Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χωρίς τέλος η σφαγή του παλαιστινιακού λαού: Για 97η μέρα οι φονικές επιθέσεις του Ισραήλ — Στους 23.469 οι νεκροί Παλαιστίνιοι στη Γάζα

Φωτο αρχείου

Του­λά­χι­στον 23.469 Παλαι­στί­νιοι έχουν σκο­τω­θεί και 59.604 έχουν τραυ­μα­τι­στεί από τα ισραη­λι­νά χτυ­πή­μα­τα στη Γάζα από τις 7 Οκτω­βρί­ου, όπως ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα το υπουρ­γείο Υγεί­ας του παλαι­στι­νια­κού θύλα­κα, καθώς το Ισρα­ήλ συνε­χί­ζει για 97η μέρα σήμε­ρα τις δολο­φο­νι­κές του επι­χει­ρή­σεις σε βάρος του παλαι­στι­νια­κού λαού.

Σύμ­φω­να με το υπουρ­γείο το τελευ­ταίο 24ωρο, οι ισραη­λι­νές δυνά­μεις πραγ­μα­το­ποί­η­σαν 10 φονι­κές επι­θέ­σεις στην Γάζα, προ­κα­λώ­ντας 112 θανά­τους και 194 τραυ­μα­τι­σμούς. Περί­που 7.000 άνθρω­ποι παρα­μέ­νουν αγνο­ού­με­νοι κάτω από τα ερεί­πια και θεω­ρού­νται νεκροί.

Οι ισραη­λι­νοί βομ­βαρ­δι­σμοί είναι ακα­τά­παυ­στοι. Ο αντα­πο­κρι­τής του Al Jazeera ανα­φέ­ρει ότι ένας ισραη­λι­νός βομ­βαρ­δι­σμός έπλη­ξε ένα αυτο­κί­νη­το στη συνοι­κία al-Manara στη πόλη Χαν Γιου­νίς, στη Λωρί­δα της Γάζας, σκο­τώ­νο­ντας πολ­λούς Παλαι­στί­νιους. Ο ακρι­βής αριθ­μός των νεκρών δεν έγι­νε αμέ­σως σαφής.

Την ίδια ώρα οι ισραη­λι­νές φρι­κα­λε­ό­τη­τες συνε­χί­ζο­νται και στην κατε­χό­με­νη Δυτι­κή Όχθη.

Ισραη­λι­νές δυνά­μεις εισέ­βα­λαν στο χωριό Τζά­μπα στην πόλη Τζε­νίν, σκο­τώ­νο­ντας έναν νεα­ρό και τραυ­μα­τί­ζο­ντας άλλους. Σύμ­φω­να με βίντεο, Ισραη­λι­νοί στρα­τιώ­τες έσυ­ραν με τον τζιπ τους έναν τραυ­μα­τι­σμέ­νο νεα­ρό άνδρα.

Ταυ­τό­χρο­να, το Ισρα­ήλ εντεί­νει τις επι­θέ­σεις του και στον Λίβα­νο.

Μια ισραη­λι­νή επί­θε­ση σε κέντρο πολι­τι­κής προ­στα­σί­ας στο νότιο Λίβα­νο σκό­τω­σε δύο δια­σώ­στες και κατέ­στρε­ψε ένα ασθε­νο­φό­ρο δύνα­μης διά­σω­σης της Χεζμπολάχ.

Σύμ­φω­να με πηγές από την πολι­τι­κή άμυ­να «από άμε­σο ισραη­λι­νό βομ­βαρ­δι­σμό σε κέντρο έκτα­κτης ανά­γκης στην πόλη Χανίν» σκο­τώ­θη­καν δύο άνδρες μέλη της μονάδας.

Οι θάνα­τοι ανε­βά­ζουν τον αριθ­μό των αμά­χων που σκο­τώ­θη­καν από τους ισραη­λι­νούς βομ­βαρ­δι­σμούς στο νότιο Λίβα­νο σε 25, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νων παι­διών και δημοσιογράφων.

Του­λά­χι­στον 140 μαχη­τές της Χεζ­μπο­λάχ έχουν επί­σης σκο­τω­θεί εκεί, και εννέα στρα­τιώ­τες στην ισραη­λι­νή πλευ­ρά των συνόρων.

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο