Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Να νικήσουμε τη θλίψη με δράση για ανατροπή του κόσμου της εκμετάλλευσης, της βίας, της γυναικείας ανισοτιμίας

Δήλω­ση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρη Κου­τσού­μπα για τη Διε­θνή Ημέ­ρα για την εξά­λει­ψη της βίας κατά των γυναικών:

«Κατα­δι­κά­ζου­με τα φρι­κια­στι­κά εγκλή­μα­τα κακο­ποί­η­σης σε βάρος γυναι­κών, παι­διών, που δικαί­ως προ­κα­λούν τη λαϊ­κή οργή. Η αγα­νά­κτη­ση μπο­ρεί να μετα­τρα­πεί σε δύνα­μη οργά­νω­σης και διεκ­δί­κη­σης των σύγ­χρο­νων ανα­γκών των γυναι­κών, των παι­διών, για ολό­πλευ­ρη κοι­νω­νι­κή προ­στα­σία και στή­ρι­ξη. “Ασπί­δα προ­στα­σί­ας” κάθε γυναί­κας από την πολύ­μορ­φη βία είναι ο αγώ­νας ενά­ντια στην πολι­τι­κή δια­χρο­νι­κά των κυβερ­νή­σε­ων, που υπο­κα­θι­στούν την κρα­τι­κή ευθύ­νη με την παρα­πέ­ρα εμπλο­κή ιδιω­τών και ΜΚΟ στον τομέα της πρό­λη­ψης και κοι­νω­νι­κής προστασίας.

Μπο­ρού­με να νική­σου­με τη θλί­ψη με τη θέλη­ση της δρά­σης για την ανα­τρο­πή του κόσμου της εκμε­τάλ­λευ­σης, της βίας, της γυναι­κεί­ας ανι­σο­τι­μί­ας, που γεν­νά τους δρά­στες- τέρα­τα και τις σάπιες αξίες.»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο