Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δυνατά ακούστηκαν τα αιτήματα και τα συνθήματα των υγειονομικών και του λαϊκού κινήματος έξω από το υπ. Υγείας

Αγω­νι­στι­κά τίμη­σαν οι εργα­ζό­με­νοι στα δημό­σια νοσο­κο­μεία την Παγκό­σμια Μέρα Υγεί­ας, πραγ­μα­το­ποιώ­ντας συγκέ­ντρω­ση το από­γευ­μα της Τετάρ­της στο υπουρ­γείο Υγείας.

Συμ­με­τεί­χαν η ΟΕΝΓΕ, σωμα­τεία εργα­ζο­μέ­νων νοσο­κο­μεί­ων της Αθή­νας, εργα­τι­κά σωμα­τεία και άλλοι φορείς του λαϊ­κού κινή­μα­τος. Παρα­βρέ­θη­καν επί­σης αντι­προ­σω­πεί­ες του ΠΑΜΕ και της ΟΒΣΑ.

Συνε­χί­ζου­με δυνα­μι­κά τον αγώ­να και τις κινη­το­ποι­ή­σεις μας, τόνι­σε με την ολο­κλή­ρω­ση της κινη­το­ποί­η­σης ο Γιάν­νης Γαλα­νό­που­λος, μέλος της ΕΓ της ΟΕΝΓΕ, υπεν­θυ­μί­ζο­ντας την απο­ψι­νή δια­δι­κτυα­κή συναυ­λία «στή­ρι­ξης και αλλη­λεγ­γύ­ης  των νοσο­κο­μεια­κών για­τρών και των υγειο­νο­μι­κών», από το συγκρό­τη­μα «Κοι­νοί Θνη­τοί».

Δυνατά ακούστηκαν αιτήματα και συνθήματα υγειονομικών λαϊκού κινήματος έξω από το υπ. Υγείας

«Με κατα­στο­λή δεν βγαί­νει η παν­δη­μία, κάντε προ­σλή­ψεις στα νοσο­κο­μεία», ήταν το σύν­θη­μα που ακού­στη­κε στο υπουρ­γείο Υγεί­ας, ενώ μαζί με το σύν­θη­μα της ΟΓΕ «Δωρε­άν υγεία για μας και τα παι­διά μας, του κρά­τους υπο­χρέ­ω­ση και μας δικαί­ω­μά μας» έδι­ναν το στίγ­μα και τον τόνο της κινητοποίησης.

Στη διάρ­κειά της μίλη­σαν ο Κώστας Κατα­ρα­χιάς, απο­λυ­μέ­νος για­τρός και πρό­ε­δρος του Σωμα­τεί­ου Εργα­ζο­μέ­νων στο Νοσο­κο­μείο «Άγιος Σάβ­βας», η Αφρο­δί­τη Ρέτζιου, πρό­ε­δρος της ΟΕΝΓΕ, και ο Πανα­γιώ­της Παπα­νι­κο­λά­ου, γγ της ΟΕΝΓΕ.

Χαι­ρέ­τι­σαν επί­σης η Χρι­στί­να Σκα­λού­μπα­κα, πρό­ε­δρος της ΟΓΕ, ο Χάρης Χουρ­δά­κης, εκ μέρους της γραμ­μα­τεί­ας της ΣΕΑΑΝ, ο Μιχά­λης Ρίζος, πρό­ε­δρος του Σωμα­τεί­ου Εργα­ζο­μέ­νων στο Νοσο­κο­μείο «Αττι­κόν», η Δέσποι­να Τοσου­νί­δου, πρό­ε­δρος του Σωμα­τεί­ου Εργα­ζο­μέ­νων στο Νοσο­κο­μείο «Ασκλη­πιείο» Βού­λας και ο Γιώρ­γος Σιδέ­ρης, εκ μέρους του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ.

Δείτε και Μαχητικές-αγωνιστικές κινητοποιήσεις με αφορμή την Παγκόσμια μέρα υγείας

902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο