Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ του ΚΚΕ: Δείτε το βίντεο που προβλήθηκε στην παρουσίαση του Γ2 τόμου του Δοκιμίου Ιστορίας

Ιδιαί­τε­ρα ενδια­φέ­ρον ήταν το βίντεο που προ­βλή­θη­κε στην εκδή­λω­ση της ΚΟ Αττι­κής του ΚΚΕ για την παρου­σί­α­ση του Γ2 Τόμου του Δοκι­μί­ου Ιστο­ρί­ας του Κόμ­μα­τος (1967 — 1974), για τα γεγο­νό­τα της περιόδου.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ του ΚΚΕ: Η μελέ­τη της περιό­δου 1967 – 1974 πηγή ισχυ­ρο­ποί­η­σης του Κόμ­μα­τος για τις προ­κλή­σεις της ταξι­κής πάλης

Το βίντεο ξεκί­νη­σε με την απο­λο­γία φυλα­κι­σμέ­νης στις φυλα­κές Αλι­καρ­νασ­σού σε δικα­στι­κές επι­τρο­πές της χού­ντας, με ανα­φο­ρές στη σύλ­λη­ψη μαζί με τον άντρα της από την Ασφά­λεια και τη μετα­φο­ρά τους στον Ιππό­δρο­μο μετά το πραξικόπημα.

Από τα μαθή­μα­τα αντι­κομ­μου­νι­σμού της χού­ντας και τις πιέ­σεις για την υπο­γρα­φή δηλώ­σε­ων μετα­νοί­ας το βίντεο πέρα­σε στην ανα­συ­γκρό­τη­ση του Κόμ­μα­τος, με την Αύρα Παρ­τσα­λί­δου να χαι­ρε­τί­ζει από τις ίδιες φυλα­κές το 1969 «τις επι­τυ­χί­ες στη δου­λειά για το χτί­σι­μο παρά­νο­μων Κομ­μα­τι­κών Οργα­νώ­σε­ων και ιδιαί­τε­ρα την πρω­το­πο­ρια­κή δου­λειά της ΚΟ Αθή­νας που παλεύ­ει υπο­δειγ­μα­τι­κά για την πραγ­μα­το­ποί­η­ση του κεντρι­κού πολι­τι­κού και οργα­νω­τι­κού καθή­κο­ντος του Κόμματος».

Ακο­λού­θη­σαν σύντο­μα πλά­να από τον ξεση­κω­μό του Πολυ­τε­χνεί­ου, έπει­τα την επι­στρο­φή των εξό­ρι­στων και την ντε φάκτο κατά­κτη­ση της νόμι­μης δρά­σης του ΚΚΕ.

Το βίντεο τελεί­ω­σε εν μέσω χει­ρο­κρο­τη­μά­των και με το σύν­θη­μα «Ένας αιώ­νας αγώ­νας και θυσία, το ΚΚΕ στην πρω­το­πο­ρία» να αντη­χεί δυνατά.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο