Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αγωνία και φόβος σε γονείς, μαθητές, καθηγητές

21 από τις 38 βδο­μά­δες κλει­στά τα σχο­λεία για­τί η κυβέρ­νη­ση αρνή­θη­κε να πάρει μέτρα, τόσο ειδι­κά για τα σχο­λεία όσο και θωρά­κι­σης της υγεί­ας των πολι­τών γενι­κό­τε­ρα (τη στιγ­μή που έδω­σε «λεφτά με το τσου­βά­λι» σε ΜΜΕ, κεφά­λαιο κλπ).

Αύριο, και ενώ η παν­δη­μία καλ­πά­ζει — νοσο­κο­μεία σχε­δόν πλή­ρη και δεκά­δες ασθε­νείς σε ανα­μο­νή για ΜΕΘ- ξεκι­νά το Λύκειο σε τάξεις απο­θή­κες, με την κυβέρ­νη­ση να επεν­δύ­ει στον αερι­σμό των αιθου­σών και την ανα­ξιό­πι­στη δια­δι­κα­σία των self test (από τη στιγ­μή που η δια­δι­κα­σία γίνε­ται με ατο­μι­κή ευθύ­νη. Π.χ., Πόσοι αρνη­τές γονείς, πόσοι επι­πό­λαιοι, πόσοι έτσι ή αλλιώς, θα υπο­γρά­ψουν τη βεβαί­ω­ση χωρίς να έχουν κάνει το τεστ, για να πάνε τα παι­διά στο σχολείο)

Μία από­φα­ση που επι­βλή­θη­κε στους επι­στή­μο­νες (και δεν είναι οι μόνη. Για τις ευθύ­νες της Επι­τρο­πής λέει τα πράγ­μα­τα με το όνο­μά τους η ΔΗΠΑΚ Για­τρών με σημε­ρι­νή της ανα­κοί­νω­ση).

Μήνες τώρα συντε­λεί­ται ένα παι­δα­γω­γι­κό και κοι­νω­νι­κό έγκλη­μα. Το άνοιγ­μα των Λυκεί­ων χωρίς να έχουν ληφθεί τα απα­ραί­τη­τα μέτρα όπως μήνες τώρα ζητούν εκπαι­δευ­τι­κοί, γονείς και μαθη­τές,  είναι μια από­φα­ση βιο­λο­γι­κής εξόντωσης.

Φώτης Αγγου­λές, ο προ­λε­τά­ριος ποιητής

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο