Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΛΗΣ: Για το ΚΚΕ η μομφή γίνεται στον δρόμο, στο κίνημα, όπου εφαρμόζεται η κυβερνητική αντιλαϊκή πολιτική

Για το ΚΚΕ η μομ­φή γίνε­ται στον δρό­μο, γίνε­ται στο κίνη­μα, γίνε­ται δηλα­δή εκεί που εφαρ­μό­ζε­ται κάθε φορά η εκά­στο­τε κυβερ­νη­τι­κή πολι­τι­κή, σημεί­ω­σε ο Γιάν­νης Δελής, βου­λευ­τής του ΚΚΕ, μιλώ­ντας το πρωί της Πέμ­πτης 28 Μάρ­τη σε εκπο­μπή της τηλε­ό­ρα­σης του OPEN.

Μομ­φή στην κυβέρ­νη­ση, επε­σή­μα­νε ο Γ. Δελής, έκα­ναν οι αγρό­τες, οι φοι­τη­τές κατά χιλιά­δες, μομ­φή και μάλι­στα τερά­στια έγι­νε στην μεγά­λη πανελ­λα­δι­κή απερ­γία στις 28 Φλε­βά­ρη και εκεί τα κόμ­μα­τα που υπο­γρά­φουν αυτή την μομ­φή “έλαμ­ψαν και δια της απου­σί­ας τους”, όπως το ΠΑΣΟΚ, αν δεν τις υπο­νό­μευ­σαν, ή είχαν μια πολύ μικρή συμ­με­το­χή σε αυτές τις κινητοποιήσεις.

Για εμάς, τόνι­σε ο βου­λευ­τής του ΚΚΕ, αυτή είναι η μομ­φή, αυτή θα πρέ­πει να μεγα­λώ­σει και είναι αυτή βεβαί­ως που τρο­μά­ζει την κυβέρνηση.

Αυτό που λέμε εμείς ως ΚΚΕ για το έγκλη­μα των Τεμπών είναι ότι δεν «κατα­πί­νε­ται» και έχει καθί­σει βαρύ στην κοι­νω­νία, ανά­φε­ρε ο Γ. Δελής. Υπο­γράμ­μι­σε επί­σης ότι, σύμ­φω­να με την πρό­τα­ση δυσπι­στί­ας που έχει κατα­τε­θεί, η Ελλά­δα εμφα­νί­ζε­ται στο πόρι­σμα ως το «μαύ­ρο πρό­βα­το» της ΕΕ, ενώ στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα είναι ένα από τα «καλύ­τε­ρά της παι­διά», καθώς εδώ εφαρ­μό­ζο­νται πλή­ρως οι ευρω­ε­νω­σια­κές πολι­τι­κές, είτε αυτό αφο­ρά την “πρά­σι­νη μετά­βα­ση”, είτε αφο­ρά την ΚΑΠ, είτε αφο­ρά την διά­λυ­ση των Συλ­λο­γι­κών Συμβάσεων.

Πηγή: 902

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο