Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ωμή παραδοχή Πλεύρη: «Δεν έχουμε κομμουνισμό – Η Υγεία είναι εμπόρευμα»

«Δεν έχουμε κομμουνισμό, ό,τι επιτάσσεται πληρώνεται», επανέλαβε από τη Βουλή ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης για να καταδείξει αφ’ ενός μεν ότι στον καπιταλισμό η Υγεία είναι εμπόρευμα και ο ασθενής κόστος και αφ’ ετέρου δε πως η «επίταξη» κλινών του ιδιωτικού τομέα γίνεται με το αζημίωτο προς τους κλινικάρχες που και σε συνθήκες πανδημίας θησαυρίζουν.

Σε ό,τι αφορά την κατηγορία από την ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ για κενές κλίνες ΜΕΘ που κρατούνται ενώ υπάρχουν ασθενείς που τις έχουν ανάγκη, ο Θ. Πλεύρης ανέφερε ότι δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, ότι είναι ψευδής η κατηγορία και πως κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στη Δικαιοσύνη.

Απαντώντας στο ερώτημα πώς μπορεί να υπάρχει κενή κλίνη ΜΕΘ ενώ υπάρχουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, ισχυρίστηκε ότι μπορεί να συμβαίνει διότι όταν μια κλίνη ΜΕΘ αδειάσει χρειάζεται ένα χρονικό διάστημα για να μπει άλλος ασθενείς, πως ένας ασθενής εκτός ΜΕΘ να μην πρέπει να μεταφερθεί για ιατρικούς λογούς, μπορεί το νοσοκομείο να μην έχει την αντίστοιχη κλινική για υποστήριξη και διότι μπορεί να είναι μεγάλη η χιλιομετρική απόσταση λέγοντας ότι δεν μπορεί να μεταφερθεί ασθενής από τη Θεσσαλονίκη στην Κρήτη.

Ωστόσο, από τα λεγόμενα του υπουργού Υγείας προκύπτει η ανάγκη ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας, η ανάπτυξη όσων ΜΕΘ έχει ανάγκη η χώρα και η εδώ και τώρα επίταξη του ιδιωτικού τομέα χωρίς παζάρια και δωράκια.

902.gr

Αν είχαμε κομμουνισμό στην Ελλάδα, κύριε Γεωργιάδη…

che guevara 008

Μετάβαση στο περιεχόμενο