Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Από τον Λιγνάδη στην… Κομανέτσι: Αντικομμουνιστικές κορώνες από την Έλενα Ακρίτα

Σε ανι­στό­ρη­τους και άστο­χους συμ­ψη­φι­σμούς προ­έ­βη η δημο­σιο­γρά­φος Έλε­να Ακρί­τα σχο­λιά­ζο­ντας την σημε­ρι­νή ομι­λία του Δ. Κου­τσού­μπα στη Βου­λή. Αντί να μπει στην ουσία όσων ανέ­φε­ρε ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, η κ. Ακρί­τα επέ­λε­ξε να «πετά­ξει τη μπά­λα στην εξέ­δρα» ανα­μο­χλεύ­ο­ντας σκου­ρια­σμέ­νες αντι­κομ­μου­νι­στι­κές ιστο­ρί­ες για «φρι­κα­λέα σεξουα­λι­κά σκάν­δα­λα» στα μπολ­σόι επί επο­χής Στά­λιν και τα «ανεί­πω­τα μαρ­τύ­ρια» της Νάντια Κομανέτσι.

Έγρα­ψε στο προ­φίλ της στο Facebook η Ε. Ακρί­τα (στην συνέ­χεια το σχό­λιο δια­γρά­φτη­κε για ένα διά­στη­μα και αργό­τε­ρα επα­νήλ­θε στον τοί­χο της κα. Ακρίτα):

«Κύριε Κου­τσού­μπα, κατ’ αρχάς συγ­χα­ρη­τή­ρια για την δυνα­μι­κή απά­ντη­σή σας στις αθλιό­τη­τες ΝΔκρα­των για τον Αρη Βελου­χιώ­τη. Όμως, να σας θυμί­σου­με τα επί Στά­λιν φρι­κα­λέα σεξουα­λι­κα σκάν­δα­λα που έγι­ναν επί Στά­λιν στα μπα­λέ­τα Μπολ­σόι; Τις κακο­ποι­ή­σεις, τους βια­σμούς, τις αυτο­κτο­νί­ες που συνε­χί­στη­καν πολ­λές δεκα­ε­τί­ες στο χώρο της Τέχνης στη Σοβιε­τι­κή Ένω­ση; Να σάς θυμί­σου­με τα ανεί­πω­τα μαρ­τύ­ρια που πέρα­σε επί χρό­νια η μεγά­λη Νάντια Κομα­νέ­τσι στα χέρια του γιου του Τσαουσέσκου;»

akrita

Με λίγα λόγια, η κ. Ακρί­τα μετέ­φε­ρε την κου­βέ­ντα από το σημε­ρι­νό σάπιο σύστη­μα που προ­ω­θεί και συγκα­λύ­πτει την σεξουα­λι­κή βία και εκμε­τάλ­λευ­ση σε ιστο­ρι­κά αμφι­λε­γό­με­νες, περι­στα­σια­κές περι­πτώ­σεις σεξουα­λι­κής κακο­ποί­η­σης στην ΕΣΣΔ επί Στά­λιν και τη Ρου­μα­νία του Τσα­ου­σέ­σκου! Πρό­κει­ται για χυδαίο συμ­ψη­φι­σμό που το μόνο που κάνει είναι να απο­προ­σα­να­το­λί­σει την κου­βέ­ντα και, εν τέλει, να «βγά­ζει λάδι» το σημε­ρι­νό σύστημα.

Δεν μας κάνει εντύ­πω­ση ο αντι­κομ­μου­νι­σμός της Έλε­νας Ακρί­τα, ούτε η επι­στρά­τευ­ση ιστο­ριών για τον… «κακό Στά­λιν». Προ­κα­λεί όμως ερω­τη­μα­τι­κά η χρο­νι­κή στιγ­μή που διά­λε­ξε να προ­βεί σε τέτοιο σχο­λια­σμό, απο­σιω­πώ­ντας τελεί­ως την ουσία όσων είπε ο Δ. Κου­τσού­μπας στη Βουλή.

Aφού όμως μπή­κε στην δια­δι­κα­σία να ανα­φερ­θεί στην Σοβιε­τι­κή Ένω­ση για­τί δεν έκα­νε τον κόπο να ανα­φερ­θεί στα σπου­δαία επι­τεύγ­μα­τα του σοσια­λι­σμού στον τομέα του Πολι­τι­σμού, την βοή­θεια που παρεί­χε το σοσια­λι­στι­κό κρά­τος στους νέους καλ­λι­τέ­χνες, την τερά­στια πρό­ο­δο που γνώ­ρι­σε ο τομέ­ας των Τεχνών κατά την περί­ο­δο του Ι. Στά­λιν; Μάλ­λον δεν συμφέρει…

Σε κάθε περί­πτω­ση, στην κα. Ακρί­τα και τους ιδε­ο­λο­γι­κά ομο­γά­λα­κτους της αξί­ζει να αφιε­ρώ­σου­με τα λόγια του Άγγ. Αντω­νό­που­λου από το βιβλίο «Οι επι­βά­τες του φεγ­γα­ριού»: «Το να μην είναι κανείς κομ­μου­νι­στής είναι ανθρώ­πι­νο. Το να είναι όμως κανείς αντι­κομ­μου­νι­στής είναι απάνθρωπο».

Δ. Κου­τσού­μπας: Τα φώτα να στρα­φούν στους κατα­να­γκα­σμούς που διευ­κο­λύ­νουν δρά­στες και φιμώ­νουν θύματα

Κρά­τος «Λιγνά­δη­δων», κοι­νω­νία «κυρ-Παντε­λή­δων»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο