Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και ουσιαστική ελάφρυνση των λαϊκών οικογενειών

“Ακρο­γω­νιαί­ος λίθος” των θέσε­ων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ η κερ­δο­φο­ρία των τρα­πε­ζών και το “ξεζού­μι­σμα” των λαϊ­κών νοι­κο­κυ­ριών τονί­ζει το ΚΚΕ και σημειώ­νει πως γι’ αυτό απορ­ρί­πτουν επα­νει­λημ­μέ­να τις προ­τά­σεις του ΚΚΕ για απα­γό­ρευ­ση πλει­στη­ρια­σμών πρώ­της κατοι­κί­ας και για ουσια­στι­κή ελά­φρυν­ση των λαϊ­κών οικογενειών.

Ανα­λυ­τι­κα:

«“Ακρο­γω­νιαί­ος λίθος” στην πολι­τι­κή τόσο της ΝΔ, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομ­μά­των, για το ζήτη­μα των “κόκ­κι­νων δανεί­ων” είναι από τη μία η “στα­θε­ρό­τη­τα”, δηλα­δή η κερ­δο­φο­ρία του τρα­πε­ζι­κού συστή­μα­τος και από την άλλη το ‑όσο γίνε­ται μεγα­λύ­τε­ρο- “ξεζού­μι­σμα” των υπερ­χρε­ω­μέ­νων λαϊ­κών νοικοκυριών.

Γι’ αυτό το λόγο και στο πλαί­σιο αυτής της πολι­τι­κής, παρά τις επι­μέ­ρους δια­φο­ρές, μένουν στο απυ­ρό­βλη­το οι νόμοι, στους οποί­ους βασί­στη­κε η απε­λευ­θέ­ρω­ση πλει­στη­ρια­σμών λαϊ­κών κατοι­κιών. Γι’ αυτό και δεν θίγε­ται, αλλά θωρα­κί­ζε­ται ακό­μη περισ­σό­τε­ρο, το νομο­θε­τι­κό πλαί­σιο λει­τουρ­γί­ας των τρα­πε­ζών, των funds και των ηλε­κτρο­νι­κών πλει­στη­ρια­σμών. Γι’ αυτό και δια­τη­ρού­νται οι ρυθ­μί­σεις για τις “εύλο­γες δαπά­νες δια­βί­ω­σης”, που ουσια­στι­κά περιο­ρί­ζουν το δια­θέ­σι­μο εισό­δη­μα στο ελά­χι­στο, με το υπό­λοι­πο να πηγαί­νει για την απο­πλη­ρω­μή δόσε­ων και ρυθ­μί­σε­ων. Γι’ αυτό και το όριο του “ευά­λω­του” πέφτει στα “τάρ­τα­ρα”, αφή­νο­ντας εκτός τη μεγά­λη πλειο­ψη­φία των υπερ­χρε­ω­μέ­νων λαϊ­κών νοι­κο­κυ­ριών. Ακό­μη και οι κρα­τι­κές επι­δο­τή­σεις για τους πιο ευά­λω­τους οδη­γούν στο να πλη­ρώ­νει ο ελλη­νι­κός λαός, με όλους τους τρό­πους κι απ’ όλες τις τσέ­πες, για να εξα­σφα­λι­στεί ότι θα κερ­δί­ζουν οι τρά­πε­ζες. Κι όλα αυτά μάλι­στα σε μια περί­ο­δο που η εκτό­ξευ­ση των επι­το­κί­ων της ΕΚΤ δημιουρ­γεί μια νέα γενιά λαϊ­κών “κόκ­κι­νων δανείων”.

Γι’ αυτό και όλοι απορ­ρί­πτουν επα­νει­λημ­μέ­να τις προ­τά­σεις του ΚΚΕ για απα­γό­ρευ­ση πλει­στη­ρια­σμών πρώ­της κατοι­κί­ας και για ουσια­στι­κή ελά­φρυν­ση των λαϊ­κών οικο­γε­νειών, μετα­ξύ άλλων και με δια­γρα­φή τόκων και μεγά­λου μέρους του χρέ­ους προς τις τράπεζες.»

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο