Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ηλίας Σταμέλος πρ. δήμαρχος Καισαριανής: Ο κ. Βοσκόπουλος πορεύεται με την «προίκα» της δικής μας διοίκησης

Πριν λίγο ο δήμαρχος Καισαριανής κ. Βοσκόπουλος ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο FaceBook το εξής:
Οι εποχές που οι Δήμοι διεκδικούσαν χρήματα για τα έργα που ήθελαν να κάνουν στην πόλη τους (βέβαια υπήρχαν και κάποιοι Δήμαρχοι που δεν ήθελαν να κάνουν έργα) με καταλήψεις και καθιστικές διαμαρτυρίες έξω από τα Υπουργεία μήπως και κάποιος υπουργός τους δώσει κάτι, έχουν παρέλθει προ καιρού!
Σήμερα στον 21ο αιώνα, οι διεκδικήσεις επιχορηγήσεων για έργα γίνονται με μελέτες, επιστημονικό σχεδιασμό και προγραμματισμό.
Με αυτό τον τρόπο η Καισαριανή εξασφάλισε 20εκ. ευρώ για έργα που θα γίνουν στην πόλη μας και θα τα χαίρονται όλοι οι δημότες.

Ας χαίρεται το ύφος και το ήθος ο συντάξας, αλλά επειδή «ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον», θυμίζουμε ότι
▪️ Τις μελέτες τις ξεκίνησε και τις ολοκλήρωσε η δημοτική αρχή τις Λαϊκής Συσπείρωσης, συγκεκριμένα…
▪️ Διακήρυξη ανοικτού διαγωνισμού µέσω ΕΣΗΔΗΣ (α/α 73615) …Ο δήµαρχος Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος προκηρύσσει ανοικτή ηλεκτρονική διαδικασία µε σκοπό την επιλογή αναδόχου για την εκπόνηση της µελέτης: «ΜΕΛΕΤΕΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ» προϋπολογισµού … (κλπ)
▪️  Αρχιτεκτονική μελέτη κτιριακού έργου  πρώην γραφειακών χώρων & «Χαράματος» … προεκτιμώμενη αμοιβή – περιλαμβάνει τεύχη δημοπράτησης και ΣΑΥ–ΦΑΥ
ΣΣ |> Το «Χάραμα» είναι το ιστορικό θρυλικό λαϊκό πάλκο της Καισαριανής όπου εμφανιζόταν αρχικά ο Γιάννης Παπαϊωάννου και στη συνέχεια o ίδιος με τον Tσιτσάνη και μετά το θάνατό του, το 1973, Τσιτάνης -της «Γερακίνας  γιος», «Συννεφιασμένη Κυριακή», «Το βαπόρι απ’ την Περσία»… σε ντουέτο με τη Μπέλλου και αργότερα άλλοι λαϊκοί καλλιτέχνες -που θα γίνει πολιτιστικός πόλος – μουσείο
▪️  Αρχιτεκτονική μελέτη περιβάλλοντα χώρου «Χαράματος» προεκτιμώμενη αμοιβή – κλπ
▪️ Ηλεκτρομηχανολογική μελέτη πρώην γραφειακών χώρων & «Χαράματος + περιβάλλοντος χώρου
▪️ Ενεργειακή μελέτη
▪️ Στατική μελέτη
▪️ Φυτοτεχνική μελέτη ……
µέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του ΕΣΗΔΗΣ –α/α 73615
Ημερομηνία: 5-Μαΐου-2018 EEST 18PROC003160084 -όλα τα στοιχεία και οι εγκρίσεις (ξεκινώντας από το 2017 – ο Βοσκόπουλος ανέλαβε καθήκοντα δημάρχου τον Σεπτέμβρη του ΄19) |> εδώ

Ζω2 logo

Για «πορεία ολοταχώς προς τα πίσω» και πισωγύρισμα του Δήμου Καισαριανής κάνει λόγο σε συνέντευξη του στη ΖΩ2, που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες, ο πρώην Δήμαρχος της πόλης Ηλίας Σταμέλος, τονίζοντας ότι η δημοτική αρχή τα κατάφερε να εξανεμίσει μέσα σε λίγους μήνες τις προσπάθειες που κατέβαλε η προηγούμενη διοίκηση, επιχειρώντας παράλληλα ψευδεπίγραφα να οικειοποιηθεί έργα της.
Επίσης, εκτιμά ότι η περίοδος της πανδημίας ήταν «αποκαλυπτική για το ρόλο της δημοτικής αρχής σε αρκετό κόσμο που ως τώρα δεν είχε “ιδία πείρα”».

▪️ Το σημαντικότερο, και μάλιστα με πολλές προεκτάσεις, ζήτημα της περιόδου που διανύουμε, κ. Σταμέλο είναι, κατά κοινή παραδοχή, ο κορωνοϊός.
▪️ Σ αυτή την «μάχη» κρίνονται και δοκιμάζονται και οι δημοτικές αρχές.
▪️ Η δημοτική αρχή της Καισαριανής, κατά τη γνώμη σας, πως τα πάει; Πώς τα πήγε ως τώρα;

✔️  Πράγματι η περίοδος της πανδημίας δοκίμασε και δοκιμάζει, αποκαλύπτονται πολλά.
Αποκαλύφτηκαν οι τεράστιες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας, σε γιατρούς, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό και παρά τις διακηρύξεις της κυβέρνησης, ελάχιστα μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί.
Αποκάλυψε ότι καμία διάθεση δεν υπάρχει για να παρθούν μέτρα προστασίας υπέρ του λαού.
Γι’ αυτό τα παιδιά μας στοιβάζονται σε 25αρια και 27άρια τμήματα, οι εργαζόμενοι στοιβάζονται στα μέσα μαζικής μεταφοράς για να πάνε στην εργασία τους, οι χώροι δουλειάς είναι ανεξέλεγκτοι.
Την ίδια στιγμή όλα ανάγονται στην «ατομική ευθύνη» των πολιτών.
Αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση εκμεταλλεύτηκε την πανδημία για να πάρει σειρά μέτρων για να τσακίσει τα δικαιώματα των εργαζόμενων, όπως απλήρωτη δουλειά, απαγόρευση διαδηλώσεων, μέτρα που από καιρό τα είχαν στα συρτάρια τους κυβέρνηση και ΣΕΒ.
Αποκάλυψε το ρόλο των δημοτικών αρχών που συμπλέουν με αυτή την πολιτική και ευθυγραμμίστηκαν στην κεντρική επιχειρηματολογία με την κυβέρνηση, προκρίνοντας την επικοινωνιακή αντιμετώπιση και τον εφησυχασμό, έναντι της ανάδειξης των πραγματικών προβλημάτων και της διεκδίκησης λύσεων.
Η δημοτική αρχή του κ. ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ ευθυγραμμίστηκε σε αυτή την κατεύθυνση όπως αναμενόταν.
Ούτε μια διεκδίκηση για επιπλέον χρηματοδότηση μπροστά στα προβλήματα που ήταν φανερό ότι θα γιγαντώνονταν από το Σεπτέμβρη.
Ούτε μια δημόσια καταγγελία για τους όρους με τους οποίους θα υλοποιηθεί η 2χρονη προσχολική αγωγή μέσα σε κοντέινερ των 26 νήπιων.
Δηλώνουν ότι «κάνουμε ό,τι μπορούμε» ενώ στην πραγματικότητα ακολουθούν πρόθυμα τις κατευθύνσεις που αφήνουν απροστάτευτη την υγεία του λαού.
Ακόμα και το δημοτικό συμβούλιο που συζήτησε το σχέδιο για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, καλέστηκε μετά βίας και μόνο έπειτα από παρέμβαση της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ».
Εκεί που η σημερινή διοίκηση πραγματικά διαπρέπει είναι στο σφυροκόπημα, μέσα από τα fb και τις πληρωμένες καταχωρήσεις, των εργαζόμενων, των γονιών και όσων αποκαλύπτουν την πραγματική κατάσταση και διεκδικούν, γιατί τους χαλάνε τη σούπα

▪️ Ιδιαίτερα σε ένα από τα αιχμιακά θέματα της συγκυρίας, που είναι αυτό της παιδείας και της κατάστασης των σχολείων, ποια είναι η άποψή σας για την προετοιμασία και τις όποιες «λύσεις» έδωσε η δημοτική αρχή;

Όπως έχουμε επισημάνει στο Δημοτικό Συμβούλιο που συζητήθηκαν τα προβλήματα της παιδείας έπειτα από αίτημα της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΠΕΙΡΩΣΗΣ», η σχολική χρονιά ξεκίνησε με σοβαρά προβλήματα.
Μεγάλες ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, πολλές ακατάλληλες αίθουσες καθώς και 25αρια και 27αρια τμήματα, ελλείψεις στο προσωπικό καθαριότητας αλλά και στα υλικά, στα αντισηπτικά κλπ.
Δεν έγιναν προληπτικά τεστ στους εκπαιδευτικούς με αποτέλεσμα τα γνωστά κρούσματα και το κλείσιμο του 2ου Λυκείου για 14 ημέρες.
Την κύρια ευθύνη για την εικόνα αυτή φέρει βέβαια η κυβέρνηση, καθώς την ίδια ώρα που απορρίπτει ως κοστοβόρες όλες τις λύσεις που θα μπορούσαν να συμβάλλουν ουσιαστικά στην αντιμετώπιση της πανδημίας, δίνει τα ρέστα της στην στήριξη των επιχειρηματιών και στην αποθέωση της ατομικής ευθύνης του λαού.
Από κοντά και αγκαλιά με την κυβέρνηση βρίσκεται η πολιτική αντίληψη και πρακτική της δημοτικής αρχής.
Ενώ γνωρίζει ότι η κατάσταση είναι δραματική, προσπαθεί να εφησυχάσει και να βγάλει λάδι την κυβερνητική πολιτική.
Η δημοτική αρχή θα μπορούσε να δώσει ανάσα με μέτρα όπως η παράταση και η επέκταση της σύμβασης των εργαζομένων στην καθαριότητα, η επιχορήγηση των σχολικών ταμείων, η έγκαιρη προμήθεια αντισηπτικών, θερμομέτρων και μασκών, η διεξαγωγή τεστ για όλους τους εργαζόμενους στα σχολεία (ιδίως μετά τα πρώτα κρούσματα), η δημόσια παρέμβαση στους υπευθύνους για τα 25+ τμήματα, τα εκπαιδευτικά κενά και τα απαράδεκτα κοντέινερ της δίχρονης προσχολικής αγωγής, την απουσία πρωτοβάθμιας μονάδας υγείας στην πόλη που θα μπορούσε να ασκήσει και σχολιατρική μέριμνα, το πρόβλημα με τα δρομολόγια του 224 ή την απουσία και αυτής της τοπικής συγκοινωνίας κ.ο.κ.
Αντίθετα ο Δήμαρχος έλεγε σε διαφημιστική καμπάνια «είμαστε έτοιμοι» και φωτογραφιζόταν ευχαριστημένος με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο.
Όποια στοιχειώδη μέτρα πάρθηκαν, πάρθηκαν κάτω από την πίεση του κινήματος των γονιών, εκπαιδευτικών και μαθητών και από τις παρεμβάσεις της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΠΕΙΡΩΣΗΣ» μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο..
Μάλιστα ο Δήμαρχος δεν δίστασε να καλέσει την αστυνομία για να αντιμετωπίσει γονείς νηπίων που διάλεξαν να διαμαρτυρηθούν για το αυτονόητο, γιατί τα παιδιά τους -τον 21ο αιώνα- μπαίνουν σαν σαρδέλες μέσα στα κοντέινερ, βιώνοντας την υποβάθμιση από την πολύ τρυφερή ηλικία των 4 χρόνων και αυτή την τακτική την συνεχίζει με ανακοινώσεις λέγοντας ψέματα για τις καταλήψεις στα σχολεία ή εν είδει χωροφύλακα της 10ετιας του 50 ρωτάει τους μαθητές αν ανήκουν σε πολιτική οργάνωση κα.
Πράγματι η περίοδος αυτή είναι αποκαλυπτική για το ρόλο της δημοτικής αρχής σε αρκετό κόσμο που ως τώρα δεν είχε “ιδία πείρα”.

▪️ Σε ότι αφορά τα θέματα της «καθημερινότητας» και συνολικότερου προγραμματισμού, ο Δήμαρχος με τοποθέτηση του στο προηγούμενο τεύχος της ΖΩ 2, εμφανίζει έναν συγκεκριμένο απολογισμό έργων, που κατά την έκφρασή του «…αλλάζουν την εικόνα της πόλης».
▪️ Στην ίδια τοποθέτηση ο Δήμαρχος λέει ότι δίνει αγώνα για να βγάλει την Καισαριανή από την «απομόνωση».
▪️ Πώς τοποθετείστε επ’ αυτού;
▪️ Ποια είναι η γνώμη σας για την απόδοση των παρεμβάσεων της δημοτικής αρχής;

Έχουμε συνηθίσει, ήδη από την προεκλογική περίοδο σε μεγαλόστομες διακηρύξεις όπως αυτές που αναφέρατε, που στις περισσότερες περιπτώσεις επιστρατεύουν την ελλιπή γνώση του αναγνώστη.
Ο κος Βοσκόπουλος μέχρι να «ξεκινήσουν» τα έργα που οφείλονται στις ενέργειες και στις προτεραιότητες που έχει θέσει, θα απαριθμεί και θα προσπαθεί να οικειοποιηθεί τα αποτελέσματα της διοίκησης της «Λαϊκής Συσπείρωσης», όπως κάνει όλο αυτό το διάστημα.
Εμείς αναλυτικά παραθέσαμε στον απολογισμό μας στην εφημερίδα σας τον Αύγουστο του 2019, την “προίκα” των εξασφαλισμένων και ήδη δρομολογημένων χρηματοδοτήσεων για έργα και παρεμβάσεις στην πόλη, που αφήσαμε στο κλείσιμο της θητείας μας.
Έργα που προϋπολογίζονται πάνω από 10 εκ ευρώ, όπως η αντικατάσταση του δικτύου αποχέτευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη, η κατασκευή του ΚΗΦΗ που ξεκινάει, η ανακατασκευή και πιστοποίηση των παιδικών χαρών του Δήμου που ολοκληρώνεται, η αντικατάσταση του συνόλου του οδοφωτισμού με σύγχρονα σώματα LED που είναι στη φάση της συμβασιοποίησης, οι παρεμβάσεις για τη συντήρηση και τη διαμόρφωση των σχολικών χώρων που ολοκληρώθηκαν, η συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων που εξελίσσεται, η μελέτη για την ολοκληρωμένη αξιοποίηση του Σκοπευτηρίου που θα ξεκλειδώσει τις κύριες παρεμβάσεις κα.
Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την εξασφάλιση της πρόσβασης στην Προσχολική Αγωγή, για όλα τα παιδιά, τη διαμόρφωση και λειτουργία του Μουσείου ΕΑΜικής εθνικής Αντίστασης, τα μέτρα ανακούφισης των πιο φτωχών λαϊκών στρωμάτων, τις παρεμβάσεις για τον πολιτισμό και την μάχη ενάντια στα ναρκωτικά και τις εξαρτήσεις κα, ήταν αποτέλεσμα στοχευόμενων προσπαθειών και διεκδικήσεων που απάνταγαν στις λαϊκές ανάγκες και προτεραιότητες.
Έγιναν εφικτά μόνο μαζί με το λαό της πόλης και τους αγώνες του και όχι απέναντί του, στην πραγματική απομόνωση, όπου στέκεται η σημερινή δημοτική αρχή.

▪️ Από τις σελίδες της εφημερίδας μας, στο τεύχος Αυγούστου, δηλώσατε ότι «είναι τραγική η μείωση των ιδίων εσόδων του Δήμου».
▪️ Μπορείτε να μας πείτε τι ακριβώς σημαίνει αυτό και αν επαληθεύεται από τα πιο πρόσφατα στοιχεία που έχετε υπόψη σας;

Ήδη από την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2020 ήταν φανερό ότι οι πολιτικές προτεραιότητες της διοίκησης και η εξαργύρωση των προεκλογικών δεσμεύσεων της οδηγούσαν προδιαγεγραμμένα σε οικονομικό αδιέξοδο και πισωγύρισμα του Δήμου.

  • Για πρώτη φορά μετά το 2015 ο Δήμος Καισαριανής εκταμίευσε προκαταβολή από την κρατική επιχορήγηση των επόμενων ετών ύψους 300.000€, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι τρέχουσες ανάγκες …
  • Τα ίδια έσοδα του Δήμου ήδη από το πρώτο τρίμηνο του 2020 (προ πανδημίας) έδειχναν τραγική μείωση σε όλους τους σχετικούς κωδικούς, που φτάνει σήμερα τα 365.000€ ή το 30% σε σχέση με το 2019…
  • Τα έργα και οι παρεμβάσεις που προβλέπονταν να προχωρήσουν με ιδίους πόρους μέσα στο 2020, “ξυρίστηκαν” ήδη από τον προϋπολογισμό, ενώ ακόμα και τα χρηματικά υπόλοιπα των προηγούμενων χρόνων για τη συντήρηση των σχολείων κατευθύνθηκαν σε άλλες ανάγκες…
  • Τα χρέη προς τους προμηθευτές είναι αυξημένα κατά 75.000€ περίπου σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι…
  • Το ταμείο του Δήμου ήταν στις 31-8-2019 1.026.000 ευρώ ένα χρόνο μετά δεν ξεπερνά τις 600.00 ευρώ.

Foto Σταμέλος 1

✔️  Η δημοτική αρχή προσπαθεί να εμφανίσει μια πλαστή εικόνα για την πορεία των οικονομικών του Δήμου και να παρουσιάσει ως αποκλειστικό υπαίτιο της σημερινής κατάστασης τις επιπτώσεις της πανδημίας. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι σε μεγάλο βαθμό, όλες οι προσπάθειες οικονομικού νοικοκυρέματος του Δήμου, που απαίτησαν σκληρή προσπάθεια 4 χρονών εξανεμίστηκαν μέσα στους πρώτους μήνες της διοίκησης του κου Βοσκόπουλου.
✔️  Εξανεμίστηκαν σε μισθούς αιρετών και σε αμφίβολης αξίας συμβούλους του δημάρχου, που ξεπερνάνε τις 280.000€ ετησίως μόνο για το Δήμο, σε απευθείας αναθέσεις σε εταιρείες για υπηρεσίες που μπορούν να εξυπηρετηθούν από τους ίδιους τους εργαζόμενους (ιστοσελίδα Δήμου, λογισμικό οικονομικής διαχείρισης κα). Έχουν την σφραγίδα των προεκλογικών δεσμεύσεων του δημάρχου σε γνωστούς τοπικούς παράγοντες και στις μετακινήσεις που προχώρησε η διοίκηση στο προσωπικό του Δήμου με πολιτικά κριτήρια, που αποδιάρθρωσε κρίσιμες υπηρεσίες και δομές.
✔️  Πορεία ολοταχώς προς τα πίσω που θα κληθεί να πληρώσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ο Καισαριανιώτικος λαός. Ακόμα περιμένουμε να δούμε την υλοποίηση των μέτρων ανακούφισης που ψήφισε το δημοτικό συμβούλιο για τους μικρομαγαζάτορες και αυτοαπασχολούμενους της πόλης, ενώ γίνεται προσπάθεια να μπουν εισφορές για τις δράσεις του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου. Σε κάθε περίπτωση θα δούμε περισσότερα το επόμενο διάστημα.

▪️ Όπως έχετε πει εσείς ο ίδιος, ο σημερινός Δήμαρχος οφείλει την εκλογή του σε μια ετερόκλητη πολιτική συμμαχία.
▪️ Η συμμαχία αυτή παραμένει ενεργή;
▪️ Οι δυνάμεις που τη συγκρότησαν, εξακολουθούν να τον εμπιστεύονται;

Η κοινή πορεία του κου Βοσκόπουλου με τις πολιτικές δυνάμεις που τον στήριξαν φανερά ή αθέατα προεκλογικά, μπορεί να έχει δημοσιογραφικό ενδιαφέρον, αλλά λίγο θα πρέπει να απασχολεί τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της πόλης.
Στις πολιτικές συναναστροφές του κου Βοσκόπουλου με τη ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ, την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη τους, στις “θερμές” φωτογραφίσεις με τους κυβερνητικούς εκπροσώπους, στην ουσιαστική πολιτική συμπόρευσή του με όλους αυτούς, οι Καισαριανιώτες πρέπει να βλέπουν άλλη μια επιβεβαίωση ότι σε τοπικό επίπεδο έχουν ακόμα έναν αντίπαλο, ένα εμπόδιο στην πάλη τους για τη ζωή που έχουν ανάγκη.
Αυτοί είναι που πρέπει σε όλα τα επίπεδα και ακόμα πιο αποφασιστικά να άρουν την εμπιστοσύνη τους στην πολιτική συμμαχία που στήριξε τη σημερινή δημοτική αρχή.

▪️ Γιατί, αφού είχατε τη δυνατότητα, δεν ξεκινήσατε την προσχολική αγωγή επί των ημερών σας, με τον τρόπο που το κάνει η σημερινή δημοτική αρχή, εγκαθιστώντας τους παιδικούς σταθμούς σε κοντέινερ;

Δημοτική Αρχή Καισαριανής συμφωνία κυρίων εν μέσω Covid 19 για Κοντέινερ κλουβιά

Αν ο στόχος μας ήταν να στοιβάξουμε 25 και 27 νήπια σε χρωματιστούς τσίγκους, που οι ειδικοί λένε ότι δεν κάνουν ούτε για εργοτάξια, μόνο και μόνο για να απαλλαγούμε από την ευθύνη της Προσχολικής Αγωγής και να εμφανιστούμε σαν τα “καλά παιδιά” της Κυβέρνησης, θα μπορούσαμε πράγματι να είχαμε διεκδικήσει αυτές τις δάφνες, που δρέπει σήμερα ο κος Βοσκόπουλος…
Εμείς, όπως γνωρίζουν πολύ καλά οι Καισαριανιώτες και ιδιαίτερα όσοι τα χρόνια της Διοίκησης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είχαν παιδιά σε αυτές τις ηλικίες, ακολουθήσαμε άλλο δρόμο. Δώσαμε σε συντονισμό με όλους τους φορείς της εκπαίδευσης (συλλόγους εκπαιδευτικών, γονείς και μαθητές) κυριολεκτικά μάχη, για να μπορέσει να εξασφαλιστεί η πρόσβαση όλων των παιδιών στις δομές Προσχολικής Αγωγής του Δήμου, να ολοκληρωθούν οι υποδομές με σύγχρονους σταθμούς (Βιοκλιματικός και 2ος Βρεφονηπιακός), να προσληφθεί με σταθερές σχέσεις εργασίας το απαραίτητο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, να γίνουν έπειτα από χρόνια σοβαρές συντηρήσεις των σχολικών μονάδων με χρηματοδότηση από την ΚΤΥΠ, την Περιφέρεια και το Δήμο που ξεπέρασε το 1.3εκ € κα.
Σε αυτή την κατεύθυνση δεν αποδεχθήκαμε και αντιδράσαμε στις προσπάθειες της Κυβέρνησης (τότε του ΣΥΡΙΖΑ) να τοποθετήσει κοντέινερ για τις ανάγκες της 2χρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής.
Η στάση της σημερινής διοίκησης στο θέμα δίνει άλλο ένα παράδειγμα για το πού οδηγεί μοιραία η αποδοχή των αντιλαϊκών κυβερνητικών επιλογών, που απ’ ότι φαίνεται θα χρειαστεί οι επόμενες γενιές να μοχθήσουν για να ανατρέψουν.

▪️ Θυμάστε ποτέ, επί των ημερών σας, να έχετε δεχτεί εκπροσώπους μαζικών φορέων συνοδεία αστυνομικής δύναμης;

Επί “των ημερών μας” όπως λέτε, θεωρούσαμε υποχρέωσή μας να βρισκόμαστε δίπλα στους εργαζόμενους, τους γονείς, τους μαθητές, τους ανέργους
Δίπλα στις διεκδικήσεις και τα αιτήματα τους, στους καθημερινούς αγώνες και αγωνίες τους.
Κι αυτό γιατί από οποιοδήποτε πόστο κι αν βρεθούμε είμαστε ταγμένοι με τα λαϊκά συμφέροντα.
Αυτή η σχέση μας έδωσε δύναμη να ακολουθήσουμε μια δύσκολη πορεία, κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική που κυριαρχούσε και κυριαρχεί.
Πιο σημαντικό ακόμα έδωσε δύναμη στους αγώνες του λαού που ήξερε ότι είχε στη διοίκηση του Δήμου ένα στήριγμα. Έτσι μόνο πετύχαμε νίκες και αποτελέσματα για τις ανάγκες των Καισαριανιωτών, όπως είπαμε και πρωτύτερα. Για αυτό και ποτέ η πόρτα του Δημαρχείου δεν έκλεισε ποτέ σε κανέναν, άσχετα με την πολιτική του τοποθέτηση, στα χρόνια της διοίκησης της «Λαϊκής Συσπείρωσης»
Ο κος Βοσκόπουλος με τη σειρά του είναι υποχρεωμένος να ευχαριστεί “άλλους αφέντες” και ταγμένος να υπηρετεί άλλα συμφέροντα.
Αυτό τον φέρνει ήδη απέναντι στα δίκαια αιτήματα των δημοτών μας.
Σε αυτή τη ρότα θα είναι αναγκασμένος να επιστρατεύει όλο και πιο τακτικά απαράδεκτες μεθόδους για την αντιμετώπιση του “εχθρού λαού”, όπως η εξαπάτηση και η συκοφαντία ακόμα και η επίκληση της αστυνομίας. Τα μέσα αυτά του είναι εξάλλου και γνώριμα και αρεστά.
Η στάση τους αυτή αποδεικνύει στην πράξη με ποιους έχουν επιλέξει να πορευτούν και με ποιους είναι απέναντι.

20-Οκτ-2020 |> zo2.gr