Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δεκάδες διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ — H κυβέρνηση αρνείται την επίταξη του ιδιωτικού τομέα και το «άνοιγμα» κρεβατιών

Σε ασφυ­ξία έχουν περιέλ­θει τα Νοσο­κο­μεία λόγω της μεγά­λης αύξη­σης των νοση­λειών εξαι­τί­ας του κορο­νοϊ­ού, ενώ χιλιά­δες άλλοι ασθε­νείς βιώ­νουν με δρα­μα­τι­κό τρό­πο τις συνέ­πειες της μετα­τρο­πής του συστή­μα­τος Υγεί­ας σε «μιας νόσου».

Μέχρι το από­γευ­μα της Δευ­τέ­ρας 133 άνθρω­ποι ήταν δια­σω­λη­νω­μέ­νοι εκτός ΜΕΘ, ένας εκ των οποί­ων παρα­μέ­νει εκτός εντα­τι­κής από τις 11 Νοέμ­βρη!!! Η πλη­ρό­τη­τα στις ΜΕΘ/ΜΑΦ Covid 19 ανέρ­χε­ται σε 98,92%.

«Άνθρω­ποι πεθαί­νουν στους θαλά­μους κάθε μέρα», είναι η κραυ­γή αγω­νί­ας των υγειο­νο­μι­κών που εδώ και δύο χρό­νια διεκ­δι­κούν τα αυτο­νό­η­τα. Όμως, ακό­μη και τώρα, η κυβέρ­νη­ση αρνεί­ται να ανοί­ξουν του­λά­χι­στον 2.500 δημό­σια κρε­βά­τια ΜΕΘ και τα Νοσο­κο­μεία που έκλει­σαν, να προ­σλη­φθεί μόνι­μο προ­σω­πι­κό όλων των ειδι­κο­τή­των και κλά­δων, να επι­τα­χτεί ο ιδιω­τι­κός τομέ­ας Υγεί­ας, να αυξη­θεί ο κρα­τι­κός προ­ϋ­πο­λο­γι­σμός για τη δημό­σια Υγεία.

Με ευθύ­νη της κυβέρ­νη­σης που αντι­με­τω­πί­ζει ως κόστος την προ­στα­σία του λαού, την ώρα μάλι­στα που οι επι­στή­μο­νες προει­δο­ποιούν ότι οι εμβο­λια­σμοί πρέ­πει να πλαι­σιω­θούν και από άλλα ουσια­στι­κά μέτρα ‑ιδί­ως εκεί που υπάρ­χει έντο­νος συγ­χρω­τι­σμός (εργο­στά­σια, ΜΜΜ, σχο­λεία, κ.α.)- συνε­χί­ζε­ται η φονι­κή επέ­λα­ση της παν­δη­μί­ας στη χώρα, με ευθύ­νη της κυβέρ­νη­σης. Μόνο σήμε­ρα οι νεκροί έφτα­σαν τους 116 (79 την Κυρια­κή, 88 το Σάβ­βα­το) και σχε­δόν 4.000 άνθρω­ποι έχουν πεθά­νει από τον Οκτώβρη.

Σύμ­φω­να με την ενη­μέ­ρω­ση του υπουρ­γεί­ου Υγεί­ας, η εμβο­λια­στι­κή κάλυ­ψη του πλη­θυ­σμού ανέρ­χε­ται μόλις στο 63,8% (μ.ο. στην ΕΕ 67,5%). Με μια δόση έχει εμβο­λια­στεί μόνο το 68,1% (μ.ο. ΕΕ 71%), ενώ 10.000 κατά­κοι­τοι περι­μέ­νουν εδώ κι ένα χρό­νο να εμβο­λια­στούν του­λά­χι­στον με την πρώ­τη δόση (από τις 34.500 αιτή­σεις για κατ’ οίκον εμβο­λια­σμό έχουν εμβο­λια­στεί οι 25.400).

Αλα­λούμ προ­μη­νύ­ε­ται και με τον εμβο­λια­σμό παι­διών 5 — 11 ετών. Οπως ανα­κοι­νώ­θη­κε, η πρώ­τη παρα­λα­βή των εμβο­λί­ων θα γίνει στις 13 Δεκέμ­βρη, το πρώ­το ραντε­βού στις 15 Δεκέμ­βρη και η σχε­τι­κή πλατ­φόρ­μα θα ανοί­ξει την Παρα­σκευή (10/12). Ο εμβο­λια­σμός θα γίνε­ται σύμ­φω­να με την κυβέρ­νη­ση, αρχι­κά σε δομές Πρω­το­βάθ­μιας Φρο­ντί­δας Υγεί­ας που παρα­μέ­νουν υπο­στε­λε­χω­μέ­νες, καθώς και στα γονα­τι­σμέ­να δημό­σια Νοσοκομεία.

Οπως ανέ­φε­ρε ο γγ της ΠΦΥ, Μ. Θεμι­στο­κλέ­ους, τα εμβό­λια για τα παι­διά θα γίνο­νται σε 75 περιο­χές της Ελλά­δας. Στην Αττι­κή θα πραγ­μα­το­ποιού­νται σε 5 εμβο­λια­στι­κά κέντρα: Στα φρα­κα­ρι­σμέ­να νοσο­κο­μεία Παί­δων Αγία Σοφία και Πεντέ­λης (όπου η ανα­μο­νή για τους μικρούς ασθε­νείς ξεπερ­νά τις 4 ώρες και τώρα οι εργα­ζό­με­νοι θα επω­μι­στούν και τον εμβο­λια­σμό των παι­διών), στο Ασκλη­πιείο Βού­λας, στα Κέντρα Υγεί­ας Αγί­ας Σοφί­ας στον Πει­ραιά και Περι­στε­ρί­ου. Οσο για τις ακρι­τι­κές περιο­χές και τα νησιά όπου δεν υπάρ­χει ίχνος δημό­σιας μονά­δας Υγεί­ας που να αντα­πο­κρί­νε­ται στοι­χειω­δώς στις λαϊ­κές ανά­γκες, θα «εφαρ­μο­στούν οι λεγό­με­νοι «κατα­δρο­μι­κοί εμβολιασμοί».

Πηγή: 902.gr

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο