Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΑΠΘ: Ελεύθεροι οι 31 συλληφθέντες — Στις 25 Φλεβάρη η δίκη (ΒΙΝΤΕΟ — ΦΩΤΟ)

Ελεύ­θε­ροι αφέ­θη­καν οι 31 συλ­λη­φθέ­ντες κατά τη διάρ­κεια της αστυ­νο­μι­κής επέμ­βα­σης στο ΑΠΘ καθώς η δίκη τους έλα­βε ανα­βο­λή για τις 25 Φλε­βά­ρη και το Δικα­στή­ριο ήρε την κρά­τη­σή τους.

Οι 31 έγι­ναν δεκτοί με συν­θή­μα­τα κατά την έξο­δό τους από το Δικα­στι­κό Μέγα­ρο, καθώς οι φοι­τη­τές, οι εργα­ζό­με­νοι και οι καθη­γη­τές του ΑΠΘ βρί­σκο­νταν συγκε­ντρω­μέ­νοι έξω από τα Δικαστήρια.

foitites apth3

Οι φοι­τη­τές κατευ­θύν­θη­καν με πορεία στο Άγαλ­μα Βενι­ζέ­λου και ανα­νέ­ω­σαν το αγω­νι­στι­κό ραντε­βού τους για την Πέμ­πτη 25 Φλε­βά­ρη στις 12 το μεση­μέ­ρι, στην πρυ­τα­νεία του ΑΠΘ, όπου θα πραγ­μα­το­ποι­ή­σουν νέα συγκέντρωση.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι από τους συλ­λη­φθέ­ντες, οι 29 κατη­γο­ρού­νται για φθο­ρά δημό­σιας περιου­σί­ας, ενώ του­λά­χι­στον ένας φοι­τη­τής, μέλος ΔΣ Φοι­τη­τι­κού Συλ­λό­γου, για απεί­θεια, αντί­στα­ση κατά της αρχής και δια­τά­ρα­ξη κοι­νής ειρήνης.

Κινητοποιήσεις φοιτητών σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη — Πάτρα μετά το όργιο αστυνομικής βίας

Νωρί­τε­ρα το πρωί έξω από τα δικα­στή­ρια κατέ­λη­ξε η μαζι­κή πορεία των φοι­τη­τών, που ξεκί­νη­σε από τον χώρο του Αρι­στο­τε­λεί­ου Πανε­πι­στη­μί­ου Θεσ­σα­λο­νί­κης (ΑΠΘ).

foitites apth1 foitites apth2

Η πορεία κινή­θη­κε από την οδό Εθνι­κής Αμύ­νης, συνέ­χι­σε στην Τσι­μι­σκή, όπου στη συμ­βο­λή με την Παύ­λου Μελά συνά­ντη­σε τη μοτο­πο­ρεία των δια­νο­μέ­ων, που είχε ξεκι­νή­σει νωρί­τε­ρα από την Καμά­ρα και στο ύψος της πλα­τεί­ας Αρι­στο­τέ­λους δια­σταυ­ρώ­θη­κε και με τη συγκέ­ντρω­ση των υγειο­νο­μι­κών. Στη συμ­βο­λή των οδών Τσι­μι­σκή και Ίωνος Δρα­γού­μη, η πορεία στα­μά­τη­σε για λίγο στο μπλό­κο της αστυ­νο­μί­ας, που με κλού­βες είχε απο­κλεί­σει την οδό Πολυ­τε­χνεί­ου και την κάθο­δο προς την παρα­λια­κή, ανέ­βη­κε την Ίωνος Δρα­γού­μη και συνέ­χι­σε από την Εγνα­τία ως τα δικα­στή­ρια. Εκεί βρί­σκο­νταν ήδη συγκε­ντρω­μέ­νοι και άλλοι διαδηλωτές.

Πορεί­ες πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν στην Αθή­να και στην Πάτρα.

Στοιβαγμένοι σε αίθουσα των Δικαστηρίων χωρίς μέτρα προστασίας οι συλληφθέντες φοιτητές

Στοι­βαγ­μέ­νοι σε μια αίθου­σα των Δικα­στη­ρί­ων, χωρίς τα απα­ραί­τη­τα μέτρα προ­στα­σί­ας ήταν οι 31 συλ­λη­φθέ­ντες φοι­τη­τές που περί­με­ναν τη δια­δι­κα­σία του αυτοφώρου.

Χρειά­στη­κε η παρέμ­βα­ση δικη­γό­ρων προ­κει­μέ­νου να τους μετα­φέ­ρουν σε αίθου­σα που μπό­ρε­σαν να καθί­σουν με απο­στά­σεις, αλλά και να τους δώσουν νέες μάσκες, καθώς οι περισ­σό­τε­ροι φορού­σαν τις ίδιες μάσκες από χθες.

Είναι δε χαρα­κτη­ρι­στι­κό ότι στους 31 συλ­λη­φθέ­ντες οι αστυ­νο­μι­κοί έκο­ψαν και πρό­στι­μα των 300 ευρώ, για τη μη τήρη­ση των μέτρων απο­φυ­γής διά­δο­σης του κορονοϊού…

Φώτης Αγγου­λές, ο προ­λε­τά­ριος ποιητής

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο