Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

4.500 λογαριασμοί Twitter στην υπηρεσία νομιμοποίησης του πραξικοπήματος στη Βολιβία

Η Menta Comunicación (@menta_arg) | Twitter ανίχνευσε χιλιάδες νέους λογαριασμούς -μαϊμού, χωρίς «ακολούθους – followers», που προσπαθούσαν να τοποθετήσουν την ετικέτα #BoliviaNoHayGolpe.

Αυτό συνέβη σε χρόνο dt, αμέσως μετά το πραξικόπημα στη Βολιβία κατά της κυβέρνησης του Evo Morales, δημιουργήθηκαν περισσότεροι από 4.500 λογαριασμοί Twitter, με την παραπάνω ετικέτα #στη_Βολιβία_δεν_έγινε_πραξικόπημα.

Αυτό αποκαλύφθηκε από τον Luciano Galup, ειδικός πολιτικής επικοινωνίας και διευθυντής της συμβουλευτικής υπηρεσίας Menta Comunicación, από την Αργεντινή.

«Εντοπίστηκε μια σαφής συντονισμένη και ακαριαία δράση για να ανοιχτούν λογαριασμοί για να δημιουργηθούν εντυπώσεις προς αυτή την κατεύθυνση» (ΣΣ |> δηλ. πως δεν πρόκειται για πραξικόπημα και «δεν τρέχει τίποτα»), εξήγησε ο Galup αναφερόμενος στην ετικέτα με την οποία προσπαθούσαν  να νομιμοποιήσουν την ανάληψη εξουσίας από την Τζανίν Ανιές ως «προέδρου της Βολιβίας»

Σύμφωνα με την εξήγηση του ειδικού, 3.612 λογαριασμοί συμμετείχαν στο Twitter με την ετικέτα «#BoliviaNoHayGolpe», με μηδέν ή έναν ακόλουθο, συμπληρώνοντας ότι «4.492 λογαριασμοί δημιουργήθηκαν σε δύο ημέρες, για να «συμμετάσχουν» στις μέσω ΜΚΔ συνομιλίες σχετικά με την πολιτική κατάσταση της χώρας της Νότιας Αμερικής, μετά το πραξικόπημα της δεξιάς»

Βέβαια διαπιστώνει πως «Αυτά τα είδη συντονισμένων ενεργειών δεν έχουν μεγάλη επίπτωση στην εδώ πολιτική σκακιέρα»

Αυτή η διαμόρφωση άποψης και «τάσης» (ΣΣ |>  and hashtags) «δεν επηρεάζει τόσο πολύ τους ανθρώπους με τις εμπειρίες και τα πολιτικά ήθη στις συγκεκριμένες περιοχές, αλλά σίγουρα μπορούν να λειτουργήσουν ως μαύρη προπαγάνδα σε παγκόσμιο επίπεδο» (ΣΣ |> βοηθώντας το θέμα να “τρεντάρει”, δηλαδή να είναι μεταξύ αυτών που συζητιούνται περισσότερο).

Και συνέχισε με την άποψη πως «οι δικτατορίες και τα πραξικοπήματα πρέπει να νομιμοποιηθούν πρώτα από κράτη, επειδή μπορούν να οδηγήσουν και σε κυρώσεις και ακριβώς γι ‘αυτό τώρα “παίζουν” με τα κοινωνικά δίκτυα.

Απέναντι σ’ αυτές τις προσπάθειες της δεξιάς αντιπολίτευσης, εμφανίστηκαν και με πολλές άλλες «οργανικές» ετικέτες με μεγαλύτερο αντίκτυπο, όπως η #RespaldoTotalAEvo |> #Όλοι_μαζί_στηρίζουμε_Evo και η #GolpeDeEstadoBolivia |> #Πραξικόπημα_στη_Βολιβία


<|- [ πηγή ] -|>