Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αυτό που ενοχλεί τους… Πορτοσάλτε

Το λεβέ­ντι­κο τον έπια­σε χτες το πρωί τον Πορ­το­σάλ­τε του «ΣΚΑΪ». Οπως φαί­νε­ται, όλο το βρά­δυ δεν κοι­μή­θη­κε, ανυ­πο­μο­νώ­ντας να πιά­σει το μικρό­φω­νο, και με ύφος εισαγ­γε­λέα άρχι­σε να μοι­ρά­ζει «ποι­νές» στους για­τρούς που …τόλ­μη­σαν να κάνουν κινη­το­ποί­η­ση στον «Ευαγ­γε­λι­σμό», στο πλαί­σιο της μέρας δρά­σης της ΟΕΝΓΕ. Τι στην αστυ­νο­μία επι­τέ­θη­κε που δεν τους συνέ­λα­βε, τι στο κρά­τος που δεν εφαρ­μό­ζει το νόμο «για όλους», τι στους υγειο­νο­μι­κούς που τους απο­κά­λε­σε «γελοί­ους» και ότι αυτό που έκα­ναν ήταν μια «αηδία»… Και κάπου εκεί, μανια­σμέ­νος άρχι­σε και την επί­θε­ση στο ΚΚΕ, κατα­λο­γί­ζο­ντας και στο Κόμ­μα «γελοιό­τη­τες», επει­δή στή­ρι­ξε αυτές τις κινητοποιήσεις.

Βέβαια, οι κινη­το­ποι­ή­σεις της περα­σμέ­νης Τρί­της πήραν υπό­ψη τους όλα τα απαι­τού­με­να μέτρα που συστή­νουν οι επι­στή­μο­νες για τον περιο­ρι­σμό του κορο­νοϊ­ού. Αυτό που δεν πήραν υπό­ψη τους είναι η εντο­λή για σιω­πη­τή­ριο που έχει δώσει η κυβέρ­νη­ση και ορι­σμέ­νες από τις διοι­κή­σεις των νοσο­κο­μεί­ων, για να μην ακού­γο­νται τα τερά­στια προ­βλή­μα­τα και οι ελλεί­ψεις, να μην τσα­λα­κώ­νε­ται η μαγι­κή εικο­να του «καλά προ­ε­τοι­μα­σμέ­νου» και «από­λυ­τα θωρα­κι­σμέ­νου» συστή­μα­τος Υγεί­ας που θέλει να πλα­σά­ρει η κυβέρνηση.

Για όσους όμως αυτές τις μέρες υπο­φέ­ρουν από το …άγχος μην εξα­πλω­θεί ο ιός, καλώ­ντας την κυβέρ­νη­ση να πάει το πρό­στι­μο στα 3.000 ευρώ «για να τελειώ­νου­με», όπως λέει ο Πορ­το­σάλ­τε, τους προ­τεί­νου­με τα εξής: Να πάνε ένα πρωί με το μετρό και το λεω­φο­ρείο στη δου­λειά τους να δουν τι θα πει συγ­χρω­τι­σμός. Να κάνουν ένα ρεπορ­τάζ σε σού­περ μάρ­κετ, σε απο­θή­κες ή και σε μεγά­λα εργο­στά­σια, όπου δου­λεύ­ει ο ένας πάνω στον άλλο. Να μπουν μέσα στα νοσο­κο­μεία και να δουν τους ίδιους για­τρούς που χτες καθύ­βρι­ζαν από τα στού­ντιο να φορά­νε μάσκες μιας χρή­σης για καμιά βδο­μά­δα, να τους λεί­πουν ακό­μα και γάντια, να αγω­νιούν που δεν υπάρ­χουν ανα­πνευ­στή­ρες, την ίδια στιγ­μή που η κυβέρ­νη­ση καθη­συ­χά­ζει ότι «όλα είναι υπό έλεγ­χο». Να ακού­σουν την καθα­ρί­στρια, όπως στον «Ευαγ­γε­λι­σμό», που καθα­ρί­ζει μολυ­σμα­τι­κά χωρίς τα απα­ραί­τη­τα μέσα προ­στα­σί­ας, να μονο­λο­γεί χαρα­κτη­ρι­στι­κά «για 520 ευρώ μας κάνουν θυσία στον κορο­νο­ϊό», βλέ­πο­ντας με τα μάτια της όλους τους πραγ­μα­τι­κούς κιν­δύ­νους, όταν οι μεγα­λο­δη­μο­σιο­γρά­φοι ενο­χο­ποιούν το λαό.

Σε τελι­κή ανά­λυ­ση, αυτό που τους φταί­ει είναι η λαϊ­κή διεκ­δί­κη­ση ακό­μα και για τα πιο στοι­χειώ­δη που επι­βάλ­λει η προ­στα­σία των εργα­ζο­μέ­νων και του λαού. Και επει­δή δεν μπο­ρούν να τη βάλουν σε καρα­ντί­να, ξαμο­λά­νε τους διά­φο­ρους Πορ­το­σάλ­τε, για να κου­νή­σουν μέσα από το βόθρο τους το δάχτυ­λο στους εργαζόμενους.

Πηγή: Ριζο­σπά­στης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο