή­σε­ων, ανα­φέ­ρο­νται περι­στα­τι­κά εκτε­λέ­σε­ως αιχ­μα­λώ­των Γερ­μα­νών αλε­ξι­πτω­τι­στών από τους “οπλαρ­χη­γούς” και τους εκ του ασφα­λούς πάντο­τε, πολέ­μαρ­χους μαχαιροβγάλτες».

maxi tis kritis xrusi augi

Σε άλλο δε σημείο, τα χιτλε­ρι­κά απο­βρά­σμα­τα σημειώνουν:

«Εκεί κοντά στο Μάλε­με, υπάρ­χει η τελευ­ταία κατοι­κία, εκεί­νων που αψή­φι­σαν τις εξω­τε­ρι­κές πραγ­μα­τι­κό­τη­τες και νίκη­σαν. Ανα­γνω­ρί­ζο­ντας την πραγ­μα­τι­κή εικό­να και σημα­σία των γεγο­νό­των της επο­χής εκεί­νης, τους απευ­θύ­νου­με έναν ακό­μη Χαιρετισμό».

Συμπέ­ρα­σμα; Για την Χρυ­σή Αυγή οι κρη­τι­κοί που αγω­νί­στη­καν και έδω­σαν τη ζωή τους ενά­ντια στα χιτλε­ρι­κά στρα­τεύ­μα­τα ήταν στην καλύ­τε­ρη περί­πτω­ση «αφε­λείς», στη χει­ρό­τε­ρη «πολέ­μαρ­χοι μαχαι­ρο­βγάλ­τες». Η ναζι­στι­κή συμ­μο­ρία του Μιχα­λο­λιά­κου, του Κασι­διά­ρη, του Λαγού και των λοι­πών φασι­στοει­δών δεν ξεχνά να… απευ­θύ­νει Χαι­ρε­τι­σμό στους Ναζί, τους οποί­ους υμνεί ως «ήρω­ες».

Ο λαός, οι εργα­ζό­με­νοι, η νεο­λαία της Κρή­της και συνο­λι­κά της χώρας μας μπο­ρεί και πρέ­πει να βγά­λει συμπεράσματα.

Χρυ­σή Αυγή: Ήρω­ες οι ναζί εισβο­λείς, αφε­λείς και εκτε­λε­στές αιχ­μα­λώ­των οι Κρη­τι­κοί (απο­κα­λυ­πτι­κό έγραφο)

Η συμ­βο­λή των κομ­μου­νι­στών στη μάχη της Κρή­της – Tο ιστο­ρι­κό άρθρο του Μιλ­τιά­δη Πορφυρογένη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο