Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Μανωλάκου: Το ΚΚΕ είναι υπέρ της ισότιμης, αμοιβαίας σχέσης που θα βασίζεται στο σεβασμό μεταξύ του ζευγαριού

Το ΚΚΕ είναι υπέρ της ισό­τι­μης, αμοι­βαί­ας, ελεύ­θε­ρης σχέ­σης που θα βασί­ζε­ται στο σεβα­σμό μετα­ξύ των δύο ανε­ξάρ­τη­τα αν είναι ομό­φυ­λα ή ετε­ρό­φυ­λα ζευ­γά­ρια, επε­σή­μα­νε για το θεσμό του γάμου, μιλώ­ντας στο «OPEN», το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βου­λευ­τής, Δια­μά­ντω Μανωλάκου.

Σημεί­ω­σε πως με αυτή τη έννοια ο θεσμός του γάμου σήμε­ρα είναι ανα­χρο­νι­στι­κός καθώς βασί­ζε­ται σε κοι­νω­νι­κές εξαρ­τή­σεις, χτυ­πά­ει πιο πολύ τους οικο­νο­μι­κά αδύ­να­μους. «Πόσα ζευ­γά­ρια σήμε­ρα δε μπο­ρούν να παντρευ­τούν ή πόσες γυναί­κες δεν είναι σήμε­ρα σε τοξι­κούς γάμους για­τί έχουν οικο­νο­μι­κή εξάρ­τη­ση» αναρωτήθηκε.

Σε ό,τι αφο­ρά τα παι­διά τόνι­σε ότι «πάνω απ’ όλα βάζου­με τα δικαιώ­μα­τα και την προ­στα­σία τους. Πρέ­πει να δια­σφα­λί­ζο­νται αυτά τα δικαιώ­μα­τα όπου και να βρί­σκο­νται» και πρό­σθε­σε πως «μας προ­βλη­μα­τί­ζει ότι εξα­φα­νί­ζε­ται η πατρό­τη­τα και η μητρό­τη­τα. Μιλά­νε για γονέα 1, 2, 3, 4. Δεν μπο­ρείς να ταυ­τί­ζεις το σεξουα­λι­κό προ­σα­να­το­λι­σμό με την τεκνο­ποί­η­ση». Επε­σή­μα­νε μάλι­στα πως η γυναί­κα χρη­σι­μο­ποιεί­ται ως μηχα­νή ανα­πα­ρα­γω­γής, με κέρ­δη 14 δις παγκο­σμί­ως το 2020.

Κατα­λή­γο­ντας ξεκα­θά­ρι­σε πως το ΚΚΕ είναι αντί­θε­το με σκο­τα­δι­στι­κές και ανα­χρο­νι­στι­κές αλλά και με αντιε­πι­στη­μο­νι­κές απόψεις.

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο