Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γ. Γκιόκας: Ενισχύεται το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής σε συμπόρευση με το ΚΚΕ (VIDEO)

Στις τοπι­κές εκλο­γές επι­βε­βαιώ­θη­κε και ενι­σχύ­θη­κε ένα ρεύ­μα αμφι­σβή­τη­σης της κυρί­αρ­χης πολι­τι­κής που εκφρά­στη­κε στις πρό­σφα­τες βου­λευ­τι­κές εκλο­γές, παρά τον συνο­λι­κό αρνη­τι­κό συσχε­τι­σμό, επι­σή­μα­νε ο Γιάν­νης Γκιό­κας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βου­λευ­τής του Κόμ­μα­τος, μιλώ­ντας το πρωί της Τρί­της στο Κανά­λι της Βουλής.

Όπως τόνι­σε, εκφρά­στη­κε επί­σης μία τάση απε­γκλω­βι­σμού από τα αστι­κά κόμ­μα­τα και συμπό­ρευ­σης με το ΚΚΕ, που δεν έχει συγκυ­ρια­κά χαρα­κτη­ρι­στι­κά, δια­μορ­φώ­νε­ται μέσα στις αγω­νι­στι­κές διεργασίες.

Υπο­γράμ­μι­σε ότι το ΚΚΕ κρά­τη­σε συνε­πή στά­ση, καλώ­ντας τον λαό να κατα­δι­κά­σει αυτούς που υπη­ρε­τούν την Τοπι­κή Διοί­κη­ση ως μακρύ χέρι του κρά­τους και των επι­χει­ρη­μα­τι­κών συμ­φε­ρό­ντων, γι’ αυτό και δεν στή­ρι­ξε υπο­ψη­φί­ους κομ­μά­των που έχουν κυβερ­νή­σει και έχουν κρι­θεί, όπως είναι, εκτός από το νυν κυβερ­νη­τι­κό κόμ­μα, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλι­στα, σημεί­ω­σε ότι ο πρώ­τος που έσπευ­σε να πανη­γυ­ρί­σει για την εκλο­γή Δού­κα στην Αθή­να ήταν ο πρω­θυ­πουρ­γός του πρώ­του μνη­μο­νί­ου και του ΔΝΤ, Γ. Παπαν­δρέ­ου και πρό­σθε­σε ότι το ΚΚΕ δεν θα νομι­μο­ποι­ή­σει τη νεκρα­νά­στα­ση της σοσιαλ­δη­μο­κρα­τί­ας, από την οποία ο λαός δεν έχει να περι­μέ­νει απο­λύ­τως τίποτα.

Ο Γιάν­νης Γκιό­κας σημεί­ω­σε ότι εργα­τι­κές — λαϊ­κές δυνά­μεις μπο­ρούν να βγά­λουν συμπε­ρά­σμα­τα από την πολι­τι­κή των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, συμπλη­ρώ­νο­ντας πως υπήρ­ξε μια μερί­δα κόσμου προ­ερ­χό­με­νη κυρί­ως από τον ΣΥΡΙΖΑ που συμπο­ρεύ­τη­κε με το ΚΚΕ στις πρό­σφα­τες εκλο­γές. Στη βάση αυτή κάλε­σε τον λαό να σπά­σει τον φαύ­λο κύκλο της εναλ­λα­γής αντι­λαϊ­κών κυβερ­νή­σε­ων με μαχη­τι­κή συμπό­ρευ­ση με το ΚΚΕ.

Σχε­τι­κά με τις εξε­λί­ξεις στο Παλαι­στι­νια­κό, όπου ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, αλλά και οι ακρο­δε­ξιοί «Σπαρ­τιά­τες» συντά­χθη­καν ενά­ντια στον αγώ­να του Παλαι­στι­νια­κού λαού, ο Γ. Γκιό­κας ξεκα­θά­ρι­σε ότι το ΚΚΕ δεν κάνει βήμα πίσω από την άπο­ψη ότι ο λαός της Παλαι­στί­νης έχει δικαί­ω­μα να αμυν­θεί και να αντι­στα­θεί απέ­να­ντι στην ισραη­λι­νή κατοχή.

Ξεκα­θά­ρι­σε ότι η ισραη­λι­νή κατο­χή, οι εποι­κι­σμοί, οι εκτο­πι­σμοί, το καθε­στώς απαρτ­χάιντ δημιουρ­γούν το πρό­βλη­μα και τον πόλε­μο, καθώς και ότι ο Παλαι­στι­νια­κός λαός έχει δικαί­ω­μα αντί­στα­σης με όποια μέσα αυτός επι­λέ­ξει. Τέλος, κάλε­σε την κυβέρ­νη­ση να μην εμπλέ­ξει την Ελλά­δα σε έναν ακό­μη πόλε­μο, καθώς αυτές τις ημέ­ρες βρί­σκε­ται ελλη­νι­κό πολε­μι­κό πλοίο στην Ανα­το­λι­κή Μεσόγειο.

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο