Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Απάνθρωπος καπιταλισμός: Πέταξαν ασθενή έξω απ’ το νοσοκομείο επειδή δεν είχε να πληρώσει για τη νοσηλεία του! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα εξωφρενικό περιστατικό- ενδεικτικό της απύθμενης απανθρωπιάς του καπιταλιστικού συστήματος- σημειώθηκε πριν 2 μέρες στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ. Σε σχετικό βίντεο που ανέβηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκαλώντας μεγάλες αντιδράσεις, φαίνονται τέσσερις άνδρες (φορώντας στολές security) να εγκαταλείπουν μέσα στο ψύχος μια ασθενή. Η έγχρωμη γυναίκα, που μέσα στη βαρυχειμωνιά φορά μόνο τη νοσοκομειακή ρόμπα και κάλτσες, δείχνει να τα έχει απολύτως χαμένα.

Ο περαστικός ψυχοθεραπευτής Ιμάμου Μπαράκα, που έτυχε να βρίσκεται στο σημείο, βιντεοσκοπεί το γεγονός και αντιδρά: «Περιμένετε, έτσι θα την αφήσετε τη γυναίκα εδώ και χωρίς ρούχα; Αυτό δεν είναι σωστό!» φωνάζει προς τους άνδρες της εταιρείας security.

Προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ιδιαίτερα έπειτα από την έκταση που πήρε το θέμα και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, η διοίκηση του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Μέριλαντ εξέδωσε ανακοίνωση όπου σημειώνει πως αντιλαμβάνεται «το σοκ και την απογοήτευση» που ένιωσε ο κόσμος βλέποντας το βίντεο. Ταυτόχρονα, δόθηκε εντολή ώστε να γίνει σχετική έρευνα και να διερευνηθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα το τραγικό γεγονός.

Δείτε το βίντεο:

Μετάβαση στο περιεχόμενο