Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Έφυγε από τη ζωή ο αθλητικός δημοσιογράφος Πάρις Καλημερίδης

Συλ­λυ­πη­τή­ρια ανα­κοί­νω­ση για τον θάνα­το του αθλη­τι­κού δημο­σιο­γρά­φου, Πάρι Καλη­με­ρί­δη, εξέ­δω­σε ο Πανελ­λή­νιος Σύν­δε­σμος Αθλη­τι­κού Τύπου (ΠΣΑΤ). Ο Πάρις Καλη­με­ρί­δης έφυ­γε από τη ζωή σε ηλι­κία 74ων ετών, μετά από μάχη με τον καρ­κί­νο, το πρωί της Δευ­τέ­ρας (16/10). Ο Πάρις Καλη­με­ρί­δης ήταν από τους κορυ­φαί­ους ρεπόρ­τερ μπά­σκετ στη Θεσ­σα­λο­νί­κη και συνέ­δε­σε το όνο­μά του με τις επι­τυ­χί­ες του Άρη, την επο­χή που μεσου­ρα­νού­σαν ο Νίκος Γκά­λης και ο Πανα­γιώ­της Γιαννάκης.

Στη συλ­λυ­πη­τή­ρια ανα­κοί­νω­σή του ο Πανελ­λή­νιος Σύν­δε­σμος Αθλη­τι­κού Τύπου (ΠΣΑΤ) αναφέρει:

«Το Διοι­κη­τι­κό Συμ­βού­λιο του Πανελ­λή­νιου Συν­δέ­σμου Αθλη­τι­κού Τύπου (ΠΣΑΤ) απο­χαι­ρε­τά με οδύ­νη τον συνά­δελ­φο Πάρι Καλη­με­ρί­δη, ο οποί­ος έφυ­γε από τη ζωή το πρωί της Δευ­τέ­ρας (16/10) μετά από πολύ­μη­νη μάχη με τον καρ­κί­νο, σε ηλι­κία 70 ετών. Ο Πάρις Καλη­με­ρί­δης εισή­χθη εκτά­κτως στην εντα­τι­κή το βρά­δυ της Κυρια­κής (15/10), αλλά αυτή τη φορά δεν βγή­κε νικητής.

Ο Πάρις Καλη­με­ρί­δης είχε γεν­νη­θεί στις 25 Σεπτεμ­βρί­ου 1949. Υπήρ­ξε πρω­το­πό­ρος του ρεπορ­τάζ μπά­σκετ στη Θεσ­σα­λο­νί­κη. Από το 1967 άρχι­σε να δημο­σιο­γρα­φεί καλύ­πτο­ντας τα τοπι­κά πρω­τα­θλή­μα­τα, ως νέος ρεπόρ­τερ. Ακο­λού­θη­σε το ρεπορ­τάζ της ΧΑΝΘ στην Α΄ εθνι­κή κατη­γο­ρία μπά­σκετ, ενώ εν συνε­χεία κάλυ­πτε το ρεπορ­τάζ του ΠΑΟΚ. Η κορυ­φαία επαγ­γελ­μα­τι­κή στιγ­μή του, όμως ήταν όταν ανέ­λα­βε το ρεπορ­τάζ του Άρη, την επο­χή που μεσου­ρα­νού­σαν ο Νίκος Γκά­λης και ο Πανα­γιώ­της Γιαν­νά­κης. Υπήρ­ξε επι­στή­θιος φίλος του Γκά­λη, στο διά­στη­μα που ο τελευ­ταί­ος φορού­σε τη φανέ­λα του Άρη και ακο­λου­θού­σε την ομά­δα της Θεσ­σα­λο­νί­κης, όπου αγω­νι­ζό­ταν και στα φάι­ναλ φορ των ευρω­παϊ­κών διοργανώσεων.

Εν συνε­χεία ανέ­πτυ­ξε αδελ­φι­κές σχέ­σεις με τον Πανα­γιώ­τη Γιαν­νά­κη και την οικο­γέ­νειά του και ακο­λου­θού­σε και την εθνι­κή ανδρών στο μπά­σκετ. Μετά το χρυ­σό μετάλ­λιο στο Ευρω­μπά­σκετ του 1987 όταν ο Πανα­γιώ­της Γιαν­νά­κης ήταν αρχη­γός της εθνι­κής, ο Πάρις Καλη­με­ρί­δης ήταν στο πλευ­ρό του «Δρά­κου» και το 2005, στο Βελι­γρά­δι, όταν η εθνι­κή κατέ­κτη­σε το δεύ­τε­ρο χρυ­σό μετάλ­λιο σε Ευρω­μπά­σκετ στην Ιστο­ρία της, με Ομο­σπον­δια­κό προ­πο­νη­τή τον Γιαννάκη.

Ο Πάρις Καλη­με­ρί­δης εργά­στη­κε στην εφη­με­ρί­δα «Μακε­δο­νία — Θεσ­σα­λο­νί­κη», στην ΕΡΤ3, στο «TV 100», ενώ επι­με­λή­θη­κε πολ­λές εκδό­σεις για τον Άρη και τον ΠΑΟΚ.

Ο Πάρις Καλη­με­ρί­δης υπήρ­ξε ιδιαί­τε­ρα αγα­πη­τός στους συνα­δέλ­φους του, λόγω της ευγέ­νειάς του, του χιού­μορ του και της στή­ρι­ξης που πρό­σφε­ρε στους νέους δημοσιογράφους.

Το Διοι­κη­τι­κό Συμ­βού­λιο του ΠΣΑΤ εκφρά­ζει ειλι­κρι­νή συλ­λυ­πη­τή­ρια στην οικο­γέ­νεια του Πάρι Καλη­με­ρί­δη και τους οικεί­ους του.

Αντίο Πάρι! Δεν θα σε ξεχά­σου­με ποτέ».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο