Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Επιτυχημένη βιβλιοπαρουσίαση της συλλογής “εγκάρσια ρήματα” του Κώστα Ευαγγελάτου

Με την παρου­σία πολ­λών γνω­στών εκπρο­σώ­πων της καλ­λι­τε­χνι­κής, επι­στη­μο­νι­κής και κοι­νω­νι­κής ζωής η βιβλιο­πα­ρου­σί­α­ση της συγκε­ντρω­τι­κής ποι­η­τι­κής συλ­λο­γής “Εγκάρ­σια Ρήμα­τα”, του ζωγρά­φου, λογο­τέ­χνη, θεω­ρη­τι­κού της τέχνης και εικα­στι­κού performer Κώστα Ευαγ­γε­λά­του, με ποι­η­τι­κές ανα­γνώ­σεις του και θεω­ρη­τι­κά σχό­λια, στην Αίθου­σα τέχνης του Ελλη­νο­γαλ­λι­κού Συν­δέ­σμου στην Αθήνα.

Στα πλαί­σια του 3ήμερου Πολι­τι­στι­κών Δρώ­με­νων Τέχνης και των εκδη­λώ­σε­ων, που επι­με­λή­θη­κε η εικα­στι­κός και εκπαι­δευ­τι­κός κ. Αργυ­ρού­λα Pappas Tsiota, ο Κώστας Ευαγ­γε­λά­τος συμ­με­τεί­χε παράλ­λη­λα στην ομα­δι­κή εικα­στι­κή έκθε­ση με τίτλο “Μετάλ­λα­ξη Χρω­μά­των Ψυχής”, με ανέκ­θε­τη σύν­θε­ση του από την μεγά­λη ενό­τη­τα “Νεφε­λο­γρα­φί­ες / Nebulagraphics” που είχε παρου­σια­στεί ανα­δρο­μι­κά το 2026–17, σε τιμη­τι­κή έκθε­ση του στο Μου­σείο «Πόλε­ως των Αθηνών».

Την βιβλιο­πα­ρου­σί­α­ση προ­λό­γι­σε ο Πρό­ε­δρος του Ελλη­νο­γαλ­λι­κού Σύν­δέ­σμου κ. Νικό­λα­ος Αγγε­λής, οποί­ος επε­σή­μα­νε την δια­χρο­νι­κή προ­σφο­ρά στο πνευ­μα­τι­κό “γίγνε­σθαι” και την δημιουρ­γι­κή αφο­σί­ω­ση του Κώστα Ευαγ­γε­λά­του στο πολυ­πρι­σμα­τι­κό εκφρα­στι­κό του έργο. Ανα­φέρ­θη­κε επί­σης στην πολύ­χρο­νη γνω­ρι­μία τους ως εταί­ροι, από την δεκα­ε­τία του 1990, στα σημα­ντι­κά φιλο­σο­φι­κά σεμι­νά­ρια στο Κέντρο Δικα­νι­κών Μελε­τών του ομ. καθη­γη­τή της Νομι­κής Αθη­νών Κώστα Ε. Μπέη.

Ακο­λού­θη­σε η ποι­η­τι­κή βρα­διά με απαγ­γε­λί­ες και βιω­μα­τι­κές εξο­μο­λο­γη­τι­κές ανα­φο­ρές που συγκί­νη­σαν έντο­να το ακρο­α­τή­ριο. Ενδια­φέ­ρον είχε και η δια­λο­γι­κή συζή­τη­ση που επα­κο­λού­θη­σε με βάση θέμα­τα της σύγ­χρο­νης λογο­τε­χνι­κής και εικα­στι­κής έκφρα­σης καθώς και των κοι­νω­νι­κο­πο­λι­τι­κών συν­θη­κών που δια­μορ­φώ­νουν τις κρί­σι­μες κατα­στά­σεις του σήμερα.

Στο τέλος της εκδή­λω­σης ο Κώστας Ευαγ­γε­λά­τος ευχα­ρί­στη­σε όλους τους συντε­λε­στές της επι­τυ­χί­ας και όσους τον τίμη­σαν με την ένθερ­μη συμ­με­το­χή τους.

Ο Πρό­ε­δρος του Ελλη­νο­γαλ­λι­κού Συν­δέ­σμου Νικό­λα­ος Αγγε­λής με τον Κώστα Ευαγγελάτο

Σκλη­ρός Απρί­λης του 2020μ.Χ.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο