Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Όταν οι βουλευτές της ΝΔ «αφουγκράζονται» τις λαϊκές ανάγκες…

Ευτυ­χώς, στις δύσκο­λες αυτές στιγ­μές της παν­δη­μί­ας, υπάρ­χουν αστοί πολι­τι­κοί που πραγ­μα­τι­κά αφου­γκρά­ζο­νται τον παλ­μό του λαού και ανα­δει­κνύ­ουν τα αλη­θι­νά προβλήματα.

Μια εξ’ αυτών είναι και η βου­λευ­τής της ΝΔ Κατε­ρί­να Μονο­γυιού που με σχε­τι­κή ανα­φο­ρά της στην Βου­λή απο­δει­κνύ­ει στην πρά­ξη ότι νοιά­ζε­ται για τις ανά­γκες του κόσμου. Και όταν μιλά­με για «ανά­γκες» δεν εννο­ού­με ασφα­λώς κάτι παρω­χη­μέ­να… κομ­μου­νι­στι­κά αιτή­μα­τα περί δημό­σιου και δωρε­άν συστή­μα­τος Υγεί­ας, για περισ­σό­τε­ρους για­τρούς, νοση­λευ­τές και ΜΕΘ, ούτε για μέτρα προ­στα­σί­ας που αφο­ρούν τους εργαζόμενους.

Ανα­φε­ρό­μα­στε στο δρά­μα που ζουν οι ιδιο­κτή­τες θαλα­μη­γών (είναι γνω­στό ότι σχε­δόν κάθε ελλη­νι­κή οικο­γέ­νεια έχει και απο ένα σκά­φος) οι οποί­οι εξαι­τί­ας του lockdown και της απα­γό­ρευ­σης του από­πλου αδυ­να­τούν να απο­λαύ­σουν την καθη­με­ρι­νή από­λαυ­ση μιας βόλ­τας με κότερο.

Για το θέμα γρά­φει σχε­τι­κά σε δημο­σιεύ­μα της η «ΕΦ.ΣΥΝ»:

katerina monoguiou eurokinissi“Η βου­λευ­τής της Ν.Δ. παρα­θέ­τει την πρό­τα­ση της Ένω­σης Ναυ­τι­λια­κών Πρα­κτό­ρων Ελλη­νι­κών Νησιών (ΕΝΠΕΝ) «ΜΕΓΙΣΤΗ», στην οποία περι­λαμ­βά­νο­νται «οι προ­ϋ­πο­θέ­σεις υπό τις οποί­ες θα μπο­ρού­σε να γίνει δυνα­τή η άμε­ση άρση της απα­γό­ρευ­σης κατά­πλου των θαλα­μη­γών σκα­φών (Θ/Σ) σε ελλη­νι­κού λιμέ­νες στους οποί­ους υφί­στα­ται υγειο­νο­μι­κή υπη­ρε­σία χωρίς να υπάρ­ξει δια­σπο­ρά του ιού στους λιμέ­νες υποδοχής».

Κατά την πρό­τα­ση, «τα αυστη­ρά μέτρα και τα απα­ραί­τη­τα τεστ θα επι­βα­ρύ­νουν απο­κλει­στι­κά τους ιδιο­κτή­τες των σκα­φών (άνω των 30 μέτρων), ενώ η προ­σέ­λευ­σή τους (για την οποία υπάρ­χει δεδο­μέ­νη ζήτη­ση) θα επι­φέ­ρει επι­πλέ­ον έσο­δα στους λιμέ­νες υποδοχής».

Σύμ­φω­να με το σκε­πτι­κό της πρό­τα­σης που υπο­στή­ρι­ξε η Κατε­ρί­να Μονο­γυιού, το σπά­σι­μο του lockdown για τις θαλα­μη­γούς «θα επι­φέ­ρει επι­πλέ­ον έσο­δα» στα λιμά­νια (φόρος πλοί­ων ανα­ψυ­χής, τιμο­λό­για ελλι­με­νι­σμού, παρά­βο­λα δημο­σί­ου κλπ).

Αν μη τι άλλο αυτή η βου­λευ­τής ασχο­λεί­ται με τα σημα­ντι­κά, και αυτό το έχει απο­δεί­ξει και με άλλη πρό­σφα­τη πρό­τα­σή της στη Βου­λή με την οποία έδει­ξε το ενδια­φέ­ρον της για τα παι­διά που ζουν στα μικρά νησιά για τα οποία πρό­τει­νε τηλε­δι­δα­σκα­λεία αντί για σχο­λεία και εκπαι­δευ­τι­κούς. Τέτοια ευαισθησία!

Είναι φανε­ρό ότι η ευαι­σθη­σία της και πάλι την οδή­γη­σε στην πρό­τα­σή της για τα γιοτ και τους θαλαμηγούς.

Είναι η ίδια κυρία που είχε ανα­ρω­τη­θεί για τους πρό­σφυ­γες για­τί να έρχο­νται με βάρ­κες και χωρίς ταυ­τό­τη­τα ενώ εκεί­νη πάντα, όταν θέλει να ταξι­δέ­ψει πάει με πλοίο και έχει και την ταυ­τό­τη­τά της μαζί της.”

Κάθε άλλο σχό­λιο μάλ­λον περισσεύει…

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο