Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βρετανία: «Αν έχουμε ως 20.000 θανάτους «θα τα έχουμε πάει καλά» — #Covid-19

Η Βρε­τα­νία θα τα κατα­φέ­ρει αν ξεπε­ρά­σει την κρί­ση της παν­δη­μί­ας του νέου κορο­ναϊ­ού με λιγό­τε­ρους από 20.000 θανά­τους, είναι η σοκα­ρι­στι­κή δήλω­ση του Στί­βεν Πάουις, του ιατρι­κού διευ­θυ­ντή του Εθνι­κού Συστή­μα­τος Υγεί­ας (NHS).

Σε συνέ­ντευ­ξη Τύπου που παρα­χώ­ρη­σε στην Ντά­ου­νινγκ Στριτ ο Πάουις είπε ότι οι μονά­δες εντα­τι­κής θερα­πεί­ας δεν είναι ακό­μη πλή­ρεις στο Λονδίνο.

Πρό­σθε­σε όμως ότι οι υπη­ρε­σί­ες υγεί­ας προ­ε­τοι­μά­ζουν αίθου­σες χει­ρουρ­γεί­ων και χώρους ανά­νη­ψης προ­κει­μέ­νου να νοση­λευ­τούν εκεί οι ασθε­νείς που βρί­σκο­νται σε κρί­σι­μη κατάσταση.

Όταν ρωτή­θη­κε αν ελπί­ζει ότι το Ηνω­μέ­νο Βασί­λειο δεν θα ακο­λου­θή­σει την ίδια πορεία με χώρες όπως η Ιτα­λία, απά­ντη­σε: «Αν μπο­ρού­με να κρα­τή­σου­με τους θανά­τους κάτω από τις 20.000, θα τα έχου­με πάει πολύ καλά σ’ αυτήν την επιδημία».

«Αν είναι (οι νεκροί) λιγό­τε­ροι από 20.000 (…) αυτό θα είναι ένα καλό απο­τέ­λε­σμα, μολο­νό­τι ο κάθε θάνα­τος είναι μια τρα­γω­δία και δεν θα πρέ­πει να εφη­συ­χά­ζου­με», πρό­σθε­σε στη συνέ­ντευ­ξη που παρα­χώ­ρη­σε μαζί με τον υπουρ­γό Επι­χει­ρη­μα­τι­κό­τη­τας Αλόκ Σάρμα.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο