Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βραζιλία: Μετά τα Βιάγκρα… εμφυτεύματα σιλικόνης για πέη — Οι δαπάνες του στρατού προκαλούν αγανάκτηση και θυμηδία

Εκτός από χιλιά­δες χάπια Βιά­γκρα, δεκά­δες εμφυ­τεύ­μα­τα για πέη: βου­λευ­τής συνέ­χι­σε χθες Τρί­τη τις απο­κα­λύ­ψεις για τις απί­στευ­τες δαπά­νες του υπουρ­γεί­ου Άμυ­νας της Βρα­ζι­λί­ας, στη­λι­τεύ­ο­ντας το ότι ξοδεύ­τη­κε τερά­στιο ποσό για να απο­κτη­θούν 60 τέτοια προ­ϊ­ό­ντα σιλικόνης.

«Εντό­πι­σα δαπά­νη εκα­τομ­μυ­ρί­ων προ­κει­μέ­νου να αγο­ρα­στούν εμφυ­τεύ­μα­τα για πέη από τον στρα­τό», τόνι­σε στο Γαλ­λι­κό Πρα­κτο­ρείο ο κεντρο­α­ρι­στε­ρός βου­λευ­τής Ελί­ας Βας, που κατήγ­γει­λε προ­χθές Δευ­τέ­ρα την αγο­ρά 35.000 χαπιών Βιά­γκρα προ­ο­ρι­ζό­με­νων για μέλη των ενό­πλων δυνάμεων.

Με τιμή μονά­δας από τα 9.900 ως τα 12.000 ευρώ, τα εμφυ­τεύ­μα­τα σιλι­κό­νης αυτά, μήκους 10 ως 25 εκα­το­στών, κόστι­σαν στο βρα­ζι­λιά­νι­κο δημό­σιο κάπου 3,5 εκατ. reais (688.000 ευρώ), διευ­κρί­νι­σε ο κ. Βας.

Μέσω Twitter, ο κοι­νο­βου­λευ­τι­κός συμπλή­ρω­σε, απευ­θυ­νό­με­νος στους συμπο­λί­τες του: «και αυτά τα πλη­ρώ­νε­τε εσείς».

Ο κ. Πας άντλη­σε τα στοι­χεία από τον κυβερ­νη­τι­κό ιστό­το­πο για τη δια­φά­νεια, που επι­τρέ­πει στους πολί­τες να απο­κτούν πρό­σβα­ση σε δημό­σια δεδο­μέ­να για τις κρα­τι­κές δαπάνες.

Το υπουρ­γείο Άμυ­νας της Βρα­ζι­λί­ας, με το οποίο επι­κοι­νώ­νη­σε το Γαλ­λι­κό Πρα­κτο­ρείο, δεν είχε να κάνει κανέ­να σχό­λιο προς το παρόν.

«Ο λαός της Βρα­ζι­λί­ας δεν βρί­σκει φάρ­μα­κα στα κέντρα υγεί­ας, όμως μια συγκε­κρι­μέ­νη ομά­δα (ανθρώ­πων) παίρ­νει εξαι­ρε­τι­κά ακρι­βά εμφυ­τεύ­μα­τα», κατήγ­γει­λε ο κ. Βας. Δεσμεύ­θη­κε να προ­σφύ­γει στη δικαιο­σύ­νη, μαζί με τον κεντρο­δε­ξιό γερου­σια­στή Ζόρ­ζι Κατζού­ρου, για να δια­πι­στω­θεί εάν υπήρ­ξαν ατασθαλίες.

Όπως και τα Βιά­γκρα, τα εμφυ­τεύ­μα­τα σιλι­κό­νης που αγο­ρά­στη­καν από τον στρα­τό χρη­σι­μο­ποιού­νται για την αντι­με­τώ­πι­ση προ­βλη­μά­των στυ­τι­κής δυσλειτουργίας.

Το υπουρ­γείο Άμυ­νας δια­βε­βαί­ω­σε τη Δευ­τέ­ρα ότι «η προ­μή­θεια σιλ­δε­να­φί­λης», της δρα­στι­κής ουσί­ας των Βιά­γκρα, είχε σκο­πό «τη θερα­πεία ασθε­νών με πνευ­μο­νι­κή υπέρταση».

Ισχυ­ρι­σμός ο οποί­ος κάθε άλλο παρά έπει­σε τους πολί­τες, με πολ­λούς χρή­στες ιστό­το­πων κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης να επι­δί­δο­νται σε σχό­λια με γερές δόσεις σαρ­κα­σμού. Ορι­σμέ­νοι ανα­φέρ­θη­καν στη «dita-dura», αμε­τά­φρα­στο λογο­παί­γνιο για τη δικτα­το­ρία των στρα­τη­γών στη Βρα­ζι­λία (1964–1985) και την επί­δρα­ση του Βιά­γκρα. «Με αυτά τα χάπια, ο στρα­τός θα μπο­ρέ­σει να γ****** τη δημο­κρα­τία ακό­μα πιο σκλη­ρά», υπερ­θε­μά­τι­σε ο σατι­ρι­κός ιστό­το­πος Sensacionalista.

Ειρη­ναί­ος Μαρά­κης: «Όλα είναι όπλα»

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο